ΚΕΚ Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: “Δεν αρκεί η συγγνώμη, πρέπει να πουν πότε θα μας δώσουν τα λεφτά” [vid]

ΚΕΚ Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: «Η συγγνώμη πρέπει να είναι έμπρακτη, να μας πουν πότε θα μας δώσουν τα λεφτά. Φτάσαμε Μάιο, είμαστε από 13 Μαρτίου χωρίς δουλειά» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στο περίμενε συνεχίζουν να είναι οι δικηγόροι όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί κλάδοι, καθώς εδώ και μέρες περιμένουν την πρώτη δόση των 400 ευρώ της τηλεκατάρτισης που εν τέλει καταργήθηκε άρον άρον.

«Έστω και αργά η κυβέρνηση το κατάλαβε. Δε με ενδιαφέρει αν θα παραιτηθεί ο υπουργός. Με απασχολεί να

πάρουμε τα λεφτά. Μας είχαν υποσχεθεί Μεγάλη Πέμπτη ότι θα πάρουμε τα 400 ευρώ. Περιμέναμε να τα πάρουμε σήμερα και τελικά δεν φαίνεται ότι θα τα λάβουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Η συγγνώμη πρέπει να είναι έμπρακτη, να μας πουν πότε θα μας δώσουν τα λεφτά. Φτάσαμε Μάιο, είμαστε από 13 Μαρτίου χωρίς δουλειά» τόνισε. Παράλληλα ο Δημήτρης Βερβεσός δεν άφησε ασχολίαστες τις χθεσινές δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη. «Ακούγαμε από τον κ. Γεωργιάδη ότι δικηγορούσαμε. Πώς δικηγορούσαμε με κλειστά δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία και δημόσιες υπηρεσίες; Τι δικηγορία να ασκήσει κάποιος. Να κάνει δικηγορία από το τηλέφωνο;» διερωτήθηκε με νόημα.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός τόνισε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή την επικίνδυνη για την δημόσια υγεία βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τα ειρηνοδικεία και μάλιστα για προσημειώσεις τραπεζών σε κατασχετήρια εν μέσω πανδημίας και μάλιστα τρεις ημέρες πριν λήξει η διορία προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οπως είπε χαρακτηριστικά “γι αυτά τα μέτρα που πήρε σήμερα η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ο κ.Πέτσας έχει την σύμφωνη γνώμη του κ.Τσιόδρα; Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κύριο κ.Τσιόδρα, συμφωνεί στα μικρά ειρηνοδικεία της χώρας, στα μικρά υποθηκοφυλακεία της χώρας, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα, παρά 50τμ να συγκεντρωθούν 100 άνθρωποι να μπαίνουν να κάνουν έλεγχο τίτλων; Υπάρχει υγειονομική επιτροπή; Υπάρχει ΕΟΔΥ; Υπάρχει Τσιόδρας; Τι λέει ο κ.Τσιόδρας για αυτό; Συμφωνεί που σήμερα έχουμε 156 κρούσματα σε μια συγκεκριμένη δομή (Κρανίδι) να μαζεύονται από αύριο μαζικά δικηγόροι σε 50τμ να στοιβάζονται ο ένας πάνω στο άλλον, πάνω σε βιβλία, για να βρουν ελέγχους τίτλων. Συμφωνεί ο ΕΟΔΥ; Τόσο καιρό “μένουμε σπίτι”, ο κ.Τσιόδρας και ο ΕΟΔΥ συμφωνεί με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης;”

Keywords
Τυχαία Θέματα