Στάζει χολή το «Χλωμό Πρόσωπο» του Σκάι

23:51 2/2/2015 - Πηγή: Antinews

Όσοι τον ξέρουν του προσδίδουν ένα παρατσούκλι: Τον ονομάζουν «Χλωμό Πρόσωπο». Στα χρόνια του Μνημονίου ήταν σχεδόν ο... εκπρόσωπος τύπου της τρόικας. Πιο μνημονιακός πέθαινες. Είτε γιατί το αφεντικό του το λέει, είτε από προσωπική άποψη, ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι και της Καθημερινής είχε γίνει τροικανότερος των τροικανών.

Ο λόγος για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποστήριζε με σθένος το μνημόνιο

και την κυβέρνηση που προσπαθούσε να βάλει μια τάξη.

Ακόμη κι όταν τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές ήταν ύπουλα και αντιλαϊκά ο Μπάμπης ο Φλου

έβρισκε πάντα τρόπο να δικαιώνει τον Τόμσεν και την παρέα του. Το μικρόφωνο του Σκάι και οι σελίδες της εφημερίδας του Αλαφούζου έπαιρναν φωτιά κάθε φορά που μιλούσε ο Παπαδημητρίου.

Και το τι «αγιαστούρα» στην κυβέρνηση δε λέγεται. Τότε ο Σαμαράς και η κυβέρνηση ήταν οι σωτήρες της Ελλάδας.

Ξαφνικά, μόλις λίγες μέρες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «Χλωμό Πρόσωπο» έγινε... Συριζαίος. Τέτοια κωλοτούμπα ούτε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Όποιος τον άκουγε να μιλά στην τηλεόραση του Σκάι θα έτριβε τα μάτια του και τ' αυτιά του; Μα είναι ο Μπάμπης αυτός; Είναι το alter ego του Πολ Τόμσεν; Είναι αυτός ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές; Κι όμως είναι. Φαίνεται ότι τα αφεντικά του αλλά και η προσωπική του... αξιακή κλίμακα αποφάσισε να κινηθεί διαφορετικά. Μαζί με όλους τους κωλοτούμπες της δημοσιογραφίας και ο Μπάμπης λοιπόν ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι ποντάρει στη χρεοκοπία της χώρας και ζητώντας του να σηκωθεί και να φύγει. Ενώ για τον Τσίπρα έσταζε μέλι λέγοντας πόσο καλός διαπραγματευτής είναι.

Το «πληρωμένο πιστόλι» να κατηγορεί τον Σαμαρά ότι θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα όταν εδώ και 2,5 χρόνια ήταν αυτός που έσωσε τη χώρα με προσωπικό και πολιτικό κόστος.

Αλλά που χάθηκε το φιλότιμο για να το βρουν δημοσιογράφοι σαν τον Παπαδημητρίου οι οποίοι δεν ντρέπονται να κάνουν τέτοιο «σύρσιμο» σαν ερπετά. Και να το κάνουν από τηλεοράσεως νομίζοντας ότι ο κόσμος έχει ασθενή μνήμη.

Όπως ίσως δεν ξέρουν πολλοί, ο κ. Μπάμπης, πριν γίνει όργανο του αφεντικού του και προπαγανδιστής της τρόικας είχε περάσει από γραφεία τύπου υπουργών για να καταλήξει υπάλληλος στην Εμπορική τράπεζα όπου κάποιοι τον έκαναν και διευθυντή. Για να καταλήξει αργόμισθος στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια να προσφέρει τις πολύτιμες αναλύσεις του στον ΔΟΛ και μετά στο συγκρότημα του Αλαφούζου.

Διαπρεπής πλέον υπηρέτης πολλών αφεντικών έδωσε τα διαπιστευτήριά του και στη νέα, αριστερή τάξη πραγμάτων αλλά και σε όσους παίζουν βρόμικα παιχνίδια σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Άξιος ο μισθός τους, που σίγουρα είναι παχυλός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα