Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το UN Global Compact Network Greece

Μετά την υλοποίηση της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του UN Global Compact Network Greece, τα εκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησαν πρόσφατα σε σύσταση σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.)

Αντιπρόεδρος: Κιάρα Κόντη (ΕΥ GREECE)

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Κατσούλη (GRANT THORNTON GREECE)

Ταμίας: Παναγιώτης Παπαδέας (ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Α.Ε.)

Μέλη:

Χρυσούλα Εξάρχου (QUALITYNET FOUNDATION) Αχιλλέας Ιωακειμίδης (ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ) Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ) Πάκης Παπαδημητρίου (EUROBANK) Ιουλία Τσέτη (UNI-PHARMA S.A. & INTERMED S.A.)

Το UN Global Compact Network Greece, ως τοπικό δίκτυο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για την εταιρική βιώσιμη ανάπτυξη, καλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις να θέσουν ψηλά στην agenda τους τη βιωσιμότητα ανεξαρτήτως κλάδου, μεγέθους και ωριμότητας σε ζητήματα ESG. Ακολουθώντας μια προσέγγιση βασισμένη σε Δέκα οικουμενικές Αρχές, ο φορέας έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαλείων, πηγών και ευκαιριών δικτύωσης προκειμένου να παρέχει στις επιχειρήσεις τα απαραίτητα εφόδια, αφενός για την ανταπόκρισή τους στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της βιώσιμης ανάπτυξης, και αφετέρου, για τη συμβολή τους στους SDGs.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο UN Global Compact Network Greece καταδεικνύει την αξία και τα οφέλη που λαμβάνουν τα μέλη του. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει το έργο του φορέα διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις δράσεις του.

Σχετικά με το UN Global Compact Network Greece

Το UN Global Compact Network Greece είναι τοπικό δίκτυο της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων στον κόσμο, του GlobalCompact των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.). Σκοπός του είναι να ενσωματώσει την ειδική πρωτοβουλία “UN Global Compact” του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. καλώντας τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές τους με τις Δέκα Αρχές, που αφορούν τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς, και να συμβάλλουν στην επίτευξη των SDGs. Με σχεδόν 100 μέλη, επιχειρήσεις και φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, το UNGlobal Compact Network Greece συνδέει τις τοπικές προτεραιότητες και ευκαιρίες με τις ευρύτερες τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και προσαρμόζει μια παγκόσμια στρατηγική σε τοπική δράση υποστηρίζοντας τα μέλη του στο ταξίδι τους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με την εμπειρία και την αξιοπιστία των Η.Ε.

#UN_GLOBAL_COMPACT_NETWORK_GREECE #διοικητικό_συμβούλιο
Keywords
Αναζητήσεις
neo-dioikitiko-symvoulio-gia-to-un-global-compact-network-greece.htm
Τυχαία Θέματα