Πλησιάζει η νύχτα των μεγάλων διαπλεκόμενων μαχαιριών;

Είναι η ώρα της μεγάλης μοιρασιάς; Είναι η ώρα των «μεγάλων μαχαιριών» και του τελικού ξεκαθαρίσματος των επιχειρηματιών στην Ελλάδα; Θα δούμε σύγκρουση επιχειρηματικών γιγάντων που σίγουρα θα αλλάξει και το πολιτικό τοπίο;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που τίθενται τη στιγμή που όλοι μας παρακολουθούμε να είναι σε εξέλιξη ένας ακήρυχτος πόλεμος με απρόβλεπτες διαστάσεις. Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο για τη σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και φαίνεται πως όσο περνούν

οι ημέρες θα γίνεται όλο και πιο αδυσώπητος.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο επίκεντρο των ημερών βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης και τα συμφέροντά του στην Ελλάδα. Τόσο με την τύχη της Eurobank σε συνδυασμό με το αν θα γίνει συνένωση με την Εθνική όσο και με τις εξελίξεις γύρω από το μεγαλύτερο έργο real estate στην Ελλάδα, την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Λάτσης πλήρωσε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να βάλει καταχωρίσεις σε όλες τις εφημερίδες και να απαντήσει σε όσους τον επέκριναν ότι δεν έβαλε λεφτά στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζάς του, ο μόνος από τους ιδιώτες τραπεζίτες. Κι αυτό έγινε με αφορμή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση του Λάτση με κάποιους να λένε χαριτολογώντας ότι αν ο Τσίπρας κάνει τέτοιες ερωτήσεις θα σώσει πολλά media λόγω των απαντήσεων με τη μορφή ολοσέλιδων καταχωρίσεων.

«Γιατί το έκανε ο Τσίπρας;» αναρωτιούνται πολλοί. Επειδή είναι… αριστερό κόμμα ή τον έβαλε κάποιος φίλα προσκείμενος επιχειρηματίας και αντίπαλος του Λάτση;

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι και ο Γ. Προβόπουλος άφησε αιχμές κατά του Λάτση. Μιλώντας στην Καθημερινή του Αλαφούζου είπε πως «είναι γεγονός ότι η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το δημόσιο. Δεν υπήρχε νομική υποχρέωση, αλλά για λόγους δεοντολογίας θα περίμενε κανείς ο βασικός μέτοχος να έχει πιο ενεργό ρόλο. Ωστόσο το εγχείρημα συγχώνευσης με την Εθνική, που τελικά δεν ευδοκίμησε, περιέπλεξε την υπόθεση και δίνει ίσως την εξήγηση».

Σάλο έχει προκαλέσει, εξάλλου, η κόντρα Χατζηνικολάου με την οικογένεια Κωνσταντόπουλου και ειδικά με τη Ζωή, θέμα για το οποίο σας ενημερώσαμε σχετικά. Γιατί αναρωτήθηκαν κάποιοι βγήκε ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη Real; Για καθαρά δημοσιογραφικούς λόγους, ή έχει να κάνει με ερωτήσεις που έχει καταθέσει η εν λόγω βουλευτής και δικηγόρος αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένους επιχειρηματίες;

Στα θέματα των ημερών που δείχνουν συσπειρώσεις και συμμαχίες πριν την, πιθανότατα, τελική αναμέτρηση, και η αποκάλυψη του antinews για deal Μαρινάκη, Μελισανίδη και Αλαφούζου. Ετερόκλητοι επιχειρηματίες, μέχρι πρότινος στα μαχαίρια και τώρα μαζί; Και βέβαια να μην ξεχνάμε την προσέγγιση του Κοντομηνά στον Γιώργο Μπόμπολα αλλά και την ξαφνική παρουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη σε εκδήλωση που έστησε ο Σταύρος Ψυχάρης για να «πουλήσει» την προσφορά του στο Βήμα, δηλαδή τα ιστορικά αρχεία του Υπουργείου Άμυνας. Στα παραπάνω των δύο συνεταίρων στο Mega και η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη αλλά και οι κουβέντες που γίνονται μεταξύ Μπόμπολα – Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη για το Mega κυρίως που καταρρέει και αναζητά ρευστό είτε με νέα δάνεια είτε με αύξηση κεφαλαίου.

Να θυμίσουμε απλώς ότι το επόμενο διάστημα παίζονται πολλά δις καθώς θα γίνει μεγάλη μοιρασιά στην ενέργεια, τις κατασκευές, τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τους υδρογονάνθρακές της, το φυσικό αέριο και ποιος θα το ελέγχει.

Τα παλιά τζάκια επιχειρηματιών δε θέλουν με τίποτε να παραδώσουν τα όπλα σε άλλους νεόκοπους εθνικούς νταβατζήδες. Η διαπλοκή θα δώσει σκληρή μάχη μέσω των media φυσικά, να κρατήσει τις δυνάμεις της και να απλώσει τα δίχτυα της κι αλλού. Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένοι νέοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι δεν έχουν ούτε ελάχιστο ηθικό έρεισμα. Αγοράζουν δημοσιογράφους, απειλούν, εκβιάζουν, παίζουν παιχνίδι μέσα στη νύχτα. Γι’ αυτό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τελική σύγκρουση. Τώρα αν παλιοί και νέοι διαπλεκόμενοι θα μπορέσουν να ταράξουν συθέμελα και το πολιτικό σύστημα αυτό δε χρειάζεται να το απαντήσουμε, Το παρελθόν το επιβεβαιώνει. Έτσι, παλιά κόμματα θα διαλυθούν, νέα θα έρθουν, ή έχουν ήδη έρθει για να γεμίσουν τα κενά, ετερόκλητες συμμαχίες στο πολιτικό πεδίο θα δούμε πολλές. Και να είστε σίγουροι, τα νήματα τα κινούν πίσω από τις κουρτίνες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα