Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τουρκίας - Συρίας - Άνοιξε τα σύνορα ο Ερντογάν

Ραγδαίες συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις στη σύγκρουση Τουρκίας-Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο νομάρχης της περιοχής Αντιόχειας-Χατάι, Ραχμί Ντογάν, 33 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή της συριακής αεροπορίας στην Ιντλίμπ. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλοι 36 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφτασε τα ξημερώματα στη Χατάι όπου βρίσκεται το κέντρο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για τις επιχειρήσεις στη Συρία. Η Χατάι συνορεύει με την περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τους

αρχηγούς του τουρκικού στρατού ξηράς και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, επισκέφτηκε τραυματίες στρατιωτικούς που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στη Χατάι.

Σε δήλωσή του σήμερα τα ξημερώματα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν διεμήνυσε ότι ο καθεστώς Άσαντ θα πληρώσει το βαρύτερο τίμημα για αυτή την ποταπή επίθεση. Η Τουρκία θα απαντήσει, πρόσθεσε ο Αλτούν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Εμέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk εξάλλου επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχει σκοπό να άρει τις πύλες προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει την πίεση των προσφύγων που έρχονται. Η πολιτική μας για τους πρόσφυγες παραμένει η ίδια, αλλά τώρα πλέον δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε τους πρόσφυγες. Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΕ είναι να δηλώσει ότι στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία. Τίποτε άλλα δεν έχει σημασία για την Τουρκία», είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης επρόκειτο να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ και οι συριακές δυνάμεις αποφάσισαν να κινηθούν, αλλά μεταξύ των αντικαθεστωτικών βρίσκονταν τούρκοι στρατιώτες. Δεν συμμετείχαν ρωσικά αεροσκάφη στη χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόσχας.

Από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ απογειώνονταν όλη τη νύχτα τουρκικά F-16 κατευθυνόμενα στην Ιντλίμπ.

Χθες βράδυ μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, με γραπτό μήνυμά του ανακοίνωσε ότι λήφθηκε απόφαση η Τουρκία να απαντήσει στο «παράνομο καθεστώς του Άσαντ». Ως εκ τούτου «οι αεροπορικές μας δυνάμεις και οι δυνάμεις ξηράς μας έχουν ξεκινήσει να χτυπούν όλους τους γνωστούς στόχους του καθεστώτος (Άσαντ) και συνεχίζουν να τους χτυπούν».

«Οι ενέργειές μας θα συνεχιστούν μέχρι να κοπούν τα χέρια αυτών που τα άπλωσαν στην τουρκική σημαία», πρόσθεσε.

Στήριξη στην Τουρκία εξέφρασαν διεθνείς οργανισμοί και ξένες κυβερνήσεις. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας προσθέτοντας ότι καταδικάζει την επίθεση του καθεστώτος του Ασαντ «και τη Ρωσία που το στηρίζει».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Γκουτέρες ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία στη Συρία.

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «είμαστε στο πλευρό Τουρκίας, συμμάχου μας στο NATO» και ότι «εξετάζουμε το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν συνομίλησε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.

Τουρκικά ΜΜΕ: Εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνονται στα ευρωπαϊκά σύνορα

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση "να ανοίξουν οι πόρτες" από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Η Τουρκία ζητά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ιντλίμπ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 34 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

«Εκατομμύρια άμαχοι βομβαρδίζονται εδώ και μήνες. Υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γίνονται συστηματικά στόχος από το καθεστώς» της Συρίας, πρόσθεσε ο Αλτούν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Οι προστάτες [του καθεστώτος], η Ρωσία και το Ιράν, θα χάσουν όλη τους την αξιοπιστία εάν αποτύχουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία που φέρουν πυραύλους Κρουζ στις συριακές ακτές

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γνωστοποίησε ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr στη Μεσόγειο, προς τις ακτές της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ανάπτυξη των πολεμικών ανακοινώθηκε καθώς η ένταση ανάμεσα στη Συρία και τη σύμμαχό της Ρωσία και την Τουρκία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ουάσινγκτον: Δαμασκός και Μόσχα να σταματήσουν την επίθεση στην Ιντλίμπ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απαίτησε το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία να βάλουν τέλος στην «αποτροπιαστική επίθεσή τους» στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, όπου τουλάχιστον 33 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη.

«Υποστηρίζουμε τη σύμμαχό μας στο NATO Τουρκία και συνεχίζουμε να ζητούμε να υπάρξει άμεση διακοπή αυτής της αποτροπιαστικής επίθεσης του καθεστώτος του Άσαντ, της Ρωσίας και δυνάμεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», τόνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Μελετάμε τον καλύτερο τρόπο για να (...) προσφέρουμε βοήθεια στην Τουρκία σε αυτή την κρίση», συνεχίζει το κείμενο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα για να ενημερωθεί σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 33 τούρκους στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε παροτρύνει την Τουρκία, όταν ακόμη ο απολογισμός ήταν λιγότερο βαρύς, να εξαγάγει τα σωστά κατ’ αυτήν συμπεράσματα από τις πρόσφατες εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις της και εκείνες της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, και να προχωρήσει στην ακύρωση της αγοράς των προηγμένων ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Οι Τούρκοι τώρα «βλέπουν τη Ρωσία όπως είναι στ’ αλήθεια», βλέπουν «τι κάνει», κι όταν δέχονται επίθεση «τούρκοι στρατιώτες», αυτό πια «ξεπερνά ό,τι κι αν ενώνει την Τουρκία και τη Ρωσία», έκρινε η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στο NATO Κέι Μπέιλι Χάτσινσον. Η αμερικανική κυβέρνηση, διαβεβαίωσε η ίδια, είναι «ο σύμμαχος του παρελθόντος και του μέλλοντος» για τους Τούρκους.

Η αγορά των S-400 συγκαταλέγεται στα αιχμηρότερα αγκάθια στη σχέση της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα, συμμάχων στο NATO. Η Τουρκία αγόρασε τα συστήματα αυτά παρά την απειλή επιβολής αμερικανικών κυρώσεων, προκαλώντας την οργή της αμερικανικής κυβέρνησης, που λέει πως δεν είναι συμβατά με τα συστήματα της ατλαντικής συμμαχίας. Η αγορά κόστισε στην Άγκυρα την αποπομπή της από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35.

Έκκληση Γκουτέρες για άμεση κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία

Αν δεν γίνει τίποτε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία, όπου τουλάχιστον 33 στρατιώτες της Τουρκίας σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας, ο κίνδυνος κλιμάκωσης θα συνεχίσει να «αυξάνεται από ώρα σε ώρα», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και δηλώνει πως ανησυχεί ιδιαίτερα όσον αφορά τον μεγεθυνόμενο κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό εξαιτίας των κλιμακούμενων στρατιωτικών συγκρούσεων» στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Εάν δεν αναληφθεί δράση γρήγορα, ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης κλιμάκωσης θα αυξάνεται ώρα με την ώρα», κρίνει ο Γκουτέρες, αναφέρεται στο κείμενο που διένειμε ο εκπρόσωπος.

Κίνδυνο να μετατραπεί σε διεθνή σύγκρουση η ένταση στην Ιντλίμπ, βλέπει η ΕΕ

Η ένταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας μπορεί να κλιμακωθεί σε μεγάλη διεθνή σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά του στην ασφάλεια.

«#Idlib - Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει επειγόντως. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε μεγάλη, ανοικτή, διεθνή στρατιωτική αντιπαράθεση. Προκαλεί επίσης αβάστακτο ανθρωπιστικό πόνο και θέτει αμάχους σε κίνδυνο», ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση και εκφράζει τη λύπη της για όλες τις ζωές που χάθηκαν. Η ΕΕ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην ασφάλεια. Είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους παράγοντες», πρόσθεσε.

Δεκαέξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ

Δεκαέξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός στη βορειοδυτική επαρχία Ινλτίμπ, σε αντίποινα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτιών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί διεξήχθησαν "από το πυροβολικό ή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη" και είχαν στόχο θέσεις του συριακού στρατού, κυρίως στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

"Δεκαέξι μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς", δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία, θα είχε άσχημο τέλος για την Άγκυρα, εκτίμησε Ρώσος πολιτικός

Ανώτερος Ρώσος πολιτικός προειδοποίησε σήμερα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για την Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που έκανε την προειδοποίηση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία που είναι ικανά να εκτοξεύουν πυραύλος Κρουζ στα ανοικτά των συριακών ακτών και κατηγόρησε την Άγκυρα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της βόρειοδυτικής Συρίας χθες.

Σύνοδος του ΝΑΤΟ βάσει του Άρθρου 4 για να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν σήμερα για διαβουλεύσεις όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία βάσει του Άρθρου 4 της συνθήκης της συμμαχίας κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων στην περιοχή της Ιντλίμπ.

"Σήμερα το Συμβούλιο του NATO συναντάται κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας για να διαβουλευτεί βάσει του άρθρου 4 της ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Συρία", έγραψε ο Στόλτενμπεργκ στο Twitter.

Βάσει του Άρθρου 4 ένας σύμμαχος μπορεί να ζητήσει διαβουλεύσεις αν πιστεύει ότι απειλείται η εδαφική του ακεραιότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία ή ασφάλεια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε τηλεφωνικώς με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ αργά χθες το βράδυ.

Η Άγκυρα απορρίπτει τη ρωσική εκδοχή για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα την εκδοχή της Μόσχας σύμφωνα με την οποία οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στη βορειοανατολική Συρία επλήγησαν επειδή βρίσκονταν ανάμεσα σε «τρομοκράτες».

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι κανένα ένοπλο στοιχείο δεν βρισκόταν στο πλευρό των δυνάμεών μας την ώρα της επίθεσης αυτής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σήμερα ο ρωσικός στρατός δήλωσε πως οι Τούρκοι στρατιώτες που βρέθηκαν εν μέσω των πυρών του συριακού στρατού βρίσκονταν «ανάμεσα σε μονάδες μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων» που είχαν τεθεί στο στόχαστρο των συριακών αεροπλάνων.

Ο ρωσικός στρατός πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν είχε ενημερώσει για την παρουσία των στρατευμάτων της στην περιοχή αυτή και ότι «δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί».

Οι δηλώσεις αυτές διαψεύστηκαν επίσης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε παρά το ότι οι συντεταγμένες των μονάδων μας είχαν αναφερθεί στους Ρώσους αξιωματούχους που βρίσκονταν επί του πεδίου», δήλωσε ο Ακάρ.

Μάλιστα, πρόσθεσε, «η επίθεση συνεχίστηκε παρά τις προειδοποιήσεις μας μετά την πρώτη επιδρομή. Κατά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, επλήγησαν επίσης ασθενοφόρα», είπε.

Η διάψευση αυτή δείχνει τον αυξανόμενο εκνευρισμό της Άγκυρας απέναντι στη Μόσχα, αν και η Τουρκία είχε αποφύγει μέχρι τώρα κάθε άμεση λεκτική επίθεση εναντίον της Ρωσίας με την οποία ενίσχυσε τη συνεργασία της για τον συριακό φάκελο από το 2016.

Τις τελευταίες εβδομάδες η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε ωστόσο πολλές φορές τη Ρωσία ότι δεν χαλιναγωγεί αρκετά το συριακό καθεστώς, του οποίου είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές.

Οι απώλειες που υπέστη χθες η Τουρκία σημειώνονται έπειτα από εβδομάδες κλιμάκωσης ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Δαμασκό στην Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο που τελεί υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και ανταρτικών οργανώσεων.

Αφότου ξέσπασε το 2011, η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει περισσότερους από 380.000 θανάτους.

Ρωσία: Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν ότι χρειάζεται συντονισμός και επιπλέον μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών για την συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους δημοσιογράφους στην Μόσχα ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον συντονισμό στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν, αφού εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, συμφώνησαν ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την «εξομάλυνση της κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία», μετέδωσαν τα πρακτορεία Ifax και Ria.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συνάντηση κορυφής σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ερντογαν, cnn, νατο, ασαντ, ρωσία, οηε, nato, ηπα, μμε, ελλαδα, trt, ntv, dha, αδριανούπολη, sabah, σχολεια, δραση, μπλοκ, twitter, στρατος, μκο, βουλη, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες ηπα, ntv, ρωσία, βουλγαρια, δημοκρατια, εικονες, ηπα, ιραν, μκο, μμε, οηε, πιεση, προγραμμα, ρωσικα, χθες βραδυ, ωρα, cnn, αγκυρα, αγορα, αδριανούπολη, αεροπορικα, απε, ασαντ, βαρκες, εβδομαδες, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινονται, δαμασκος, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, δικτυο, εδαφος, ειπε, υπαρχει, επικοινωνια, επρεπε, ερχονται, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζητα, ζωνη, ιδια, κυβερνηση, κειμενο, κρατικο, λυπη, μηνες, μπλοκ, μοσχα, νατο, νυχτα, νοσοκομεια, ξημερωματα, ομαδα, πεμπτη, πηγη, πλοια, πουτιν, πρωι, πυλες, συντομα, συρια, τμημα, τουρκια, υπουργειο εξωτερικων, ασφαλεια, dha, εφαρμογη, επεισοδια, ηγετες, ιδιαιτερα, υπουργειο, nato, οργη, πληροφοριες, sabah, trt, ουασινγκτον, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα