Καθηγήτρια το 4o κρούσμα κορονοϊού στην ελλάδα

12:52 28/2/2020 - Πηγή: Fimotro
Πρόκειται για Ελληνίδα 36 ετών που ταξίδεψε στην Βόρεια Ιταλία

Επιβεβαιώθηκε και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, δεύτερο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. Αττικόν.

Σύμφωνα

με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν, ώστε να τους θέσουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όλοι οι ασθενείς, δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Και οι τέσσερις είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες σε πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας.

Ο «ασθενής μηδέν» είναι η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη που επέστρεψε από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Στη συνέχεια, θετικό στον ιό βρέθηκε και το παιδί της.

Αμέσως μετά, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μια 40χρονη στην Αθήνα, εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μαζί με την κόρη της, μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών, είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Ανακούφιση 

Εν τω μεταξύ, ανακούφιση προκαλούν σε τέσσερις οικογένειες οι εξετάσεις σε παιδιά που σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, τον γιο της 38χρονης, καθώς τα δείγματα βγήκαν όλα αρνητικά.

Επίσης, αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν τα δείγματα επτά ατόμων που εξετάστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Και οι επτά είχαν έρθει από την Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα