Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά

16:57 4/6/2014 - Πηγή: Antinews

Μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού γράφτηκε σήμερα από τους Χρυσαυγίτες. Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτε λιγότερο από νεοναζί που εκμεταλλεύονται τη λήθη του βασανισμένου από τους Γερμανούς ελληνικού λαού και κυρίως των νέων που δεν έχουν ιδέα από ιστορία.

Όταν Χρυσαυγίτες τραγουδούν εμβατήρια των SS, όταν μετατρέπουν το κοινοβούλιο σε διαδήλωση με ύβρεις και απειλές κι όταν μέσα στην αίθουσα οι Μιχαλολιάκος,

Παππάς και Λαγός με ένα ναζιστικό παραλήρημα υποβαθμίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα, τότε δεν υπάρχουν λόγια. Από την άλλη, ακόμη και η λάσπη στον ανεμιστήρα ή οι μισές αλήθειες που εκτόξευσαν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές κατά υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ούτε βεβαίως είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η ψήφος του 9,5% του ελληνικού λαού. Αλίμονο να ήταν έτσι. Τότε η «17Ν» αν κατέβαινε σε εκλογές τη δεκαετία του ‘80 μπορεί και να γινόταν... κυβέρνηση.

Οι χρυσαυγίτες μετέτρεψαν τη Βουλή σε νυχτομάγαζο σαν κι αυτό που εργάζονται ως μπράβοι πολλοί από αυτούς. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να τραγουδάς ναζιστικά άσματα έξω από το Κοινοβούλιο και κανείς αστυνομικός ή εισαγγελέας να μην παρεμβαίνει. Δεν είναι πλέον γραφικοί, είναι άκρως επικίνδυνοι.

Μέσα στη Βουλή ακούστηκαν εκφράσεις όπως «Σκάσε ρε λιγδιάρη», «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες», «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».

Ο Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ’ ακουμπάει κανείς, είμαι αρχηγός κόμματος» ενώ το μπουλούκι που ακολουθούσε τραγουδούσε: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «αποκάλυψε» ότι είχε επαφές με τον Γ. Μουρούτη, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποθέτοντας πως ο Μάκης Βορίδης θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό είπε:

«Κι έρχομαι τώρα, σε ένα άλλο περιστατικό, που έχει και σχέση με τον ανασχηματισμό. 1985: Μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Καταδικάστηκε και τελείωσε την ποινή του και τώρα είναι ελεύθερος. Δεν θέλω να πω το όνομα του, αλλά θέλω να πω το όνομα αυτού που ήταν επικεφαλής της ΕΠΕΝ τότε και είναι ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος, ο Μάκης ο Βορίδης».

Αναφερόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο, μετά και το σάλο που είχε ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Όποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες». Λίγο πριν ολοκληρώσει το λόγο του έριξε ακόμα μία βόμβα:

«Ο Γιώργος Μουρούτης και δύο υπουργοί της κυβέρνησης ήταν σε μυστικές επαφές μαζί μας».

Ο δε Παππάς εξαπέλυσε βολές κατά πάντων μιλώντας για πολλούς «Μπαλτάκους».Μέχρι και τον Α. Σαμαρά ενέπλεξε λέγοντας ότι είχε ρωτήσει μέσω συγγενικού του προσώπου τι κάνει ο Παππάς.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Παππάς είπε:

Για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη:

«Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου έλεγε προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής»

Για τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο:

«Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έλεγε σε κοινό μας γνωστό ότι αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας... Είμαι στη φυλακή γιατί δε προσκυνήσαμε ποτέ, γιατί δεν τα είπαμε ποτέ».

Για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελος Μείμαράκη:

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου έλεγε «Χρηστάρα» και με φώναζε στο γραφείο του και έλεγε «ρε, πες του Ηλία, δε διαφωνώ, και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός. Αλλά σε παρακαλώ να κατεβούν οι τόνοι»».

Μάλιστα είπε ότι είχε συναντήσεις και με τον Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Τέλος, ο Χρήστος Παππάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής ανέφερε ότι δεξί χέρι και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009. Μάλιστα παρουσίασε την κομματική εφημερίδα «Εμπρός», όπου έχουν δημοσιευτεί τα σχετικά στοιχεία. «Ο κ. Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ», είπε ο Χρήστος Παππάς.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν στην αίθουσα όταν ακούστηκαν αυτά εις βάρος της ΝΔ και του ιδίου και φώναξε προς τον Χρυσαυγίτη βουλευτή «ντροπή σου».

Τέλος ο Λαγός υπερασπίστηκε τον εαυτό του και το κόμμα του λέγοντας ότι το κατηγορητήριο είναι σαθρό κι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν οι Χρυσαυγίτες ότι είναι αθώοι και θύματα πολιτικής δίωξης. Ανεξάρτητα αν πατάνε πάνω στο 9.5% που πήραν στις πρόσφατες εκλογές. Η ουσία είναι μία και αδιαμφισβήτητη και δεν αφορά όλους τους Χρυσαυγίτες ψηφοφόρους.

Η ηγετική ομάδα της οργάνωσης και ένα μέρος των οπαδών της είναι νεοναζί, φασίστες και υπονομευτές της δημοκρατίας και πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Και ταυτόχρονα πρέπει να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού ότι πρόκειται για άθλιους υμνητές του ναζισμού ο οποίος κατέστρεψε την Ελλάδα. Η ψήφος του κόσμου δεν μπορεί να στηρίζεται στην οργή για το πολιτικό σύστημα, στα μπράτσα των Χρυσαυγιτών και σε μια δήθεν πατριωτική διάθεση. Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την Ελλάδα που όμως είναι σε απόλυτη ταύτιση με τη δημοκρατία. Κάποτε πρέπει οι φασίστες και οι τραμπούκοι να πεταχτούν έξω από τη Βουλή. Δεν μπορεί κανείς να μετατρέπει το κοινοβούλιο σε γήπεδο ή σε πεζοδρόμιο.

Άρση Ασυλίας

Τελικά, ήρθη η ασυλία του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία πήραν μέρος 224 βουλευτές και υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 223, ενώ υπήρξε και 1 παρών (του Νίκου Νικολόπουλου)Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρώντας ότι έχει περάσει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας.

Διάψευση Μουρούτη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού,Γιώργος Μουρούτης,σχετικά με τη σημερινή αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή, δήλωσε:

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».

Δήλωση εκπροσώπου ΝΔ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπαν, σήμερα, στη Βουλή, υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν:Κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα