Τα φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ θέλουν να αναστήσουν το Πασοκιστάν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ

08:53 4/6/2014 - Πηγή: Antinews

Δεν ξέρουμε αν βρίσκονται κάποιοι εν υπνώσει και δεν βλέπουν ότι σιγοβράζει μεγάλη πολιτική κρίση.

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι σε πολιτικά γραφεία, σπίτια επιχειρηματιών και στα γνωστά στέκια του Κολωνακίου σχεδιάζονται νέες αποστασίες, ύπουλα παιχνίδια εξουσίας και κυοφορία ετερόκλητων συμμαχιών.

Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάποιοι βάλθηκαν να αναστήσουν διά της πλαγίας οδού το Πασοκιστάν. Βάλθηκαν να δημιουργήσουν έναν πόλο εξουσίας που ονομάζουν κεντροαριστερό και ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία

της χώρας και θα απομονώσει τη δεξιά παράταξη για καμιά δεκάρια χρόνια και βάλε.

Το σχέδιο προβλέπει την «άλωση» του ΣΥΡΙΖΑ μέσω συμμαχιών που μέχρι σήμερα φάνταζαν εξωπραγματικές ή τουλάχιστον αδύνατες. Δείτε τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και θα καταλάβετε.

Κατ’ αρχάς βγήκαν ξανά στην επιφάνεια όλοι οι «νεκροί» του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα πράσινα παρτάλια που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν τη χώρα, ο ελληνικός λαός τους έφτυσε, εξαφανίστηκαν και τώρα βλέπουν ότι μπορούν να επανέλθουν μέσω της Κουμουνδούρου που όλα τα εξαγνίζει. Άλλωστε στην Κολυμβήθρα του Τσίπρα έχουν ξεπλυθεί οι συνεργάτες του Άκη δεν θα ξεπλυθούν τα λοιπά «ξεπλύματα» του εκσυγχρονισμού;

Ως δια μαγείας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας και ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζητούν συνεργασίες και κεντροαριστερά μέτωπα προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα από μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και όλης αυτής της «φραπΕΛΙΑΣ» που εμφανίζεται σαν κάτι καινούργιο αλλά είναι ότι πιο σάπιο υπάρχει. Μαζί φυσικά και το σαρωτικό Ποτάμι που πάντα πρόθυμο θα συνδράμει όπου χρειαστεί. Άλλωστε σαρξ εκ της σαρκός του εκσυγχρονισμού είναι και ο κ. Θεοδωράκης, ας μην κρυβόμαστε.

Μέχρι και ο αρχικηπουρός Παύλος Γερουλάνος εμφανίστηκε και μας το παίζει... σοσιαλιστής. Έλεος, ο Γερουλάνος, ένας ανύπαρκτος που έγινε υπουργός γιατί έκανε τζόκινγκ μαζί με τον άλλο ανύπαρκτο, τον γιο του Ανδρέα, να μιλά τώρα για σοσιαλισμό. Και που τον έμαθε αυτός τον σοσιαλισμό; Το πριγκιπόπουλο αισθάνεται τον πόνο του κοσμάκη; Και γιατί δεν έκανε τίποτε τότε που προθυμοποιήθηκε να σώσει την Ελλάδα;

«Είναι ώρα λοιπόν να πεθάνει ο σοσιαλισμός; Προφανώς όχι. Αν πρέπει να πεθάνει κάτι είναι ο σοσιαλισμός που σκύβει το κεφάλι στο ανεξέλεγκτο διεθνές κεφαλαίο». Έλεος. Και ο Γερουλάνος κομμουνιστής.

Όμως πέρα από την πλάκα δεν είναι καθόλου τυχαία παρέμβαση και σίγουρα έχει σχέση με τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου ο οποίος εμφανίζεται ως ο εμπνευστής της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ. Κι από την άλλη, ο Βενιζέλος εμφανίζεται να κάνει παζάρια με τον Σαμαρά για τις υπουργικές καρέκλες, όμως, στην ουσία και ο ίδιος βλέπει ότι μπορεί να διασωθεί μέσω της Κουμουνδούρου. Αυτός που ήθελαν να τον καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου τώρα παίζει διπλό παιχνίδι.

Αν και οφείλουμε πάντα να έχουμε επιφυλάξεις, αυτό που βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα την... κάνει από την κυβέρνηση. Θα γίνει πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Θα γίνει όταν θα στηθούν οι κάλπες ώστε να είναι καλύτερη η προετοιμασία για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όπως και να είναι το άθλιο πράσινο μαγειρείο ετοιμάζει παιχνίδια από αυτά που ξέρει.

Όσο για τη ΔΗΜΑΡ; Οι μισοί βουλευτές είναι έτοιμοι να κάνουν στάση στην Κουμουνδούρου και να ικετεύσουν για συνεργασία. Καλά λέει ο Ψαριανός ότι αν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ θα τους βάλουν να καθαρίζουν σκάλες και τουαλέτες.

Χαρακτηριστική η νέα παρέμβαση 5 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Οι Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας «βλέπουν» συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να δημιουργηθεί θέση αντιπροέδρου, αλλά και να μην επιστρέψει το κόμμα στην κυβέρνηση.

Οι πέντε βουλευτές καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου, τονίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να είναι απέναντι από τη δεξιά και όχι «σε εναγκαλισμό με αυτή», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στο νέο σχήμα είναι απαραίτητη η παρουσία των Οικολόγων και κάθε άλλης προοδευτικής κίνησης.

Κι ενώ όλα αυτά γίνονται στην Κεντροαριστερά, στον δεξιό πόλο γίνεται χαμός. Τα μικρά κόμματα του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας που «λάκισαν» από τη ΝΔ αρχίζουν και φθίνουν. Δείτε τι γίνεται στον κόμμα του Καμμένου. Σιγά – σιγά γίνονται όλοι... Ανεξάρτητοι και ο Πρόεδρος Πάνος θα μπορεί άνετα να χωράει στον «Ηλιάτορα». Ο Πολύδωρας, ο Ζώης, ο Νικολόπουλος που είναι; Εξαφανίστηκαν, μαζί με τα μανιφέστα τους.

Το ερώτημα είναι ποιος θα προλάβει να πάρει τις μεγάλες πρωτοβουλίες. Ποιος από το δίπολο που σχηματίζεται θα μπορέσει να κινητοποιήσει τις ευρύτατες λαϊκές μάζες. Θα είναι ο Σαμαράς και οι δυνάμεις που έδωσαν μάχη τόσο καιρό, έκαναν λάθη αλλά χρεώνονται και τη σωτηρία της Ελλάδας; Ή θα είναι οι φυγόμαχοι της κεντροαριστεράς που δεν αποκλείεται να πάρουν στα χέρια τους μια καλύτερη Ελλάδα για την οποία κόπιασαν άλλοι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα