Η μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες

22:48 3/6/2014 - Πηγή: Antinews

Ο «μπουρλοτιέρης» της Ευρώπης, ο άνθρωπος που με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του απειλούσε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο πολιτικός που έλεγε ότι δεν είναι φετίχ το ευρώ και αν χρειαστεί η Ελλάδα μπορεί να συγκρουστεί με την ΕΕ και να φύγει από αυτήν, από την βελγική πρωτεύουσα έκανε την μεγάλη στροφή.

Ο μετεκλογικός Τσίπρας αφήνει πίσω του τις ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις και προσχωρεί άνευ όρων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι η γη και το ύδωρ που προσφέρει

στους Ευρωπαίους προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Άραγε όσοι τον ψήφισαν, και ειδικά οι ριζοσπάστες Αριστεροί που περίμεναν ρήξεις με την Ευρώπη, σκισμένα μνημόνια και συγκρούσεις για το... καλό της Ελλάδας πώς θα αισθάνονται;

Το σύνθημα Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ ξεχάστηκε; Πρώτη φορά αριστερά κόντρα σε όλους δεν έλεγε ο Αλέξης πριν τις εκλογές; Που είναι άραγε εκείνη η ρητορική του σήμερα που αποφάσισε να στηρίξει τον εχθρό του Γιούνκερ και να ανοίξει πόλεμο με τους αντιευρωπαϊστές όπως ο Κάμερον της Βρετανίας. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Γκι Βερχόφστατ (Φιλελεύθεροι) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και οπως δήλωσε αμέσως μετά υπήρξε κοινή αντίληψη για την Προεδρία της Κομισιόν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοκρατική διαδικασία και να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, παρότι παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του υποψηφίου του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια σειρά από σημαντικά θέματα όπως η λιτότητα και η οικονομική πολιτική, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών». Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ορίζει ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει το δικαίωμα να λάβει διερευνητική εντολή και να επιζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ζήτησε από τους Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φερχόφστατ και Σκα Κέλερ, σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτείνει ένα τρίτο πρόσωπο, να το καταψηφίσουν όλες οι δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε σύγκρουση στρατηγικών. Η μία θέλει μικρά βήματα προς τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και η άλλη «είναι η στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωπαϊκής διαδικασίας». Η δεύτερη στρατηγική είναι η επιλογή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, την οποία οφείλουμε να εμποδίσουμε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της λιτότητας που διαλύει την Ευρώπη.

Όσοι λοιπόν «Λαφαζανικοί» ή μη που περίμεναν σύγκρουση με την ΕΕ καλύτερα να το ξεχάσουν. Οσοι περίμεναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια οι Συριζαίοι καλύτερα να... σκίσουν τα ιμάτιά τους. Ο Τσίπρας έκανε τη μεγάλη και ιστορική στροφή. Από τη μια αγκάλιασε το ελληνικό κεφάλαιο και τους ζήτησε επενδύσεις και από την άλλη αγκαλιάστηκε με την κοινοτική γραφειοκρατία.

Έστω και αργά κατάλαβε σε τι κόσμο ζει ο κ. Τσίπρας. Αυτά που του έλεγε η ΝΔ τα τηρεί κατά γράμμα. Το επόμενο βήμα και να μας το θυμηθείτε θα είναι ένα ραντεβού κι ένα χειροφίλημα με την... μαντάμ Μέρκελ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα