Ποιά θα είναι η πολιτική των publishers απέναντι στα μεταχειρισμένα;

H Activision, η Ubisoft και η Bethesda δίνουν τις απαντήσεις τους.

Ένα από τα πιο καυτά θέματα του τελευταίου μήνα στον χώρο των games είναι η χρέωση στα μεταχειρισμένα παιχνίδια και πώς αυτά θα μπορούσαν να δουλέψουν για τις next-gen κονσόλες.

Μετά την οριστική απόφαση της Microsoft και της Sony

να μην χρεώσουν τελικά τα μεταχειρισμένα ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τις εταιρείες κυκλοφορίας σχετικά με αυτό το μείζον ζήτημα. Μία μέρα μετά την συνέντευξη τύπου της στην Ε3 η Sony ανακοίνωσε ότι η χρέωση των μεταχεισμένων θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις εταιρείες κυκλοφορίας ακολουθώντας έτσι την παρόμοια απόφαση της Microsoft. Μέχρι τώρα βέβαια η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της απόφασης όπως συμβαίνει και με τις ίδιες τις εταιρείες. Μόνο η ΕΑ Games έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της σχετικά με την κατάργηση του online pass για τις υπάρχουσες και τις next-gen κονσόλες.

Activision
Το IGN λοιπόν μίλησε με διάφορα στελέχη τριών μεγάλων εταιρειών του χώρου αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα μια ξεκάθαρη απάντηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Eric Hirshberg, είπε ότι η εταιρεία του διερευνά ακόμη κάποια διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με την πολιτική στα μεταχειρισμένα και έτσι δεν έχει πάρει ακόμα κάποια επίσημη απόφαση ενώ ανέφερε πως στο παρελθόν η Activision δεν έχει χρεώσει ποτέ τα μεταχειρισμένα καθώς πρωταρχικός της στόχος είναι η σωστή σχέση με τους πελάτες και όχι η επιπλέον χρέωσή τους. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί κάποια επίσημη δήλωση -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- αλλά μια προσωπική άποψη.

Ubisoft
Από την άλλη πιο αινιγματικός εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της Ubisoft, Tony Key. Ο Key τόνισε ότι μετά την Ε3 τα νέα σε σχέση με την χρέωση των μεταχειρισμένων ήταν πάρα πολλά, όπως και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Έκλεισε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ubisoft αξιολογεί όλα τα δεδομένα αλλά ακόμα δεν έχει κάτι επίσημο να ανακοινώσει.

Bethesda
Ο Αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων και marketing της Bethesda, Pete Hines, απάντησε με δηλώσεις του για το φλέγον ζήτημα, στο ίδιο κλίμα με τους δύο ομόλογούς του, λέγοντας ότι "Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα εκ μέρους της Microsoft και της Sony" και ότι περιμένει πρώτα να μιλήσει μαζί τους για να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "τέτοιου είδους ζητήματα είναι πολύ σοβαρά για να βγάλουμε σύντομα αποφάσεις".

Δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις των μεταχειρισμένων από την Microsoft και την Sony όπως τις κατέγραψε το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα