Shenmue

H καλύτερη περιπέτεια του Dreamcast!

Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την εκπληκτική κονσόλα της Sega εν ονόματι Dreamcast γνωρίζουν πολύ καλά ότι επρόκειτο για μια από τις καλύτερες παιχνιδομηχανές όλων των εποχών. Αυτό συνέβη όχι τόσο λόγω του φοβερού hardware της κονσόλας (όλοι οι δημοσιογράφοι της εποχής το αποθέωσαν για τις ποικίλες καινοτομίες του) αλλά λόγω του φανταστικού software που περιελάμβανε σε μεγάλο βαθμό τίτλους από τους κορυφαίους developers παγκοσμίως

όπως οι Capcom, Eidos, Konami και φυσικά η Sega.

Το Dreamcast κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 1999 στην Ευρώπη και ένα χρόνο αργότερα (Νοέμβριος του 2000) αναπτύσσεται η ακριβότερη παραγωγή εκείνης της χρονιάς, το Shenmue. Κοστίζοντας συνολικά 47 εκατομμύρια δολάρια, το Adventure της Sega πουλάει σαν τρελό (πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια) εξασφαλίζοντας δια παντός μια θέση στα πιο επιτυχημένα games για κονσόλες και -δυστυχώς - μόνο ένα sequel.

Big in Japan!
Η συναρπαστική ιστορία του Shenmue μας ταξιδεύει στην πόλη της Yokosuka που βρίσκεται εντός της ευρύτερης περιοχής του Tokyo, πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Ο πρωταγωνιστής του έπους και μοναδικός playable χαρακτήρας, Ryo Hazuki, επιστρέφει στο παραδοσιακό σπίτι της οικογενείας του και βρίσκεται μπροστά σε μια σκηνή ξεπατικωμένη θαρρεί κανείς από το πρώτο σοβαρό φιλμ του Jean-Claude Van Damme, το No Retreat, No Surrender.

O πατέρας του βρίσκεται αντιμέτωπος στο οικογενειακό dojo (σ.σ. χώρος εξάσκησης πολεμικών τεχνών) με έναν τύπο που φορά μια σκουροπράσινη παραδοσιακή ρόμπα και δύο μπράβους. Ο τύπος με την ρόμπα κάνει «ρόμπα» τον πατέρα του Ryo και όταν ο νεαρός προσπαθεί να σταματήσει το βρωμόξυλο, ο τυπάς ετοιμάζεται να τον λιανίσει, εκβιάζοντας τον πατέρα να του αποκαλύψει που βρίσκεται ένας μυστηριώδης καθρέφτης. Ο δαρμένος πατήρ τον καθοδηγεί στο μέρος που βρίσκεται ο καθρέφτης και τότε ο καρατέκα τον αποτελειώνει αποκαλύπτοντας στον Ryo ένα συνταρακτικό μυστικό: ο πατέρας του είχε καθαρίσει άνθρωπο στο παρελθόν!

Συνερχόμενος από το σοκ του θανάτου του πατέρα του και τα μπουκέτα που άρπαξε, ο Ryo κρατά τις σημαντικότερες πληροφορίες που έμαθε στο μυαλό του (τον κλεμμένο καθρέφτη και το όνομα Lan Di που πρόφερε ο πατέρας του πριν αφήσει την στερνή του πνοή) και αρχίζει μια εξονυχιστική αναζήτηση στην πόλη του και τις παρακείμενες περιοχές προκειμένου να πάρει εκδίκηση.

Vengeance is mine!
Μετά το αρκετά εκτενές αρχικό cinematic όπου συμβαίνουν τα προαναφερθέντα, αποκτάτε τον έλεγχο του Ryo ξυπνώντας στο δωμάτιό σας το οποίο συνίσταται να εξερευνήσετε άμεσα για να αποκτήσετε ένα κασετόφωνο, μερικές κασέτες, φωτογραφίες φίλων κ.ά. Από την πρώτη playable οθόνη έρχεστε σε επαφή με το σημαντικότερο αντικείμενο που θα αποκτήσετε, το ημερολόγιό σας. Εκεί καταγράφονται όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα (έκτακτης ανάγκης, φίλων κ.τ.λ.) και το σημαντικότερο που είναι η πρόοδος σας στο Adventure, δηλαδή που πρέπει να πάτε, τι να ψάξετε, σε ποια περιοχή και πολλές ακόμα λεπτομέρειες.

Το πρώτο άτομο με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η παραδουλεύτρα που έχει αναλάβει την συντήρηση του σπιτιού και του στομαχιού σας (αυτή δίνει το χαρτζιλίκι). Ψάξτε εξονυχιστικά όλο το σπίτι και το οικογενειακό dojo για αντικείμενα και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο του σπιτιού για να μάθετε την χρήση του. Από την στιγμή που περνάτε το κατώφλι του σπιτιού σας αρχίζουν οι συναναστροφές με τους ποικιλόμορφους χαρακτήρες του Shenmue.

Το gameplay δεν περιλαμβάνει dialogue trees ή άλλες επιλογές. Οι διάλογοι ξεκινούν όταν πατήσετε το κουμπί Α δίπλα σε NPC και είναι προκαθορισμένοι. Η διαφοροποίηση που μπορεί να υπάρξει είναι μόνο όταν ξαναμιλήσετε με κάποιον αφού έχετε μάθει νέα στοιχεία ή αν του ξαναμιλήσετε διαφορετική ώρα της ημέρας. Οι πιο διασκεδαστικοί χαρακτήρες είναι ο Fuku–San, ένας αδέξιος βλαμμένος που ζει στο ίδιο σπίτι με τον Ryo και τον αντιμετωπίζει με θαυμασμό!, ο Tom Johnson (χαβαλετζής μαύρος με τζαμαϊκανά χαρακτηριστικά που «σπρώχνει» hot dogs στον δρόμο και χορεύει μανιωδώς ραπ και ρέγκε) κι ο Goro Mihashi, ένας τυπάς που εδρεύει στο λιμάνι και χώνει κουτουλιές στους εργάτες με σκοπό να τους κλέψει!

Ο κύκλος ημέρας–νύχτας τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια στο παιχνίδι με συνέπεια να πρέπει να ελέγχετε συχνά πυκνά το ρολόι που βρίσκεται στο κάτω τμήμα της οθόνης για να οργανώνετε τις εξορμήσεις σας. Το στοιχείο αυτό το '99 δεν ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένο και αποτελεί ένα από τα plus στο game design. Μετά τις 8 το βράδυ λοιπόν, μπορείτε να επιστρέψετε στην οικία σας για ύπνο και να συνεχίσετε την δράση την επόμενη μέρα.

Το ξύλο βγήκε από το… Shenmue!
Οι δημιουργοί του Shenmue προσπάθησαν και πέτυχαν να παντρέψουν με επιτυχία το gameplay ενός Adventure και ενός Action βιντεοπαιχνιδιού. Η Adventure του πλευρά θα σας αναγκάσει να περιφερθείτε στις ποικίλες τοποθεσίες, «ανακρίνοντας» κόσμο στην προσπάθεια σας να ανακαλύψετε και να συντρίψετε τους δολοφόνους του πατέρα σας. Η εξερεύνηση σας δεν σταματά στις συνομιλίες με τους NPC αλλά επεκτείνεται και στην πληθώρα παραδοσιακών γιαπωνέζικων σπιτιών και μαγαζιών που θα συναντήσετε στο διάβα σας.

Το Shenmue είναι μεν σε προοπτική τρίτου προσώπου αλλά με το αντίστοιχο κουμπί αλλάζει σε πρώτο πρόσωπο, μια χρήσιμη λειτουργία όταν θέλετε να εξετάσετε ένα αντικείμενο ή άτομο από κοντά. Όταν πλησιάσετε αντικείμενο ή άτομο με το οποίο μπορείτε να αλληλεπιδράσετε, εμφανίζεται στην οθόνη το κουμπί που αντιστοιχεί στο action, το πατάτε και ξεκινά η αλληλεπίδραση. Εννοείται ότι πρέπει να εξετάσετε τα πάντα σε κάθε χώρο που επισκέπτεστε μόνο και μόνο για την χαρά της εξερεύνησης που αποτελεί μεγάλο μέρος της μαγείας του Shenmue.

Ξεκινάτε την περιπέτεια με ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων το οποίο αυξάνεται καθημερινά χάρις στο χαρτζιλίκι που σας αφήνει η υπηρέτριά σας πάνω στο έπιπλο. Με τα χρήματα αυτά μπορείτε να ψωνίσετε ότι τραβάει η ψυχή σας από τα καταστήματα και να είστε σίγουροι ότι τα περισσότερα διαθέσιμα προϊόντα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή σας και την ολοκλήρωση των διαφόρων quests που σας δίνουν οι κάτοικοι των περιοχών. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα mini market από όπου μπορείτε να αγοράσετε τρόφιμα και γάλα για το γατάκι που βρίσκεται έξω από το σπίτι σας και έχει ανάγκη φροντίδας. Σε ένα άλλο κατάστημα θα αγοράσετε μοναδικές κινήσεις karate για να μεγαλώσετε το ρεπερτόριό σας και να λιανίσετε ευκολότερα τους αντιπάλους, σε αυτόματες μηχανές υπάρχουν κουτάκια με αναψυκτικά που θα σας τονώσουν κ.ο.κ.

Ώρα για arcade!
Το μέρος βέβαια που πρόκειται να γίνει μια μαύρη τρύπα όπου θα πέσουν τα περισσότερα χρήματά σας είναι το ντόπιο «ουφάδικο» της πόλης που ονομάζεται «you arcade»! Εκεί μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν του παλιότερους gamers. Εντός του καταστήματος βρίσκεται ένας μικρός αριθμός από coin-op κι ανάμεσα τους βρίσκονται στις full εκδόσεις τους τα θρυλικά arcade της Sega, Hang-On και Space Harrier! Και οι δύο αυτοί τίτλοι έγραψαν ιστορία στον τομέα τους.

Το Hang-On είναι το πρώτο video game που μας προσέφερε μια εμπειρία στην οποία συμμετείχε όλο το σώμα μας κι η οποία είχε την μορφή που βλέπετε στο you arcade: μια αγωνιστική μηχανή κανονικού μεγέθους όπου κάθεστε και την κινείτε δεξιά και αριστερά, κουνώντας έτσι αντίστοιχα την ψηφιακή μηχανή που απεικονίζεται στην οθόνη! To Hang-On είναι το πρώτο arcade game που χρησιμοποίησε 16-bit γραφικά και την τεχνολογία Super Scaler της Sega που προσέφερε ένα ψευδό – τρισδιάστατο sprite - scaling σε υψηλά frame rates, κοινώς προσέδιδε βάθος στην δράση.

Το Space Harrier είναι ένα πρώιμο Third-person shooter που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το Hang–On και σας καλεί να κινητοποιήσετε ένα σκληροτράχηλο πολεμιστή που τρέχει και πετάει προς το βάθος της οθόνης εξολοθρεύοντας μυριάδες σουρεαλιστικούς αντιπάλους σε μια περιοχή που αποκαλείται Fantasy Zone! Όταν λιώσετε τα πασίγνωστα arcades της Sega δοκιμάστε και τα υπόλοιπα του καταστήματος που ουσιαστικά έχουν τη μορφή των quick-time events. Απλά πατάτε ένα συνδυασμό κουμπιών την ώρα και με την σειρά που εμφανίζονται στην οθόνη και θα τεστάρουν την επιδεξιότητα σας στο έπακρο.

Ώρα για ξυλίκι
Τα quick-time events αφθονούν και στην κυρίως δράση του Shenmue και εμφανίζονται τις περισσότερες φορές όταν ένας ή πολλοί αντίπαλοι απειλούν την σωματική ακεραιότητα του χαρακτήρα σας. Οι πρώτες συγκρούσεις είναι quick time events οπότε πρέπει να έχετε το νου σας όταν δείτε περίεργους τύπους να σας πλησιάζουν ή όταν κάποιος που μιλάτε στραφεί απειλητικά προς το μέρος σας. Στις περιπτώσεις αυτές ανάβουν τα κουμπιά του χειριστηρίου που πρέπει να πατήσετε εκείνη ακριβώς την στιγμή. Αν αργήσετε θα φάτε απλά το ξύλο της αρκούδας και θα χρειαστεί να ξαναπαίξετε την όλη σκηνή δράσης. Αν τα καταφέρετε, ο Ryo θα σπάσει μερικά από τα δεκάδες κόκκαλα που έχουν στο σώμα τους οι επιτιθέμενοι σε άψογο στυλ κορυφαίου γνώστη των πολεμικών τεχνών. Εκτός από τα κουμπιά συχνά σας ζητείται να πατήσετε σταυρό ή joystick σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οπότε...να έχετε το νου σας!

Οι οπαδοί της καταιγιστικής δράσης θα αναπτύξουν αντίρροπα συναισθήματα παίζοντας το Shenmue. Σε πρώτη φάση θα «ξενερώσουν» από την διαρκή εξερεύνηση και τις άπειρες συνομιλίες που πρέπει να ολοκληρώσουν προκειμένου να συνεχιστεί η περιπέτεια. Μόλις αρχίσει η δράση όμως (κοντά στην μιάμιση ώρα παιχνιδιού περίπου) θα αποζημιωθούν για την υπομονή τους. Σε μια από τις περιοχές βρίσκεται μια αλάνα όπου θα δοκιμάσετε τις συντριπτικές κινήσεις karate που διαθέτει ο Ryo. Αφού μάθετε όλες όσες βρίσκονται στην λίστα κινήσεων του χαρακτήρα, επόμενος στόχος σας είναι να αγοράσετε ή να μάθετε τις πιο θανατηφόρες κινήσεις.

Για τις αγορές νέων κινήσεων υπάρχουν ειδικά καταστήματα και συγκεκριμένα το Bunkado Antiques, καθώς επίσης και ορισμένα scrolls εντός της οικίας Hazuki. Τις περισσότερες όμως θα σας τις μάθουν οι NPC. Μια από τις ωραιότερες κινήσεις που θα σας χρησιμεύσει πολύ στην αντιμετώπιση δυνατότερων αντιπάλων είναι η “Double Blow” που σας μαθαίνει ένας γηραιός φίλος του πατέρα σας. Στην εν λόγω κίνηση διοχετεύετε όλη την δύναμη και το βάρος του σώματός σας στα δύο χέρια και καταφέρνετε ένα σαρωτικό χτύπημα σε όποιον στέκεται μπροστά σας. Πολύ χρήσιμη για crowd control είναι και η στριφογυριστή κλωτσιά σας ενώ διαθέτετε και μια σειρά από συνδυασμούς κινήσεων που θα σας βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις διότι δεν είναι λίγες οι φορές που σας την «πέφτουν» πολυάριθμοι αντίπαλοι και πρέπει να ανοίξετε δρόμο ανάμεσα τους.

Επανερχόμενοι στα αντικείμενα που μπορείτε να αποκτήσετε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλά μηχανήματα διάσπαρτα στις περιοχές τα οποία σας παρέχουν ένα μεγάλο αριθμό από διασκεδαστικότατα capsule toys με την μορφή πασίγνωστων ηρώων video games της Sega όπως είναι ο θρυλικός Sonic the Hedgehog και ο Alex Kidd. Ξέρετε...εκείνο το αγοράκι που μοίραζε μπουνιές σε τέρατα!

Ένα άρτια ανεπτυγμένο video game για να βγάλετε τα απωθημένα σας ρίχνοντας… ταβερνόξυλο σε κάφρους!

Το A.I. ανήκει στα δυνατά σημεία του Shenmue διότι μιλάμε για έναν ζωντανό κόσμο που κινείται και λειτουργεί με βάση τις ώρες της κάθε ημέρας και τις καιρικές συνθήκες. Τα καταστήματα κλείνουν και ανοίγουν κανονικότατα στις καθορισμένες ώρες και δεκάδες NPC περιφέρονται πηγαίνοντας στις δουλειές τους, πραγματοποιώντας τα ψώνια τους ή παίζοντας στην ύπαιθρο αν μιλάμε για παιδιά. Στην καθημερινότητα των NPC το A.I. σκίζει. Εκεί που χωλαίνει λίγο είναι στην μάχη. Θα παρατηρήσετε πως όταν αντιμετωπίζετε μια ομάδα εχθρών πως ορισμένες φορές συνωστίζονται μεταξύ τους αντί να επιτεθούν ταυτόχρονα και έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να οπισθοχωρήσετε κάνοντας dodge και να τους αρχίσετε στις ψιλές!

Ένα video game που σέβεται τον καταναλωτή πρέπει να του προσφέρει αρκετές ώρες απολαυστικού gameplay για να δικαιολογήσει τα λεφτά του. Το Shenmue προσφέρει γύρω στις 15 ώρες παιχνιδιού, με την προϋπόθεση να κυνηγήσετε τα quests του σεναρίου και όχι να περιπλανάστε παντού. Αν φυσικά πράξετε κάτι τέτοιο τότε θα απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο την εμπειρία που σας προσφέρει το παιχνίδι, φυσικά με ακόμη περισσότερες ώρες παιχνιδιού.

Οι πολύχρωμες γροθιές του Ju Jitsu
Όλες οι υπολογιστικές δυνατότητες του Dreamcast στρατολογήθηκαν για να οπτικοποιήσουν τον υπέροχο κόσμο του Shenmue. Τα cutscenes είναι πραγματικό eye-candy για τους διψασμένους για γραφικά παίκτες και η συχνότητά τους (σε όλους τους διαλόγους και τα quick-time events) το καθιστά συγγενικό αριστουργημάτων σαν το Fahrenheit, τουλάχιστον όσον αφορά στην παρουσίαση. Το φόντο της περιπέτειας, δηλαδή τα σπίτια και τα μαγαζιά των περιοχών, αποδεικνύεται προσεγμένο για τα δεδομένα του 2000, κάνοντας ισχυρή επίδειξη των δυνατοτήτων της τελευταίας κονσόλας της Sega.

Το animation των χαρακτήρων είναι ικανοποιητικό και απογειώνεται κυρίως στις σκηνές Ju Jitsu (ή Jujutsu αν προτιμάτε) όπου τα κλωτσομπουνίδια πέφτουν βροχή και οι δεκάδες κινήσεις του χαρακτήρα σας και των εχθρών δημιουργούν μια απολαυστική χορογραφία! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στις οποίες ένας χαρακτήρας μπορεί να κινεί τα μέλη του σαν κούκλα αλλά είναι ασήμαντες!

It sounds like Kung Fu!
Τεράστια σημασία δόθηκε από τους developers στο voice acting και σε δεύτερη φάση στο soundtrack. Εφόσον μιλάμε για ένα video game με παραδοσιακά ιαπωνικά στοιχεία, η μουσική επένδυση ανατέθηκε σε δύο τρομερά ταλαντούχους γιαπωνέζους συνθέτες, τον Takenobu Mitsuyoshi (γνωστός από την δουλειά του στα Virtua Fighter 1 και 2 και το Sega Rally Championship) και τον Yuzo Koshiro (έγραψε μεταξύ άλλων την μουσική της αγαπημένης σειράς Beat ‘em up Streets of Rage). Με την συνδρομή ολόκληρης ορχήστρας, οι συνθέτες δημιούργησαν μια σειρά από κομμάτια που ταιριάζουν γάντι στον εκάστοτε χώρο όπου βρίσκεστε. Σε ασιατικής αισθητικής χώρους σαν την οικία του Ryo, ακούγεται παραδοσιακή γιαπωνέζικη μουσική, ενώ στα clubs...jazzιές. Σε κάποια φάση μάλιστα άκουσα ένα κομμάτι που μου θύμισε το αριστουργηματικό θρίλερ του John Carpenter, The Thing, δηλαδή μια άκρως απειλητική μελωδία!

Το voice acting παίρνει άριστα από κάθε άποψη. Το Shenmue ανήκει στα πρώτα games που περιλαμβάνουν ολοκληρωμένο voice acting (οι φωνές των NPC μαζί με τον Ryo αποδίδονται από voice actors) και δεν καταφεύγουν σε κείμενο για να αποτυπώσουν τους διαλόγους. Επίσης οι φωνές ανταποκρίνονται απόλυτα στην υπόσταση των χαρακτήρων, φερ' ειπήν θα ακούσετε γλυκές φωνούλες από παιδάκια, βραχνές φωνές από μπράβους, ώριμες φωνές από γεροντότερους κατοίκους κ.ο.κ.

Την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στον ήχο του Shenmue την προσγειώνει λίγο το ελεεινό lipsync. Με εξαίρεση τον Ryo, με το που ανοίγουν το στόμα τους οι χαρακτήρες προκαλούν τον γέλωτα γιατί όχι μόνο δεν συγχρονίζονται με τα λόγια που εκστομίζουν (αυτό θα ήταν συγχωρητέο αν απλώς ανοιγόκλειναν το στόμα στα ιαπωνικά και ακούγαμε μεταγλώττιση) αλλά μοιάζει σαν ξαφνικά να σας τηλεμεταφέρανε στην κοιλάδα του… Botox! Το μόνο σημείο του προσώπου τους που κινείται είναι το κάτω χείλος σαν κάποιος να το έδεσε με σχοινί και να τους το τράβηξε προς τα κάτω. Το στοιχείο αυτό αποτελεί ίσως το πιο αδύναμο σημείο στην κατά τα άλλα προσεγμένη για την εποχή δουλειά στον τομέα των γραφικών .

Το αιώνια αγαπητό game του Dreamcast
Σίγουρα όσοι gamers ασχολήθηκαν με το Shenmue θα συμφωνούν μαζί μου ότι πρόκειται για ένα από τα games που στιγμάτισαν την έκτη γενιά κονσολών. Αποτελεί έναν από τους λόγους που ορισμένοι από εσάς αγόρασαν Dreamcast και δεν το μετάνιωσαν. Η τέχνη του Ju Jitsu, το lore που κρύβεται από πίσω, οι badass χαρακτήρες και το ανελέητο ξυλίκι του σε συνδυασμό με τα λεπτομερή γραφικά του, το έκαναν έναν τίτλο-σταθμό. Μιλάμε για ένα παιχνίδι με ανοιχτό κόσμο για πολύωρη εξερεύνηση, άπειρους διαλόγους, φοβερά minigames και πάρα πολύ απολαυστικό βρωμόξυλο. Με απλά λόγια μια αξέχαστη gaming απόλαυση!

Θετικά:
- Γραφικά που έθεσαν νέα στάνταρ
- Υποδειγματικό voice acting
- Βαρβάτο σενάριο
- Πληθώρα κινήσεων Ju Jitsu
- Εύκολος χειρισμός
- Νοσταλγικά minigames

Αρνητικά:
- Προβληματικά facial expressions, ειδικά στο lipsync
- Θα θέλαμε να διαρκεί περισσότερο

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8.5
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.8

Το Shenmue είναι ένας από τους πολλούς λόγους που δεν νοείται gamer να μην έχει εντρυφήσει στην ξεχωριστή ποικιλία τίτλων του Dreamcast!

Γιάννης Μοσχονάς

Keywords
εν λόγω, kung fu, sega, software, capcom, eidos, konami, adventure, games, sequel, big, japan, tokyo, φιλμ, σοκ, νέα, Johnson, dogs, ραπ, game, design, δραση, συγκεκριμένο, mini, market, full, space, video, super, frame, zone, quick, time, στυλ, ζητείται, toys, sonic, hedgehog, dodge, animation, voice, fighter, rally, rage, john, botox, κινηση στους δρομους, δυνατα, ζητείται, ημερολόγιο, δουλεια, ηχος, θριλερ, μουσικη, ξυλο, σαρωτικο, τηλεφωνο, φωτογραφιες, ωρα, games, game, time, εξαιρεσεις, απλα, απωθημενα, ατομο, βραδυ, βρισκεται, βροχη, γαλα, γινει, δυναμη, δυστυχως, δειτε, δοθηκε, ευλαβεια, ευκαιρια, υπαρχει, εν λόγω, εποχη, επιτυχια, ευρωπη, τεχνη, τεχνολογια, ιδια, ιδιο, υπνο, υπομονη, μηχανες, θυμισε, φιλμ, ηχο, εκδοσεις, κειμενο, κινηση, κυκλος, λεφτα, λειτουργια, λεπτομερειες, λογια, μυστικο, μορφη, μπορειτε, μυαλο, ξερετε, ομαδα, παντα, οθονη, οικια, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, παιδακια, παρουσιαση, ψυχη, ραπ, ρολοι, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συντηρηση, σειρα, σκηνες, σοκ, σωμα, σπιτι, σπιτια, στυλ, στομα, συχνοτητα, τυπος, τμημα, φυσικα, φοντο, φορα, χαρα, ψηφιακη, ψωνια, ωρες, αγορες, ανηκει, animation, super, candy, capcom, sequel, dodge, design, dogs, δουλειες, adventure, δωματιο, eidos, εκδικηση, fighter, frame, full, γατακι, john, γλυκες, hedgehog, ιδιαιτερα, κλωτσια, κοιλαδα, κομματι, konami, μαυρος, mini, μοιαζει, μπροστα, market, παιχνιδι, πληροφοριες, quick, rally, sega, sonic, σκηνη, software, space, tokyo, toys, τρελο, υπεροχο, χερια, voice
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld