Amazon Game Studios

Η Amazon ετοιμάζει την δική της κονσόλα, τα δικά της games και προσλαμβάνει μεγάλα ονόματα του χώρου!

Οι Android κονσόλες ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο διάστημα. Τελευταία εταιρεία που φέρεται να δημιουργεί την δική της κονσόλα είναι η Amazon (δημιουργός του πασίγνωστου online shop

Amazon.com).

Για τον σκοπό αυτό έχει ιδρύσει ένα παράρτημά της, το Amazon Games Studios. Η κονσόλα που ετοιμάζει φημολογείται σύμφωνα με το GameInformer, ότι θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη της χρονιάς, κατά πάσα πιθανότητα την Black Friday, ημέρα όπου βλέπουμε τις μεγαλύτερες εκπτώσεις στην Αμερική. Η κονσόλα της Amazon θα έχει το δικό της χειριστήριο, ενώ η εταιρεία δουλεύει και πάνω στην ανάπτυξη νέων Android games. Πριν από λίγες ημέρες, αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon Game Studios δημιούργησε το tower defense παιχνίδι "Air Patriots"

Οι μεταγραφές
Η Amazon έχει επενδύσει ήδη πολλά χρήματα για το νέο παράρτημά της. Συγκεκριμένα έχει αποκτήσει ορισμένα πρώην μέλη της Microsoft Game Studios. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται καταρχήν ο David Luehmann (σ.σ. φώτο), ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρότινος στην Trion Worlds (Rift, Defiance) και παλαιότερα ήταν γενικός διευθυντής στην Microsoft Game Studios, καθώς και ο Eric Nylund, συγγραφέας των Halo και Gears of War! Επικεφαλής παραγωγής είναι ο David Holmes, που δούλεψε επίσης στη Microsoft για τα Gears of War 3, καθώς και για το Quantum Break της Remedy Entertainment (δημιουργού του Alan Wake) το οποίο θα δούμε στην κονσόλα Xbox One.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του GameWorld για τις νέες Android κονσόλες. Μην ξεχνάτε ότι στο κόλπο μπαίνει και η Google. Απ' ότι φαίνεται πολλές εταιρείες-κολοσσοί έχουν εισβάλει μέσω του λειτουργικού συστήματος Android στην αγορά των games. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα καταφέρουμε να δούμε και σε αυτή την πλατφόρμα σύγχρονους τίτλους αντάξιων των προσδοκιών ενός hardcore gamer. Ένα είναι σίγουρο. Ότι η Amazon μπήκε πολύ δυναμικά στην αγορά και απ' ότι φαίνεται σκοπεύει να μείνει για πολύ καιρό ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα