Shambles

Ένα δωρεάν browser-based FPS με zombies από τον δημιουργό του Minecraft.

To Minecraft είναι ένα sandbox FPS, όπου μπορείς να χτίσεις οτιδήποτε φανταστείς. Από το Νοέμβριο του 2011 που κυκλοφόρησε για τα PC έως και σήμερα, έχει φτάσει περίπου

τα 12 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Η απήχηση που είχε το παιχνίδι ήταν τρομερά μεγάλη, οπότε ήταν θέμα χρόνου να δούμε περισσότερα games από τα χέρια της Mojang, της εταιρείας ανάπτυξης πίσω από το Minecraft.

Ο Markus "Notch" Persson, μετά το Drop το οποίο είναι ένα δωρεάν παιχνίδι όπου πρέπει να πληκτρολογήσετε τα γράμματα στην οθόνη γρήγορα, κυκλοφόρησε ένα ακόμα δωρεάν browser-based game για τα PC. To Shambles αναπτύχθηκε από τον Notch μέσα σε μόλις μία εβδομάδα στο indie event 7DFPS, όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να αναπτύξουν από το μηδέν ένα FPS σε επτά ημέρες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να παραμείνετε ζωντανός μέσα σε μια πόλη γεμάτη από ζόμπι και να μαζέψετε τις κίτρινες σφαίρες που αφήνουν πίσω τους όταν τα σκοτώνετε, προσπαθώντας έτσι να κάνετε όσο μεγαλύτερο σκορ μπορείτε.

{youtube}YVWx-QINe1w|500|300{/youtube}

Ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα απλό πιστόλι και 50 σφαίρες. Σκοτώνοντας τους αστυνομικούς που πολεμούν κι αυτοί με τη σειρά τους τα zombies, μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερα όπλα και περισσότερα πυρομαχικά. Το health σας μπορείτε να το αναπληρώσετε μαζεύοντας health packs που πέφτουν από τους πολίτες όταν τους σκοτώνετε. Αν η μπάρα ζωής σας φτάσει στο μηδέν, τότε το παιχνίδι τελειώνει και ξεκινάτε πάλι από την αρχή. Όσο περνάει η ώρα, τα zombies που σας κυνηγούν γίνονται ακόμα περισσότερα, αφού δαγκώνουν τους απλούς πολίτες της πόλης και τους μετατρέπουν και αυτούς σε zombies. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά απλός και εύκολος, αφού κινείστε κλασικά με τα πλήκτρα WASD, κάνετε άλμα με το Space, reload με το R και αλλάζετε όπλα με τα πλήκτρα 1-4.

Όπως καταλαβαίνετε, το Shambles είναι ένα αρκετά απλοϊκό indie game που θυμίζει όμως τα παλιά FPS παιχνίδια της δεκαετίας του '90, όπως τα Doom, Hexen και Rise of the Triad, για το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε φέτος ένα reboot για τα PC. Μπορείτε να παίξετε το Shambles δωρεάν μέσα από τον browser σας ή να κατεβάσετε μια offline έκδοσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld