Τα καλύτερα παιχνίδια του 2021: Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Άλλη μια περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με την πολυετή πλέον παράδοση του GameOver, ολοκληρώθηκε και η ετήσια ψηφοφορία του κοινού μας. Η δυναμική κοινότητα της σελίδας έδειξε τα δόντια της και με πάνω από 500 ψήφους ψηφίσατε για τα αγαπημένα σας παιχνίδια για ένα έτος νέων κονσόλων, νέων δυνατοτήτων, νέων εμπειριών αλλά και μπόλικου έξτρα gaming λόγω καραντίνας! Και όπως συνήθως, υπήρχαν διάφορες εκπλήξεις, ανατροπές

αλλά και κατακτήσεις που κρίθηκαν στο νήμα μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Και φέτος λοιπόν, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που συμμετείχατε στη μεγάλη μας αυτή προσπάθεια, που δίνει το πληρέστερο δημόσιο δείγμα του τι αγαπάει το ελληνικό gaming κοινό. Και φυσικά, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νικητές της μεγάλης μας κλήρωσης!

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αρχισυντάκτη μας, Γιώργο Καλλίφα, στο [email protected], για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και για να παραλάβουν τα δώρα τους! Πρόκειται για δύο σετ δώρων, τα οποία χορηγεί για την ψηφοφορία μας η εταιρεία Enarxis Dynamic Media, την οποία ευχαριστούμε θερμά! Σε περίπτωση που κάποιος από τους νικητές δεν επικοινωνήσει εντός του Ιανουάριου 2022, το δώρο τους θα περάσει αυτόματα στους επιλαχόντες μας. Υπενθυμίζουμε ότι τα δώρα αποστέλλονται μέσω κούριερ και με χρέωση παραλήπτη.

Η λίστα των νικητών και επιλαχόντων είναι η ακόλουθη:

1ος νικητής: Screwdriver – Penny Simitsi – Κερδίζει ένα gaming πληκτρολόγιο Cyclops και ΄ένα gaming ποντίκι Titan.

2ος Νικητής: vagm98 – Eυαγγελος Μαργέτης – Κερδίζει ένα gaming headset Medusa και ένα χειριστήριο Aspis.

1ος επιλαχών: Zaxos Doganos – Ζαχαριας Δαραδήμας
2ος επιλαχών: Christophe Anagnostopoulos

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ INDIE GAME

Little Nightmares 2 – 230Death’s Door – 86The Artful Escape – 53

Χρονιά εκπλήξεων φέτος, καθώς πολλά indie games είχαν την στόφα του διεκδικητή στα προγνωστικά αλλά τα τελικά αποτελέσματα εξέπληξαν όλους μας. Το ονειρικό The Artful Escape φαίνεται να ταξίδεψε αρκετό κόσμο με την μαγική κιθάρα του ενώ το εκρηκτικό Death’s Door στοίχειωσε κόσμο και κοσμάκη. Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι το Little Nightmares 2 το οποίο θριάμβευσε στην κατηγορία, αφήνοντας πίσω του τον ανταγωνισμό με τεράστια απόσταση.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ADVENTURE / PUZZLE GAME

The Forgotten City – 138Life is Strage: True Colours – 135Sherlock Holmes Chapter 1 – 75

Μια κατηγορία που παραδοσιακά τα πιο mainstream ονόματα κυβερνάνε, έκανε και αυτή φέτος την ανατροπή της. Ναι, στην τρίτη θέση ήταν το νέο παιχνίδι της σειράς Sherlock και στη δεύτερη το νέο παιχνίδι της σειράς Life is Strange αλλά για πρώτη φορά την πρώτη θέση την κατακτά ένας ολοκαίνουργιος τίτλος, το The Forgotten City. Ένα από τα καλύτερα δείγματα του πώς μπορείς να φέρεις τα adventure games στη σύγχρονη εποχή, κατάφερε να κερδίσει απέναντι σε πολύ πιο γνωστά και mainstream franchises.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ STRATEGY GAME

Age of Empires IV – 273Jurassic World Evolution 2 – 42Loop Hero & Warhammer 40,000: Battlesector – 35

Σαρωτική νίκη του Age of Empires IV φέτος, ενός τίτλου που επέστρεψε τη σειρά στις καλύτερες στιγμές της και ταυτόχρονα την ανανέωσε τόσο όσο χρειαζόταν. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν είδαμε και άλλους ωραίους τίτλους φέτος, με το δεύτερο Jurassic World Evolution να είναι ένα υποδειγματικό sequel ενώ στην πρώτη μας ισοβαθμία φέτος, το ιδιαίτερο Loop Hero και το σαρωτικό Battlesector δείχνουν να κέρδισαν το περισσότερο ενδιαφέρον.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SPORTS GAME

FIFA 22 – 153Football Manager 22 – 95NBA 2K22 – 75

Ιδιαίτερη χρονιά και εδώ, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά το Pro μένει εκτός τριάδας. Και όχι μόνο αυτό, το NBA2K έπεσε σημαντικά στην κατάταξη, με το κοινό να δείχνει ότι η σειρά έχει μάλλον αρχίσει να κουράζει με τα microtransactions της. Αντιθέτως, δυναμική είσοδος του Football Manager στη 2η θέση, που σίγουρα εκμεταλλεύθηκε την είσοδο στο Gamepass για να κερδίσει περισσότερο κοινό. Στη πρώτη θέση και πάλι το FIFA, αλλά σε μια χρονιά που έπαιζε δίχως ποδοσφαιρικό αντίπαλο, τα αποτελέσματα είναι μάλλον χλιαρά.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ACTION / TRADITIONAL RPG GAME

Tales of Arise – 126Monster Hunter Rise – 73Pathfinder: Wrath of the Righteous – 59

Αν και ήταν χρονιά με πολλά παραδοσιακά WRPGs, τα σκήπτρα φέτος τα πήρε η Ιαπωνία. Από τη μία με το πολύ δυνατό Monster Hunter exclusive του Switch και από την άλλη με το φρεσκάρισμα της σειράς Tales Of, που ήρθε με το Tales of Arise που περιμέναμε να δούμε από την εποχή του Vesperia. Για την δύση όμως, κρατάει τα λάβαρα ψηλά το 2ο Pathfinder, ένα εξαιρετικό isometric RPG, βελτιωμένο σε όλα τα σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ RACING GAME

Forza Horizon 5 – 341F1 2021 – 80Hot Wheels Unleashed – 63

Copy paste (με μικροαλλαγές) αυτού που λέγαμε το 2019: “Mάλλον επαναλαμβανόμαστε, αλλά ακόμα μια χρονιά, άλλη μια νίκη για τη σειρά Forza”. Εκεί που όλοι πιστεύαμε πως το Horizon είχε πιάσει κορυφή πλέον σε Αυστραλία και Αγγλία, να που η μεξικανική ύπαιθρος κατάφερε να δώσει μέσα από το Forza Horizon 5 όχι απλά ένα καλύτερο παιχνίδι αλλά και ένα από τα καλύτερα racing παιχνίδια όλων των εποχών. Tο βάθρο τον νικητών συμπλήρωσαν το ετήσιο αλλά κάπως βελτιωμένο F1 αλλά και το αναπάντεχα ενδιαφέρον Hot Wheels Unleashed!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SHOOTER GAME

Halo Infinite – 259Deathloop – 140Returnal – 71

Άλλη μία κατηγορία γεμάτη εκπλήξεις καθώς τα παραδοσιακά φαβορί Call of Duty και Battlefield δείχνουν να αγνοήθηκαν από τη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού μας! Σε μια χρονιά που αυτά τα μεγαθήρια απογοήτευσαν, κατάφεραν αντιθέτως να ξεχωρίσουν ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως το roguelite Returnal αλλά και το σχεδόν rogue lite Deathloop. Ο μεγάλος νικητής της χρονιάς πάντως δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Halo Infinite. Ένας τίτλος που μετά από development hell 6 ετών, ήρθε και ξαναέφερε στο προσκήνιο τον Master Chief και το arena multiplayer με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ PLATFORM / ACTION ADVENTURE GAME

It Takes Two – 190Resident Evil Village – 137Rachet and Clank: Rift Apart – 130

Η κλασική, αιματοβαμμένη κατηγορία του poll, στην οποία γίνονται ορισμένες από τις σκληρότερες κόντρες. Το Psychonauts 2, για παράδειγμα, έχασε την τρίτη θέση για μόλις μια ψήφο, ενώ Kena και Metroid ακολουθούσαν κατά πόδας. Νικητές όμως είναι μόνο τρεις και τα Rachet, Resident Evil και It Takes Two συμπληρώνουν μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά για το είδος.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ONLINE MULTIPLAYER ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Halo Infinite – 152It Takes Two – 145Forza Horizon 5 – 120

Άλλο ένα δείγμα της αποτυχίας των φετινών CoD και Battlefield είναι η απουσία τους από αυτή την κατηγορία. Αντιθέτως βλέπουμε ότι τα μαρσαρίσματα στις ερήμους και ζούγκλες του Μεξικού, το συναδελφικό πνεύμα ενός σουρεαλιστικού κόσμου αλλά και το καλογυαλισμένο παραδοσιακό arena shooting κατάφεραν να κερδίσουν την πλειοψηφία του κοινού μας για φέτος.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – 2021

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition – 213eFootball 2022 – 211Battlefield 2042 – 102

Πολλοί τίτλοι κονταροχτυπήθηκαν για τον βραβείο Χρυσής Πατάτας 2021, με το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition να κερδίζει στο τέλος χάρη στην εγκληματικά απαράδεκτη αρπαχτή που ήταν η κυκλοφορία του. Το νέο Pro, από την άλλη, δείχνει νέα επίπεδα στο πόσο πολύ μπορεί να ξεπέσει η Konami, με το Battlefield 2042 να συνεχίζει μια σειρά κακών κυκλοφοριών από την Dice και να προβληματίζει πλέον σε μεγάλο βαθμό για τον μέλλον αυτής της εταιρίας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – SWITCH

Metroid Dread – 238Monster Hunter Rise – 55Pokemon Brilliant Diamond and Shining Pearl – 46

Με το Metroid Prime 4 να είναι ακόμα εξαφανισμένο, η αναπάντεχη κυκλοφορία του Metroid Dread ήταν ό,τι έπρεπε για να ξεδιψάσει το απεγνωσμένο για Samus κοινό. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος ξεκάθαρα αγάπησε φέτος πολύ το Monster Hunter Rise, ενώ το νέο remake της σειράς Pokemon έχει όπως πάντα το κοινό του.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙPLAYSTATION (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

Ratchet & Clank: Rift Apart – 252Returnal – 184Kena: Bridge of Spirits – 148

Μπορεί το δεύτερο μισό της χρονιάς να ήταν αναιμικό για το PlayStation σε ό,τι αφορά τα αποκλειστικά παιχνίδια, αλλά η κυκλοφορία ενός τόσο όμορφου μικρού παιχνιδιού όπως το Kena, έδωσε ένα ιδιαίτερο χαρτί στη Sony. Από την άλλη, το πρώτο μισό της χρονιάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με το πρώτο ΑΑΑ 3D Roguelike Returnal, το οποίο βρήκε τελικά πολύ μεγαλύτερο κοινό απ’ ό,τι περίμενε η Sony. Στη κορυφή βέβαια βρίσκεται η νέα περιπέτεια του Rachet, το Ratchet & Clank: Rift Apart, με διαφορά το πιο όμορφο τεχνικά παιχνίδι της κονσόλας αλλά και ένα διασκεδαστικότατο, παραδοσιακό action παιχνίδι.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙXBOX (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

Forza Horizon 5 – 295Halo Infinite – 249Microsoft Flight Simulator – 111

Στον αντίποδα, μπορεί το πρώτο μισό της χρονιάς να ήταν αναιμικό για το Xbox, αλλά η κυκλοφορία ενός τόσο μαγικά ταξιδιάρικου παιχνιδιού όπως το Microsoft Flight Simulator σε κονσόλα, σήμανε την αρχή της αντεπίθεσης για τη Microsoft. Στη δεύτερη θέση η πολύ δυνατή επιστροφή του Master Chief στο Halo Infinite, με κορυφή της λίστας το εξαίσιο Forza Horizon 5 και τους έξαλλους αγώνες που μας προσέφερε στο Μεξικό.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – PC (PC EXCLUSIVE)

Age of Empires IV – 259Pathfinder: Wrath of the Righteous – 47New World – 40

Μια χρονιά που πραγματικά θυμάται κανείς τους λόγους που το PC Gaming ξεχωρίζει, με το format να αναδεικνύει τίτλους που σε κονσόλες απλά δεν μπορούν να έχουν την ίδια εμπειρία. Στη τρίτη θέση η απρόσμενη επιτυχία του New World, του πολυδιαφημισμένου παιχνιδιού της Amazon. Στη δεύτερη, το βαθύτατο και περίπλοκο isometric RPG Pathfinder. Και στην πρώτη, η θριαμβευτική επιστροφή των Age of Empires στην κορυφή των RTS.

ΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Elden Ring – 195God of War: Ragnarok – 178Horizon Forbidden West – 113Alan Wake 2 – 112Breath of the Wild 2 – 92S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl – 73Starfield – 71Spider-Man 2 – 64Gran Turismo 7 – 63The Elder Scrolls 6 – 50

Και μπορεί το God of War να καραδοκεί και το Horizon Forbidden West να κυκλοφορεί και αυτό την ίδια περίοδο, αλλά το open world “Dark Souls” Elden Ring είναι για μια ακόμα φορά στην κορυφή των προτιμήσεων.

Από εκεί και πέρα, η πρόσφατη ανακοίνωση του Alan Wake 2 ήταν αναμενόμενο ότι θα συγκινήσει τα πλήθη, ασχέτως αν κατά την παράδοση της Remedy μπορεί και να πάρει 4-5 χρόνια μέχρι να το δούμε. Το δε Breath of the Wild 2 ακόμα δεν έχει καν ανακοινωθεί επίσημα αλλά είναι πάλι στο top 5, ενδεικτικό της mainstream λατρείας που απέκτησε ξαφνικά η σειρά.

Ακολουθεί το νέο S.T.A.L.K.E.R., ένα παιχνίδι που έχει να αποδείξει πολλά μετά από τόσα χρόνια προβληματικής παραγωγής αλλά και το μυστηριώδες Starfield, το πρώτο νέο IP της Bethesda εδώ και αιώνες. Τη δεκάδα μας κλείνει το επερχόμενο Spider-Man 2 από τα μηχανάκια της Insomniac, το Gran Turismo 7 που καταφθάνει με φόρα έτοιμο να αναγεννήσει τη σειρά, και όλος παραδόξως το Elder Scrolls 6, ένας τίτλος που πιθανότατα δε θα δούμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 2021!

Forza Horizon 5 – 178Halo Infinite – 161It Takes Two – 136Resident Evil Village – 130Rachet & Clank: Rift Apart – 120Returnal – 86Marvel’s Guardians of the Galaxy – 84Metroid Dread – 83Psychonauts 2 – 77Age of Empires IV / Kena: Bridge of Spirits / Deathloop – 56

Αν και η ποιότητα του τίτλου δε χωράει καμία αμφισβήτηση, είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα racing game να κερδίζει τον τίτλο του πιο αγαπημένου παιχνιδιού για την χρονιά. Ένα genre που συχνά σνομπάρεται από διάφορα βραβεία του ειδικού Τύπου, το Forza Horizon 5 είναι ίσως το καλύτερο arcade racer όλων των εποχών, κάνοντας για ακόμα μια φορά την υπέρβαση μετά τα Horizon 3 και 4.

Στη δευτερη θέση εξίσου αναπάντεχη είναι η ξεκάθαρη νίκη του Master Chief. Τα challenges θέλουν ακόμα balancing, τα side quests μεγαλύτερο βάθος, θέλουμε και άλλους multi χάρτες ενώ περιμένουμε το co-op και το Forge, αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι της 343 Industries προσέφερε μια τόσο δυναμική εμφάνιση που το ανέβασε ψηλά στις προτιμήσεις σας. Πολύ ψηλά βέβαια βρίσκεται και το αριστουργηματικό co-op It Takes Two, ένας τίτλο που θυμίζει 16 με 64 bit εποχές και γλυκό co-op, που σχεδόν απουσιάζει εντελώς στις μέρες μας.

Αμέσως μετά ήρθε το τέλος της περιπέτειας του Ethan στο χιονισμένο Resident Evil Xωριουδάκι αλλά και η αρχή νέων περιπετειών για τους Ratchet & Clank. Εντυπωσιακά ψηλά βρέθηκε και το πολύ ιδιαίτερο Returnal, ενώ το Guardians of the Galaxy κατάφερε να ξεπλύνει την σιχαμάρα του Avengers με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξιλεώσει την Square Enix. Στο όριο ακολούθησε το Metroid Dread, με το νέο κλείσιμο για την κεντρική ιστορία της Samus, αλλά και το Psychonauts 2, με έναν από τους πιο γλυκά ψυχεδελικούς κόσμους και χαρακτήρες της χρονιάς.

Στο κλείσιμο όμως, είχαμε και την πρώτη μας τριπλή ισοβαθμία εδώ και τόσα πολλά χρόνια που οργανώνουμε αυτή την ψηφοφορία, με τα Age of Empires IV, Kena: Bridge of Spirits και Deathloop να έχουν ακριβώς τους ίδιους ψήφους, σε μια αναμέτρηση που κυριολεκτικά κρίθηκε στην τελευταία ψήφο.

Για μια ακόμα χρονιά, λοιπόν, σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας, και ελπίζουμε να είστε όλοι καλά υγιείς και γεμάτοι όρεξη, ώστε σε 11 μήνες από τώρα να ψηφίσετε για τα αγαπημένα παιχνίδια του 2022!

The post Τα καλύτερα παιχνίδια του 2021: Αποτελέσματα ψηφοφορίας appeared first on GameOver.

Keywords
αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, παιχνιδια, age of empires, call of duty, god of war, football manager, hot wheels, resident evil, elder scrolls, square enix, gameover, ψηφοφορία, σετ, εταιρεία, dynamic, media, titan, aspis, ζαχαριας, escape, games, adventure, puzzle, city, holmes, life, world, evolution, hero, σημαίνει, sequel, sports, pro, fifa, rpg, hunter, ιαπωνια, monster, exclusive, switch, pathfinder, wheels, unleashed, infinite, battlefield, halo, master, arena, village, rift, online, cod, auto, νέα, konami, dice, παιχνιδι, pearl, pokemon, playstation, home, sony, xbox, flight, microsoft, amazon, rts, ring, west, wild, heart, elder, god, top, galaxy, game, multi, εμφάνιση, avengers, square, συμμετοχή, προγνωστικα στοιχηματος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, avengers, αυστραλια, γλυκα, δωρα, κιθαρα, ονοματα, σαρωτικο, χαρτες, amazon, games, game, hunter, microsoft, pathfinder, pokemon, rift, rpg, rts, sony, square enix, square, village, αγωνες, απλα, βρισκεται, γινονται, δευτερο, δημοσιο, δειχνει, δοντια, δωσει, δειγμα, δωρο, εκρηκτικο, εμφάνιση, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, εταιρεία, ετοιμο, ετων, ετος, ζαχαριας, ιδια, ειδος, υπηρχαν, θυμιζει, λαβαρα, μεξικο, μηνες, μηχανακια, μπορεις, νικη, νημα, παντα, ποιοτητα, πληκτρολογιο, ποντικι, σετ, σιγουρα, σειρα, συμμετοχή, τριτη, τιτλος, υγιεις, φυσικα, φορα, χρονικα, ψηφοφορία, age of empires, αιωνες, auto, arena, aspis, battlefield, call of duty, sequel, city, cod, dice, adventure, elder scrolls, puzzle, escape, evolution, exclusive, heart, fifa, flight, football manager, galaxy, γλυκο, gameover, god of war, god, halo, hero, holmes, hot wheels, wheels, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, switch, konami, elder, life, media, μια φορα, monster, master, infinite, multi, sports, dynamic, pearl, παιχνιδι, resident evil, ring, pro, σημαίνει, spider, titan, online, top, unleashed, west, wild, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα