“Σημαντική αναβάθμιση” για το Forza Horizon 5

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Forza Horizon 5 πλέον υποστηρίζει τη νοηματική γλώσσα στα cutscenes του, μετά από τη διάθεση ενός δωρεάν update.

Μετά την προσθήκη του update, το Forza Horizon 5 προσφέρει υποστήριξη τόσο της Αμερικανικής Νοηματικής Γλώσσας (ASL) όσο και της Βρετανικής Νοηματικής Γλώσσας (BSL) για τα cutscenes του μέσα στο παιχνίδι. Όταν είναι

ενεργοποιημένη η επιλογή, οι παίκτες θα βλέπουν ηθοποιούς από την κοινότητα κωφών και βαρήκοων να “μεταφέρουν στη νοηματική” τα story beats και τους διάφορους διαλόγους μεταξύ των driving sections.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το update αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της εστίασης της Playground Games στην προσβασιμότητα με το Forza Horizon 5. Πριν από λίγα χρόνια το studio ανάπτυξης πραγματοποίησε ένα inclusive workshop, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να μάθουν από άτομα της κοινότητας με ειδικές ανάγκες.

“Έπρεπε να μιλήσουμε μαζί τους και να καταλάβουμε τι είναι αυτό που τους δυσκόλεψε μέσα στο παιχνίδι”, αναφέρει o Tarnya Smith, producer του τίτλου. “Για μένα ήταν πολύ καλό. Μάθαμε ότι αν και πιστεύουμε ότι οι υπότιτλοι είναι υπέροχοι και βοηθούν όλους, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χρήσιμοι για άτομα που είναι κωφά ή βαρήκοα που βασίζονται στην νοηματική. Ήταν μια μεγάλη κλήση αφύπνισης για εμάς”.

Η Playground Games έχει επίσης δεσμευτεί να βελτιώσει την προσβασιμότητα στα παιχνίδια της στο μέλλον.

“Νομίζω ότι είναι εύκολο να προχωρήσεις στην ανάπτυξη ενός παιχνιδιού σαν αυτό και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ίσως είσαι ειδικός στον τομέα της προσβασιμότητας”, αναφέρει ο creative director του Forza Horizon 5, Mike Brown. “Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πραγματική ταπεινοφροσύνη και την ικανότητα για να συνεχίσουμε, κάνοντας ερωτήσεις και να προσπαθουμε να γίνομαστε καλύτεροι”.

Περισσότερα για την υποστήριξη της νοηματικής γλώσσας του Forza Horizon 5, μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.

The post “Σημαντική αναβάθμιση” για το Forza Horizon 5 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα