Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση ότι η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard. Μετά την απόκτηση της Bethesda, η Microsoft προχωρά σε μια εξίσου σημαντική εξαγορά για τη βιομηχανία, αλλάζοντας πλ΄ήρως τα δεδομένα.

Η εξαγορά έλαβε χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα, καθώς ουδείς φαίνεται

να γνώριζε το παραμικρό για αυτήν. Οι πρώτες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι ανήλθε στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αφορά το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Έτσι, η Activision Blizzard από σήμερα θα αναφέρεται απευθείας στον Phil Spencer, επικεφαλής της Microsoft Gaming. Ο σημερινός CEO της εταιρείας, Bobby Kotick, θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας, σύμφωνα με άλλες αναφορές. Από εκεί θα συνεχίζει να εργάζεται για την πλήρη εξυγίανση της εργασιακής κουλτούρας αλλά και την ενίσχυση του μοντέλου εργασιών.

Η ιστορική αυτή εξαγορά επιβεβαιώθηκε μέσα από ανακοίνωση του ίδιου του Phil Spencer. Εκεί, ο ιθύνων νους του τομέα Xbox αναφέρει ονομαστικά όλα τα σημαντικά studios της Activision, τονίζοντας τη σημασία της εξαγοράς. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να διαθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους της εταιρείας στο Game Pass, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς.

Θυμίζουμε ότι η Activision Blizzard είχε βρεθεί εν μέσω επώδυνων κλυδωνισμών, μετά από τις καταγγελίες για τοξική κουλτούρα εργασίας και αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών. Τα γεγονότα αυτά απασχολούν τη βιομηχανία από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ήδη υπήρξαν αρκετές ενστάσεις για ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της. Η πορεία της εταιρείας υπό την ομπρέλα της Microsoft στο εξής θα αποτελεί ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης και παρακολούθησης. Ο ίδιος ο Spencer είχε τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην εταιρεία στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν. Τότε είχε δηλώσει πως θα αξιολογήσει τη σχέση μαζί τους – κάτι που, εν τέλει, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, αλλά άκρως ανορθόδοξα.

The post Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα