Twin Mirror – Preview

Μια πρώτη ματιά στο ψυχολογικό θρίλερ της Dontnod.

Ιδιαίτερα παραγωγική είναι η Dontnod τα τελευταία χρόνια. Εκεί που μικροί και μεγάλοι δημιουργοί πλέον χρειάζονται 3, 4 ή 5 χρόνια για να κυκλοφορήσουν έναν νέο τίτλο, η συγκεκριμένη μικρή ομάδα από το Παρίσι κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να κυκλοφορήσει τρεις ολόκληρους τίτλους (Vampyr, Life is Strange 2 και Tell Me Why), με έναν τέταρτο να βρίσκεται προ των πυλών.

Μόλις μερικούς μήνες μετά το τελευταίο της παιχνίδι, η Dontnod επιστρέφει ξανά με ένα interactive adventure

σε στύλ όπως και οι περισσότεροι προηγούμενοι και αγαπημένοι τίτλοι τους. Αν και το Twin Mirror θα κυκλοφορήσει κανονικά την 1η Δεκεμβρίου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες περίπου δύο ώρες του τίτλου, για να σας δώσουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Καταρχάς, να πούμε ότι επιτέλους έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία από την πρώτη στιγμή και όχι για έναν episodic τίτλο, στοιχείο που σίγουρα θα μπορέσει να προσφέρει ένα καλύτερο δέσιμο και μια ροή στην ιστορία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς η ιστορία του είναι στημένη ως ένα ψυχολογικό θρίλερ και όχι ως ένα δράμα όπως οι προηγούμενοι τίτλοι τους. Στο Twin Mirror, ο Sam Higgs επιστρέφει πίσω στο Basswood, στην πόλη που μεγάλωσε, για την κηδεία του καλύτερού του φίλου που πέθανε ξαφνικά.

Πολύ γρήγορα γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η μικρή πόλη ανθρακωρύχων της Δυτικής Βιρτζίνιας κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Ως πρώην δημοσιογράφος, ο πρωταγωνιστής θα κληθεί να ερευνήσει εις βάθος τον θάνατο του φίλου του, αλλά και θα χρησιμοποιήσει τις αφαιρετικές του ικανότητες για να αποκαλύψει τα μυστήρια που περιβάλλουν την πόλη και τους κατοίκους της. Η αρχική ενασχόλησή μας έδειξε την κλασική, καλογραμμένη και καλοστημένη ηθοποιία των παιχνιδιών της συγκεκριμένης ομάδας, και είναι αλήθεια ότι η πιο noir λογική του ντετέκτιβ δημοσιογράφου μάς ιντριγκάρισε στο να θέλουμε να δούμε παρακάτω, αλλά θα πρέπει να δούμε το ολοκληρωμένο παιχνίδι πριν πούμε κάτι περισσότερο επ’ αυτού.

Αν υπήρχε ένα μεγάλο παράπονο στους προηγούμενους τίτλους της Dontnod, αυτό θα ήταν πως ως επί το πλείστον λειτουργούσαν ως μια interactive ταινία με πολύ λίγες επιλογές στο gameplay. Εδώ τα πράγματα δείχνουν κάπως να βελτιώνονται, χωρίς φυσικά να αλλάζει ριζικά η κλασική τους πλέον φόρμουλα. Υπάρχουν ορισμένες σκηνές όπου υπάρχει λίγο παραπάνω action στο gameplay, που αν και -για να λέμε την αλήθεια- δεν είμαστε σίγουροι στο αν δουλεύει ιδιαίτερα καλά, τουλάχιστον βοηθάει λίγο το παιχνίδι να ξεφεύγει από την νωχελικότητα.

Η μεγάλη αλλαγή όμως είναι η προσθήκη του Mind Palace, ενός μηχανισμού που στην ουσία είναι μια απλουστευμένη έκδοση του αντίστοιχου της Frogwares για τα Sherlock Holmes. Ο χαρακτήρας συχνά θα καλείται να μαζέψει στοιχεία και να «μπει» μέσα στο μυαλό του έτσι ώστε να τα συνδυάσει για να φτάσει στο δικό του συμπέρασμα. Δεν ξέρουμε πόση ελευθερία θα προσφέρει ο συγκεκριμένος μηχανισμός, αλλά σε συνδυασμό με τον έντονο εσωτερικό μονόλογο (που το μυαλό δρα σαν δεύτερος χαρακτήρας), δείχνει να ανανεώνει κάπως το gameplay. To πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός και πόσο, θα φανεί στην πορεία.

Να προσθέσουμε επίσης ότι, επιτέλους, υπάρχει και η δυνατότητα να τρέξεις ώστε να σταματήσει αυτό το πολύ αργό περπάτημα των προηγούμενων τίτλων. Στα του τεχνικού τομέα τώρα, για όποιον έχει δει το πρόσφατο Xbox exclusive Tell Me Why ή το Life is Strange 2, ξέρει ακριβώς τι να περιμένει. Πανέμορφα σκηνικά και ατμόσφαιρα, καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες με λίγο περίεργο animation, πλούσια ηχητική επένδυση και υψηλών προδιαγραφών voice acting, όλα είναι εδώ όπως ακριβώς θα περιμένατε να είναι από ένα παιχνίδια της γαλλικής ομάδας.

Το Twin Mirror διαθέτει αυτό το κλασικό φίλτρο της εταιρίας, που χτίζει την παραδοσιακά ήρεμη, απαλή και ολίγον στενάχωρη ατμόσφαιρα για την οποία έχει γίνει γνωστή η ομάδα, καρυκευμένη με τα θρίλερ στοιχεία, ώστε να δώσει μια άλλη νότα. Οι πρώτες εντυπώσεις, λοιπόν, είναι θετικές και σίγουρα ο τίτλος έχει τα φόντα να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Το αν θα τα καταφέρει όμως, θα εξαρτηθεί από το πώς θα εκμεταλλευτεί τις νέες gameplay ιδέες του, αλλά και από το πόσο καλή θα βγει η ιστορία του. Λίγη υπομονή λοιπόν και θα τα ξέρουμε αυτά σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το Twin Mirror θα κυκλοφορήσει στις 1/12/20 για PS4, PC και Xbox One.

The post Twin Mirror – Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα