Green Light District - Στάση 9η

Οι επιλογές μας για τα σημαντικότερα indies του Μαρτίου.

Ο Μάρτιος πέρασε συνεχίζοντας τον καταιγισμό από ανεξάρτητες παραγωγές που ξεκίνησε ήδη από τον Φεβρουάριο. Έπειτα από πολύωρο ψάξιμο ξεχωρίσαμε εννιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τις οποίες και σχολιάζουμε στο βίντεο που ακολουθεί. Είναι ένας ακόμα μήνας όπου η θεματική των Βίκινγκ δηλώνει παρούσα μέσω του RTS Northgard, όπου πρέπει να αναπτύξουμε τους καταυλισμούς διαφόρων ομάδων Βίκινγκς. Δεν λείπει βέβαια και το παιχνίδι που εμπνέεται από τη σκανδιναβική μυθολογία, παρόλο

που αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την ορολογία της, στην περίπτωση του Ash of Gods: Redemption, ένας κλώνος, ουσιαστικά, των Banner Saga όσον αφορά το σύστημα μάχης και την τεχνοτροπία των γραφικών, που όμως έρχεται να πει τη δική του, πολύωρη ιστορία.

Στα υπόλοιπα πρέπει να ομολογήσουμε ότι κάναμε μία μικρή... “παρασπονδία”, καθώς συμπεριλάβαμε δύο παραγωγές που δεν θα μπορούσαμε να τις πούμε ανεξάρτητες, αφού έχουν από πίσω τους ισχυρούς publishers. Το adventure The Council , με την έμφαση στο σύστημα διαλόγων, έχει τις πλάτες της Focus Home Interactive, ενώ το Surviving Mars , ένα city builder στον Άρη, έχει την υποστήριξη της Paradox Interactive. Αν και αυτές οι παραγωγές ξεφεύγουν σαφέστατα από τα indie χωράφια θεωρήσαμε ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, που παράλληλα δεν έχουν ακουστεί και που αξίζουν αξίζουν να αναφερθούν και να προβληθούν στη στήλη μας.

Σε πιο παραδοσιακά indie μονοπάτια έχουμε την επιστροφή της πεπειραμένης Behemoth, διατηρώντας το αλλοπρόσαλλο χιούμορ της στο Pit People. Το Guns, Gore and Cannoli 2 μάς επαναφέρει στη διασκεδαστική Metal Slug συνταγή, σε μαφιόζικο σκηνικό (με ζόμπι και ναζί βεβαίως). Ακόμα μία γνώριμη επαφή από arcade εποχές έρχεται και με το Way of the Passive Fist, ένα brawler με την ιδιομορφία πως οι αποκρούσεις αποδεικνύονται ισχυρότερο όπλο από τις κατά μέτωπο γροθιές.

Για πιο... μακάβρια γούστα ενδιαφέρουσα περίπτωση αποτελεί το Ινδονησιακό My Lovely Daughter όπου πρέπει να θυσιάσουμε homunculi για να επαναφέρουμε στη ζωή την κόρη του πρωταγωνιστή. Τον μήνα κλείνει το Golem Gates, ένας ιδιόμορφος συγκερασμός RTS και card game.

Ραντεβού στην 10η στάση του Green Light District, όπου θα σας μεταφέρουμε τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα