Cine-TV #224

Συνεχίζει να εκπλήσσει η ολοένα αυξανόμενη τάση για τηλεοπτικές μεταφορές από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Σταδιακά φαίνεται να γίνεται μία στροφή προς αυτήν τη νέα πηγή έτοιμου και ανεκμετάλλευτου υλικού. Άλλωστε η αναγνωρισιμότητα πολλών franchises είναι τεράστια, έχοντας ξεφύγει προ πολλού από την ταμπέλα του χόμπι αποκλειστικά και μόνο για μικρές ηλικίες.

Αυτό που μένει να συμβεί, βέβαια, είναι να πετύχει πραγματικά μία από αυτές τις μεταφορές ώστε να δώσει το πράσινο φως

για μεγαλύτερες επενδύσεις. Λοξοκοιτάμε το Sonic the Hedgehog 2, δεδομένου ότι το πρώτο κατάφερε να γίνει μία ανέλπιστη εμπορική επιτυχία αλλά και μία αξιοπρεπής ταινία γενικότερα.

Trailers

Sonic the Hedgehog 2

Σκηνοθέτης: Jeff Fowler (Sonic the Hedgehog)
Πρωταγωνιστούν: James Marsden, Ben Schwartz, Idris Elba, Jim Carrey, Colleen O’Shaughnessey
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου (Αμερική)

Τα έχουμε ξαναπεί εντούτοις ας το επαναλάβουμε -καθότι σπάνιο πράγμα- αλλά το πρώτο κινηματογραφικό Sonic the Hedgehog (2020) κατάφερε να ξεπεράσει τον αναμενόμενο πάτο της συγκεκριμένης συνομοταξίας ταινιών, αποτελώντας τελικά μία αξιοπρεπή μεταφορά παιχνιδιού. Το sequel δείχνει να έρχεται με πολύ περισσότερες αναφορές στα παιχνίδια, κάτι που μόνο ως θετικό φαντάζει.

Puss in Boots: The Last Wish

Σκηνοθέτες: Joel Crawford (The Croods: A New Age), Januel Mercado (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Florence Pugh, Olivia Colman, Salma Hayek
Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

10 χρόνια μετά το Puss In Boots (2011) η DreamWorks αποφάσισε να επιστρέψει στο επιτυχημένο spin-off του Shrek, επαναφέροντας τον ομώνυμο χαρακτήρα σε νέες περιπέτειες. Το επονομαζόμενο ως “The Last Wish” θα βρει τον Puss In Boots στην τελευταία του από τις εννιά ζωές. Προκειμένου να αποφύγει το μόνιμο άγχος της ολοκληρωτικής απώλειας της ζωής του, θα οδηγηθεί σε μία επική περιπέτεια προς την αναζήτηση του μυστικού Last Wish, που θα του επιτρέψει να ανακτήσει όλες τις ψυχές του.

Halo, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου (Paramount+), 9 επεισόδια

Έπειτα από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και ακυρώσεις, τελικά το live-action Halo θα βρει σύντομα τον δρόμο του προς τις οθόνες μας. Πολλά είναι, φυσικά, τα ερωτηματικά για το κατά πόσον ο Master Chief θα μπορέσει να λάμψει σε μία τηλεοπτική σειρά, τουλάχιστον όμως οι εικόνες που βλέπουμε προδίδουν ότι σε επίπεδο budget η παραγωγή μάλλον θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η αλήθεια είναι πάντως πως παρά την καλή περίπτωση του Halo Infinite η σειρά έχασε για αρκετά χρόνια τη χρυσή εποχή του franchise και κατ’ επέκταση τη βέλτιστη περίοδο για να εξαργυρώσει την τεράστια αναγνωρισιμότητά του. Ίσως οι όροι αντιστραφούν και η σειρά καταφέρει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον (μεγάλο “ίσως”…)

We Own this City, μίνι σειρά

Πρεμιέρα: 25 Απριλίου (HBO Max), 6 επεισόδια

Μόνο τα ονόματα των David Simon και George Pelecanos αρκούν για να ανεβάσουν την αναμονή στα ύψη για το We Own this City, δεδομένου ότι ήταν οι βασικοί ιθύνοντες των εξαιρετικών The Wire και The Deuce (μεταξύ άλλων). Η νέα μίνι σειρά του HBO θα μας επαναφέρει στους δρόμους της Βαλτιμόρης, τοποθετώντας τη δράση της διεφθαρμένης αστυνομίας και του προβληματικού πολέμου ενάντια στα ναρκωτικά, στο προσκήνιο.

Tekken: Bloodline, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: Εντός του έτους (Netflix)

Το Netflix συνεχίζει να επενδύει σε gaming franchises για την animated ταινιοθήκη του. Σειρά παίρνει το Tekken αν και δυστυχώς βλέπουμε επιστροφή στη συνήθη, άνευρη τεχνοτροπία της υπηρεσίας (μάλλον δύσκολα θα ξαναδούμε παρόμοιο εγχείρημα με αυτό του εξαιρετικού Arcane).

Gaslit, μίνι σειρά

Πρεμιέρα: 24 Απριλίου (Starz)

Το Gaslit θα καταπιάνεται με το διαβόητο σκάνδαλο του Watergate και θα επικεντρώνεται στην Martha Mitchell (Julia Roberts) σύζυγο του John N. Mitchell (Sean Penn), ο οποίος διετέλεσε γενικός εισαγγελέας κατά την προεδρία του Richard Nixon. Η Martha ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που τοποθέτησαν δημοσίως τον Nixon στο στόχαστρο του σκανδάλου.

The Pentaverate, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: 5 Μαΐου (Netflix), 6 επεισόδια

Στον κόσμο του The Pentaverate μία μυστική οργάνωση πέντε ανδρών επηρεάζει βαθύτατα τα παγκόσμια τεκταινόμενα ήδη από την περίοδο της Μαύρης Πανώλης του 1347 (μάλλον όχι και τόσο τυχαίο αυτό το γεγονός ως αφετηρία της δράσης αυτής της ομάδας). Σκοπός της οργάνωσης είναι η ευμάρεια σε παγκόσμιο επίπεδο (έστω, τουλάχιστον, στα χαρτιά…).

Ένας Καναδός δημοσιογράφος θα βρεθεί κατά τύχη σε μία αποστολή αποκάλυψης αυτής της οργάνωσης, αποκτώντας, παρά τη θέλησή του, την τύχη του κόσμου στα χέρια του. Ο Mike Myers όχι μόνο αποτελεί τον showrunner αλλά θα υποδύεται και τουλάχιστον οχτώ διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού καθώς και του πιο υψηλόβαθμου στελέχους της μυστικής οργάνωσης.

Parallels, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου (Disney+), 6 επεισόδια

Τέσσερις νεαροί φίλοι ζουν μία ήσυχη ζωή σε ένα ορεινό γαλλικό χωριό, όμως ένα μυστηριώδες συμβάν θα φέρει τα πάνω-κάτω, δημιουργώντας ένα χωροχρονικό φαινόμενο όπου ορισμένοι από αυτούς θα βρεθούν σε ένα παράλληλο σύμπαν με τους ενήλικους εαυτούς τους. Σαν να θυμίζει λίγο το γερμανικό Dark στη σύλληψη της ιδέας. Ας ελπίσουμε εντούτοις ότι θα αποφύγει το υπέρ του δέοντος μπέρδεμα με χαρακτήρες και χρονικές περιόδους.

Ms. Marvel, 1η σεζόν

Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου (Disney+), 6 επεισόδια

Ήταν μάλλον θέμα χρόνου να μεταφερθεί στην οθόνη η χαρακτήρας της Kamala Khan (ή αλλιώς Ms. Marvel) μία εκ των πιο πρόσφατων και δημοφιλών δημιουργημάτων της Marvel. Η σειρά θα καταπιάνεται με το origin story της Kamala Khan, ένα νεαρό κορίτσι και φαν των Avengers που θα αποκτήσει ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις.

Η συγκεκριμένη υπερήρωας ήταν επίσης η πρωταγωνίστρια στο Marvel’s Avengers της Crystal Dynamics, μίας μάλλον ατυχούς περίπτωσης για μία πρώτη γνωριμία, για πολλούς από εμάς.

Cine-TV Νέα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MGM από την Amazon

Το Μάιο του περασμένου έτους είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Amazon να εξαγοράσει την MGM προς $8,45 δις, με τη διαδικασία πλέον να έχει ολοκληρωθεί. Ο αμερικάνικος κολοσσός εμπλουτίζεται σημαντικά πλέον με τα James Bond, Rocky, Poltergeist, The Addams Family, Stargate και The Handmaid’s Tale -μεταξύ πολλών ακόμα παραγωγών της MGM, πέραν από το πολύτιμο δυναμικό που αποκτάει στις τάξεις της.

Το A Plague Tale θα μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική σειρά

Η γαλλική Asobo αργά και σταθερά φαίνεται να φτιάχνει ένα ηχηρό franchise γύρω από το A Plague Tale. Έπειτα από την ανακοίνωση του ιδιαίτερα αναμενόμενου A Plague Tale: Requiem πλέον έγινε γνωστό πως βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης μίας τηλεοπτικής σειράς. Την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Mathieu Turi, με πείρα από τον κινηματογράφο σε μεγάλες παραγωγές ως βοηθός σκηνοθέτη. Όπως έγινε γνωστό η σειρά θα αποτελεί γαλλική παραγωγή.

The post Cine-TV #224 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, puss in boots, jim carrey, julia roberts, sean penn, james bond, νέα, φως, sonic, hedgehog, fowler, james, sequel, boots, banderas, florence, shrek, halo, master, budget, infinite, franchise, city, hbo, max, david, ιθύνοντες, wire, δραση, tekken, netflix, julia, john, nixon, μαΐου, επηρεάζει, mike, συλληψεις, marvel, ιουνίου, khan, origin, avengers, crystal, mgm, amazon, δις, rocky, gameover, Καλή Χρονιά, Charles Addams, live, avengers, origin, hbo, khan, εικονες, εμπορικη, θεμα, ναρκωτικα, οθονες, ονοματα, παιχνιδια, τυχη, υψος, φως, amazon, james, jim carrey, mgm, αγχος, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γνωριμια, δυστυχως, δειχνει, δις, δωσει, δυναμικο, εγινε, εγχειρημα, επενδυσεις, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ζωη, ζωης, θετικο, θυμιζει, ιθύνοντες, μαΐου, μινι, οθονη, πηγη, συζυγο, συντομα, σειρα, συλληψη, συμπαν, ταση, φυσικα, χρυση, budget, banderas, boots, sequel, city, crystal, david, φιλοι, florence, fowler, franchise, gameover, john, halo, hedgehog, ιδιαιτερα, ιουνίου, james bond, κολοσσος, marvel, master, netflix, infinite, nixon, mike, puss in boots, rocky, sonic, shrek, tekken, βοηθος, wire, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα