Νέες πληροφορίες για το Hogwarts Legacy

Νέες πληροφορίες για το Hogwarts Legacy έγιναν γνωστές μέσω του αποψινού State of Play. Μετά από την αναβολή κυκλοφορίας του τίτλου, η πορεία της ανάπτυξής του ήταν αβέβαιη. Ωστόσο, η Avalanche Software μάς έδωσε επιτέλους μια “χορταστική” πρώτη ματιά από τον τίτλο που εκτυλίσσεται στο Wizarding World σύμπαν. Πήραμε πληροφορίες για τον κόσμο, τους χαρακτήρες, αλλά και όσα θα απασχολήσουν

σύντομα τους επίδοξους παίκτες-μάγους.

Η ζωή στο Hogwarts.

Ο παίκτης καλείται να αναλάβει το ρόλο ενός μάγου, με ένα ειδικό ταλέντο στο να τιθασσεύει την απαγορευμένη, αρχαία μαγεία. Στην προσπάθειά του να καταλάβει το λόγο της επιστροφής της αρχαίας μαγείας, εγγράφεται στη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια. Κατατάσσεται σε έναν από τους τέσσερς κοιτώνες της σχολής και ξεκινά τα μαθήματα του πέμπτου έτους, λίγο αργοπορημένα όμως. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να σημειώσει τεράστια πρόοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές της Σχολής.

Στο Hogwarts ο μάγος μας θα μελετήσει Ξόρκια, Άμυνα εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, Βοτανολογία και Φίλτρα. Θα συναναστραφεί με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του, ενώ θα μπορέσει να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του κάστρου. Οι περισσότεροι ένοικοι του Hogwarts είναι νέοι χαρακτήρες, καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονται 100 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς Harry Potter. Ωστόσο, δεν θα λείπουν μερικές γνώριμες φυσιογνωμίες, όπως ο Σχεδόν-Ακέφαλος-Νικ και άλλοι χαρακτήρες του lore.

Ένα σκοτεινό μυστήριο

Εκτός από την εξερεύνηση, οι μαγικές ικανότητές του παίκτη θα τον βοηθήσουν στην επίλυση ενός μυστηρίου. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν φήμες που αφορούν στην εξέγερση των Καλικάτζαρων. Για την προστασία του Hogwarts, οι παίκτες θα συνεργαστούν με τον καθηγητή Figg, έναν εξίσου μυστηριώδη χαρακτήρα. Και δυστυχώς, οι απειλές είναι αρκετές. Πλάσματα που έχουν διαβρωθεί από τη μαγεία, επιθετικοί καλικάτζαροι, εχθρικοί μάγοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν – ακόμα και να σκοτώσουν. Και όλα αυτά γιατί φαίνεται πως οι Σκοτεινοί Μάγοι και οι Καλικάτζαροι έχουν συμμαχήσει, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Οι εχθροί θα μας πολεμήσουν με μαγεμένα όπλα και θα χρησιμοποιήσουν αμυντικά και επιθετικά ξόρκια εναντίον μας. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε και εμείς να χρησιμοποιήσουμε μαγεία εναντίον μας. Ξόρκια όπως το Incendio, Discendo και άλλα κατασταλτικά ξόρκια θα είναι μόνιμα όπλα στη διάθεσή μας. Σε δύσκολες στιγμές θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την απαγορευμένη μαγεία, που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι καθηγητές της σχολής…

Ταλέντα και ικανότητες

Τα διαθέσιμα ξόρκια δεν θα είναι και τα μοναδικά διαθέσιμα όπλα μας. Ο χαρακτήρας μας θα δυναμώνει μέσω αναβαθμίσεων, ταλέντων και ικανοτήτων που θα αποκτήσουμε στην πορεία. Μέσω των πολλών προκλήσεων, ο χαρακτήρας μας θα μπορεί να αυξάνει τη δύναμη των ξορκιών, ή την αποτελεσματικότητα των φίλτρων. Το παιχνίδι θα μας επιτρέπει και την κατασεκυή του μαγικού εξοπλισμού μας, εκτός από την αγορά ή την ανεύρεσή του. Θα μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας φίλτρα, ή να χρησιμοποιήσουμε μαγικά φυτά και να τα χρησιμοποιήσουμε στη μάχη.

Τα μαθήματα που θα παρακολουθούμε θα μας βοηθήσουν και αυτά σε σημαντικό βαθμό. Θα μελετήσουμε χρήσιμα Μαγικά Πλάσματα, ενώ στα μαθήματα πτήσης με τη σκούπα θα μάθουμε πως να ταξιδεύουμε γρηγορότερα στον κόσμο. Επιπλεόν δυνατότητες θα μαθαίνουμε καθώς βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με άλλους χαρακτήρες. Οι συμμάθητές μας θα μπορούν να μας διδάξουν ικανότητες, ενώ θα μπορούν ακόμα και να μας συντροφεύουν στις περιπέτειές μας.

Εντός και εκτός του Hogwarts

Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους παίκτες εντός και εκτός των τειχών του Hogwarts. Το Δωμάτιο των Ευχών είναι μία από αυτές τις εκπλήξεις. Εκεί οι παίκτες θα βρουν ό,τι χρειάζονται για να γίνουν ισχυρότεροι και να συμβαδίσουν με τους μαθητές του έτους τους. Θα μπορούν να βράσουν τα φίλτρα τους, να καλλιεργήσουν μαγικά φυτά και να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους. Το δωμάτιο θα μπορεί και να παραμετροποιηθεί πλήρως, για να ανταποκρίνεται απόλυτα στη φυσιογνωμία του παίκτη.

Εκτός του κάστρου, σημαντικός σταθμός μας αποτελεί το χωριό Hogsmeade. Τα καταστήματα του χωριού θα μας προμηθεύουν με υλικά φίλτρων και πολλά χρήσιμα αντικείμενα. Το Hogsmeade, όμως, αποτελεί και πόλο έλξης των Σκοτεινών Μάγων, τους οποίους και πρέπει να αποφεύγουμε – ή να πολεμήσουμε. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κόσμο γύρω από το Hogwarts. Ένα δυναμικό σύστημα καιρού θα αλλάζει την εμπειρία μας με τον κόσμο πολύ συχνά. Επιπλέον, ανάλογα με τις εποχές, διαφορετικά στοιχεία και άνθρωποι θα εμφανίζονται στον κόσμο, εμπλουτίζοντας την εμπειρία μας. Μαγικά πλάσματα θα βρεθούν στο δρόμο μας, τα οποία πρέπει είτε να νικήσουμε, είτε να προστατεύσουμε από λαθροκυνηγούς. Τέλος, διάφορα dungeons γεμάτα θησαυρούς, αλλά και παγίδες θα περιμένουν να τα εξερευνήσουμε, προσφέροντας μια διαφορετική νότα στο ταξίδι μας.

Εκτός από τις νέες πληροφορίες για το Hogwarts Legacy, πλέον γνωρίζουμε και το παράθυρο κυκλοφορίας του τίτλου. Το Hogwarts Legacy θα γίνει διαθέσιμο τη φετινή εορταστική περίοδο για υπολογιστές και κονσόλες παλιάς και νέας γενιάς.

The post Νέες πληροφορίες για το Hogwarts Legacy appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα