Cine-TV #208

Διάφορα μεγάλα ονόματα επικρατούν στα trailers και τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας αλλά πραγματικά ένα ξεχωρίζει με ευκολία και ας μην έχει την αίγλη των υπολοίπων. Ο λόγος βέβαια για το 8-Bit Christmas, μία ταινία που δεν θα μπορούσε να πετυχαίνει περισσότερο διάνα στους νοσταλγικούς αδένες. Η νέα ταινία του HBO Max φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρεί

να φέρει στο προσκήνιο το θέμα του gaming με μία ιδιαίτερα νοσταλγική χροιά.

Οι εικόνες του trailer δεν γίνεται παρά να δημιουργήσουν αναμνήσεις, ιδίως στους μεγαλύτερους από εμάς, όταν εκεί στα τέλη των 80s, αρχές 90s, το μόνο που θέλαμε να δούμε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν ένα τετράγωνο πακεταρισμένο δώρο που δεν θα μπορούσε να περιέχει τίποτε άλλο πέρα από ένα NES.

Trailers

Moonfall
Σκηνοθέτης: Roland Emmerich (2012)
Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου, 2022 (Αμερική)

Στο Moonfall μία μυστηριώδης δύναμη θα βγάλει το φεγγάρι από την τροχιά του κατευθύνοντάς το προς τη Γη. Όπως είναι φυσικό η επικείμενη σύγκρουση με μαθηματική ακρίβεια θα αφανίσει κάθε μορφή ζωής. Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την κατάσταση; Μία πρώην αστροναύτης (Halle Berry) και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA, την οποία πιστεύουν μόνο ένας αστροναύτης, γνωστός από το παρελθόν της (Patrick Wilson) και ένας συνομωσιολόγος (John Bradley).

Μόνο ο Roland Emmerich, ο μέγας καταστροφολόγος του Hollywood, θα μπορούσε να σκεφτεί αυτόν τον σεναριακό πυρήνα και πραγματικά έχουμε τεράστια περιέργεια να δούμε τι λύση θα σκαρφιστούν οι ήρωες της ταινίας ώστε το φεγγάρι να αποφύγει την πρόσκρουση με τη Γη.

Morbius
Σκηνοθέτης: Daniel Espinosa (Child 44)
Πρωταγωνιστούν: Jared Leto, Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson, Michael Keaton
Πρεμιέρα: 28 Ιανουαρίου (Αμερική)

Μετά τον Venom ένας ακόμα villain του Spider-Man παίρνει σειρά για solo ταινία. Ο Morbius (Jared Leto) είναι ένας επιστήμονας με μία σπάνια ασθένεια του αίματος, η οποία τον καθιστά ιδιαίτερα αδύναμο. Στην προσπάθειά του να βρει μία θεραπεία θα καταλήξει ως ένα πανίσχυρο βαμπίρ.

Η συμμετοχή του Michael Keaton ως Vulture (ρόλος που είχε υποδυθεί στο Spider-Man: Homecoming) υποδηλώνει μία πιο ισχυρή σχέση με τις ταινίες Spider-Man, σε αντίθεση με τις σαφέστατα πιο “απομονωμένες” περιπτώσεις του Venom. Υποθέτουμε επίσης ότι παρότι ο Morbius θεωρείται villain στα κόμικ, στην ταινία μάλλον θα πάρει τον δρόμο του (αντί)ήρωα, όπως έγινε ανάλογα με την περίπτωση του Venom.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Σκηνοθέτης: Johannes Roberts (47 Meters Down)
Πρωταγωνιστούν: Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia
Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου (Αμερική)

Η νέα απόπειρα live-action μεταφοράς του Resident Evil αναμφίβολα επιχειρεί να είναι πιο πιστή στο πρωτογενές υλικό σε σχέση με τις ταινίες του Paul W.S. Anderson, παράλληλα όμως οι εικόνες που έχουμε δει έως τώρα φαίνεται σαν να παραπέμπουν σε fan made ταινία.

Ελπίζουμε να αποδειχτούμε λάθος και να έχουμε κάτι πιο αξιόλογο αλλά η πραγματική μας ελπίδα, βάσει της εικόνας των trailers, είναι να έχουμε μία τόσο κακή περίπτωση που θα καταλήγει να είναι καλή. Κάτι δηλαδή σαν το live-action εισαγωγικό video του πρώτου παιχνιδιού Resident Evil.

The Power of the Dog
Σκηνοθέτης: Jane Campion (Bright Star)
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (Netflix)

Ο Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) είναι ένας χαρισματικός γαιοκτήμονας που προκαλεί ταυτόχρονα τον φόβο και τον θαυμασμό στον περίγυρό του. Όταν ο αδερφός του επιστρέψει, φέρνοντας μαζί του τη σύζυγό του και τον γιο της, ο Phil θα βρει τον εαυτό μπροστά από την πιθανότητα να ερωτευθεί. Το The Power of the Dog έχει προβληθεί ήδη σε φεστιβάλ κινηματογράφου έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

8-Bit Christmas
Σκηνοθέτης: Michael Dowse (Stuber)
Πρωταγωνιστούν: Neil Patrick Harris, June Diane Raphael, Steve Zahn, David Cross
Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου (HBO Max)

Στο 8-Bit Christmas θα δούμε έναν πατέρα (Neil Patrick Harris) να διηγείται στην κόρη του τη μεγάλη περιπέτεια που είχε ως παιδί στα τέλη των 80s στην προσπάθειά του να αποκτήσει ένα NES κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο σενάριο για χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία που παράλληλα να είναι κομμένη και ραμμένη για gamers που μεγάλωσαν εκείνη την εποχή.

Money Heist: Part 5, Vol. 2
Πρεμιέρα: 3 Δεκεμβρίου (Netflix)

Η ισπανική σειρά-φαινόμενο έρχεται στο οριστικό της φινάλε. Το Money Heist (aka Casa de Papel) αποδείχθηκε μία πραγματικά ανέλπιστη επιτυχία, τόσο για το Netflix όσο και για τους ιθύνοντες της παραγωγής.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το ισπανικό Money Heist μπορεί να ολοκληρώνεται, εντούτοις το Netflix -μέσα από τη δαιμόνια επιχειρηματικότητά του- έχει ήδη στα σκαριά μία κορεάτικη εκδοχή της σειράς, που θα αποτελείται από 12 επεισόδια (έστω σε πρώτη φάση). Ο γράφων δεν μπορεί να εκφέρει πλήρη άποψη για την πορεία της σειράς καθώς οι απιθανότητες της 2ης σεζόν ξέφυγαν σε απελπιστικό βαθμό με αποτέλεσμα να βγει από τη watchlist με συνοπτικές διαδικασίες.

Arcane, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου (Netflix), 3 επεισόδια

Το Arcane βασίζεται στο σύμπαν του League of Legends και πιο συγκεκριμένα μεταφέρει το origin story δύο βασικών χαρακτήρων του παιχνιδιού στις περιοχές των Piltover και Zaun. Αναμφίβολα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η τεχνοτροπία της νέας animated σειράς του Netflix διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τις ιδιαίτερα ομογενοποιημένες δουλειές της στα περισσότερα από τα υπόλοιπα animations της.

Περιέργως η διάθεση των επεισοδίων αποφεύγει τη συνηθισμένη τακτικής του Netflix, δηλαδή της ταυτόχρονης προβολής όλων των επεισοδίων. Αντιθέτως, κάθε βδομάδα θα γίνονται διαθέσιμα τρία επεισόδια (από τα συνολικά 9).

The Book of Boba Fett, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

Το τηλεοπτικό σύμπαν του Star Wars διογκώνεται όλο και περισσότερο με τον ερχομό του The Book of Boba Fett (υπάρχουν και συνδρομές του Disney+ που πρέπει να πωληθούν). Ένας ακόμα bounty hunter έρχεται στο προσκήνιο, φέρνοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Boba Fett (Temuera Morrison), ένας εκ των πλέον εμβληματικών χαρακτήρων του σύμπαντος. Το The Book of Boba Fett θα διαδραματίζεται κυρίως στον Tatooine, εντρυφώντας στον υπόκοσμο αυτού του πλανήτη.

Stranger Things, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (Netflix), 9 επεισόδια

Το νέο trailer του Stranger Things, μίας εκ των δημοφιλέστερων σειρών του Netflix, επικεντρώνεται στην Eleven και την φαινομενικά φυσιολογική εφηβική ζωής που προσπαθεί να έχει στην κωμόπολη του Hawkins στα 80s. Φυσικά η εναλλακτική πραγματικότητα του Upside Down μάλλον δεν θα αργήσει να εμφανιστεί.

Cine-TV Νέα

Το θρυλικό Ινκάλ θα έρθει στη μεγάλη οθόνη από τον Taika Waititi

Οι λάτρεις των κόμικ και δη της ευρωπαϊκής σχολής δύσκολα θα μείνουν ασυγκίνητοι από την είδηση της μεταφοράς του Ινκάλ στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται φυσικά για έναν εκ των πλέον ευφάνταστα δομημένων κόσμων σε κόμικ, δημιούργημα του μοναδικού μυαλού του Alejandro Jodorowsky και αποτυπωμένος μέσα από το εκπληκτικό σχέδιο του Jean Giraud.

Ο Taika Waititi φαντάζει ως μία καλή επιλογή για τη σκηνοθετική καρέκλα αλλά σίγουρα μιλάμε για ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα με ανάγκη τόσο από ταλέντα σε διάφορα τμήματα της παραγωγής όσο και από budget που να φτάνει τριψήφια νούμερα.

Εμπλουτίζεται το cast της νέας ταινίας του Christopher Nolan

Η καινούρια ταινία του Christopher Nolan θα επικεντρώνεται στον J. Robert Oppenheimer, τον Αμερικανό φυσικό και πρωτεργάτη στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Όπως ήταν ήδη γνωστό, στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Cillian Murphy ενώ επίσης το Deadline αναφέρει ότι οι Robert Downey Jr., Matt Damon και Emily Blunt βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία για τη συμμετοχή τους.

Ετοιμάζεται το Boondock Saints III

Πραγματικά ιδιαίτερη η περίπτωση των cult ταινιών Boondock Saints. Οι ταινίες περιστρέφονται γύρω από τις περιπέτειες δύο δίδυμων αδερφών με ιρλανδική καταγωγή που ζουν στην Αμερική, οι οποίοι μπλέκουν σε περιπέτειες με τον υπόκοσμο. Η πρώτη ταινία είχε προβληθεί το 1999, έπειτα από 10 χρόνια βγήκε το The Boondock Saints II: All Saints Day και άλλα 12 χρόνια μετά ερχόμαστε στο σήμερα όπου ορισμένοι από τους βασικούς συντελεστές ξαναθυμήθηκαν το franchise ετοιμάζοντας την τρίτη ταινία.

Ο Troy Duffy, σκηνοθέτης και σεναριογράφος των προηγούμενων ταινιών, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει αναπτύξει τίποτε άλλο πέραν των Boondock Saints είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση. Επιπλέον, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την επιστροφή των Norman Reedus και Sean Patrick Flanery.

Ο Chris Pratt θα είναι η φωνή του Garfield στη νέα animated ταινία

Σταματημό δεν φαίνεται να έχει ο Chris Pratt στα voice overs, καθώς αφού ανέλαβε τη φωνή του Super Mario στη νέα animated ταινία, σειρά πήρε και ο ρόλος του αγαπημένου λαζανοφάγου γάτου, Garfield. H animated ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Mark Dindal (Chicken Little) σε σενάριο του David Reynolds (Finding Nemo).

The post Cine-TV #208 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, neil patrick harris, league of legends, jared leto, resident evil, kirsten dunst, matt damon, emily blunt, super mario, ειδήσεις, νέα, hbo, max, roland, wilson, john, NASA, hollywood, λύση, leto, smith, gibson, venom, συμμετοχή, raccoon, paul, fan, video, power, bright, phil, dog, david, aka, casa, netflix, ιθύνοντες, league, origin, book, star, hunter, alejandro, budget, nolan, oppenheimer, murphy, cult, franchise, troy, duffy, voice, super, mario, chicken, reynolds, gameover, ανακοινωση nasa, δωρο χριστουγεννων, Καλή Χρονιά, live, origin, φεστιβαλ κινηματογραφου, hbo, το θεμα, εικονες, θεμα, ονοματα, ταινιες, τηλεοραση, cult, gibson, hunter, jared leto, league of legends, star, super mario, αιγλη, αμερικη, αναμνησεις, βαμπιρ, βδομαδα, γινεται, γινονται, δεντρο, δυναμη, δωρο, εγινε, εγχειρημα, ελπιδα, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ζωης, ηρωες, η φωνη, ιθύνοντες, ισπανικο, κωμοπολη, λαθος, λύση, μορφη, οθονη, παιδι, πιστη, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, συμπαν, σχεδιο, τετραγωνο, τρια, τριτη, φεγγαρι, φεστιβαλ, φυσικα, φτανει, φυσικο, φωνη, alejandro, super, budget, book, casa, δουλειες, duffy, david, emily blunt, επεισοδια, ερχομαστε, fan, phil, franchise, gameover, john, hollywood, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, χροια, kirsten dunst, league, leto, mario, matt damon, max, μπροστα, murphy, dog, neil patrick harris, netflix, nolan, paul, oppenheimer, power, raccoon, resident evil, reynolds, roland, troy, smith, spider, υλικο, venom, wilson, voice
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over