Cine-TV #149

A Quiet Place 2, Birds of Prey, New Mutants και άλλα στο πρώτο Cine-TV για το 2020.

Καλή χρονιά ευχόμαστε και από τη στήλη "Cine-TV", ελπίζοντας, όσον αφορά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, να γίνει η διαφορά και να δούμε κανένα φρέσκο blockbuster πέραν του MCU και της DC. Όσον αφορά στο σύμπαν του Star Wars, το σίγουρο είναι ότι η Disney θα επιστρέψει στα σχεδιαστήρια μπας και καταφέρει να βρει μία συνταγή που θα αναζωπυρώσει

το ενδιαφέρον για το σύμπαν και θα σταματήσει την κατιούσα πορεία του franchise (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για εμπορική αποτυχία βέβαια).

Τουλάχιστον, όσον αφορά στην τηλεόραση έχουμε να περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν του Mandalorian, μία σειρά που ξεκίνησε απολύτως ικανοποιητικά, φτάνοντας σε δύο τελικά επεισόδια που βελτίωσαν σημαντικά την ήδη πολύ καλή ποιότητά της και ανοίγοντας την όρεξη ακόμα περισσότερο για το τηλεοπτικό μέλλον (σε αντίθεση με το κινηματογραφικό…).

Για τη φετινή χρονιά, και όσον αφορά στα blockbusters, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο Dune του Denis Villeneuve (ένας εκ των ικανότερων σύγχρονων σκηνοθετών) σε μία sci-fi ταινία που ελπίζουμε ότι θα χτίσει ένα φρέσκο και εντυπωσιακό blockbuster σύμπαν, δίχως να επικεντρώνεται σε φθηνούς εντυπωσιασμούς -κάτι που άλλωστε αποφεύγει ο εν λόγω σκηνοθέτης. Επιστροφή έχουμε και από έναν ακόμα εκ των ικανότερων σκηνοθετών του 21ου αιώνα, με το Tenet του Christopher Nolan. Μία κατασκοπική ταινία, όπως απλοϊκά περιγράφεται, που όμως φαίνεται πως θα βαδίζει στα χνάρια του Inception (2010), ενσωματώνοντας ορισμένα μεταφυσικά στοιχεία, που δείχνουν ότι θα αφορούν στη μεταχείριση του χρόνου.

Είχαμε τη χαρά να δούμε μία, δεκάλεπτης διάρκειας, σεκάνς πριν την προβολή του Rise of the Skywalker (μάλλον αποτελούσε μία από τις καλύτερες στιγμές της προβολής) και μπορούμε να πούμε ότι η γεμάτη νεύρο και σφιχτοδεμένη δράση υπό τη συνοδεία έντονης πομπώδους μουσικής, μας δημιούργησε ένα σχετικό hype, πολύ περισσότερο αναλογιζόμενοι ότι ακόμα δεν είδαμε και την εισαγωγή των υποσχόμενων μεταφυσικών στοιχείων.

Trailers

A Quiet Place Part II
Σκηνοθέτης: John Krasinski
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cillian Murphy, Djimon Hounsou
Πρεμιέρα: 20 Μαρτίου (Αμερική)

Ο John Krasinski επιστρέφει ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης για το δεύτερο μέρος του A Quiet Place, όπου θα δούμε την επιστροφή της οικογένειας των Abbott στην προσπάθειά της να επιβιώσει σε έναν θανατηφόρο post-apocalyptic κόσμο, όπου απόκοσμα τέρατα μπορούν να εντοπίσουν το θήραμά τους από τον πιο ανεπαίσθητο θόρυβο. Το trailer “μαρτυρά” πως τα τέρατα μάλλον θα εμφανίζονται περισσότερο, σε σχέση με την καλοδεχούμενα φειδωλή συμμετοχή τους στην πρώτη ταινία. Ευελπιστούμε σε ανάλογη αλλαγή φιλοσοφίας αλλά και διατήρηση υψηλής ποιότητας όπως είχαμε δει στις περιπτώσεις των Alien (1979) και Aliens (1986).

Το A Quiet Place (2018) μπορεί ορισμένες φορές να λύγιζε μερικώς υπό τους κανόνες επιβίωσης που το ίδιο έθετε, εντούτοις, κατάφερνε να μεταφέρει την αίσθηση του σασπένς και να αποδώσει ένα ιδιαίτερα αφιλόξενο περιβάλλον, με μία μέθοδο που έφτανε σχεδόν στα όρια του βουβού κινηματογράφου.

Birds of Prey
Σκηνοθέτης: Cathy Yan (Dead Pigs)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου, 2020 (Αμερική)

Κατά κάποιον τρόπο είναι η συνέχεια του Suicide Squad (2016), που ακολουθεί τον χαρακτήρα της Harley Quinn (Margot Robbie) στη νέα της καριέρα μαζί με άλλες υπερ-ηρωίδες. Η συμμορία τους θα τις φέρει απέναντι από τον μεγαλοεγκληματία Black Mask (Ewan McGregor). Μετά το κάκιστο Suicide Squad, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ιδιαίτερες βλέψεις σε παρόμοιας συνταγής ταινίες από την Warner Bros.

The New Mutants
Σκηνοθέτης: Josh Boone (The Fault in our Stars)
Πρωταγωνιστούν: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου (Αμερική)

Η εκτενής καθυστέρηση μίας ταινίας μέχρι να βγει στις αίθουσες, τις περισσότερες φορές αποτελεί σοβαρή ένδειξη προβληματικής παραγωγής με φυσικό αντίκτυπο στην ποιότητα. Τι να πει κανείς τότε για τις ανάλογες ενδείξεις του New Mutants, μία ταινία που ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της τον Σεπτέμβριο του 2017 μόνο για να βγει στις αίθουσες φέτος, έπειτα από τρία χρόνια καθυστέρηση και με αρχική ημερομηνία διάθεσης τον Απρίλιο του 2018;

Το New Mutants βρίσκεται στο σύμπαν των X-Men, αν και δεν είναι απίθανο να κάνει και το πέρασμά του στο MCU (ελέω απόκτησης της Fox από την Disney), επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες υπερ-ηρωικές ταινίες μέσω horror στοιχείων. Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία πέντε νεαρών μεταλλαγμένων κατά τον εγκλεισμό τους σε ένα μυστικό εργαστήριο (υπάρχουν και άλλα σε αυτά τα σύμπαντα;).

First Cow
Σκηνοθέτης: Kelly Reichardt (Certain Women)
Πρωταγωνιστούν: John Magaro, Orion Lee, Rene Auberjonois, Toby Jones
Πρεμιέρα: 6 Μαρτίου (Αμερική)

Το First Cow μάς τοποθετεί στο Όρεγκον κατά τα πρώτα στάδια της λεγόμενης ως "Άγριας Δύσης", ακολουθώντας έναν μοναχικό μάγειρα, ο οποίος θα αναπτύξει σχέσεις φιλίας με έναν κινέζο μετανάστη. Στο σενάριο υποθέτουμε ότι θα διαδραματίσει ρόλο και μία από τις πρώτες αγελάδες που θα εμφανιστούν στην περιοχή, απόκτημα πλούσιου γαιοκτήμονα. Η Kelly Reichardt επιστρέφει στο είδος των western, έχοντας σκηνοθετήσει το 2010 το Meek’s Cutoff, μία ενδιαφέρουσα ταινία για τη συγκεκριμένη περίοδο, γυρισμένη με οικονομία και αποφεύγοντας τη συνηθισμένη ρομαντικοποίηση της εποχής.

Gretel & Hansel
Σκηνοθέτης: Oz Perkins (I Am the Pretty Thing That Lives in the House)
Πρωταγωνιστούν: Sophia Lillis, Sam Leakey, Charles Babalola, Alice Krige
Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου (Αμερική)

Το πασίγνωστο γερμανικό παραμύθι των αδερφών Grimm μεταφέρεται για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη, αν και αυτή τη φορά μάλλον θα είναι, έστω και ελαφρώς, πιο πιστό στην πρωτότυπη ιστορία. Η προηγούμενη εξόρμηση των δύο αδερφών ήταν στο Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013), όπου ως ενήλικοι ακολουθούσαν το επάγγελμα των κυνηγών μαγισσών. Δεν χρειάζεται να ψάξει ιδιαίτερα κανείς για να αντιληφθεί ότι η ταινία περάστηκε στη λήθη για συγκεκριμένους ποιοτικούς λόγους. Ας ελπίσουμε ότι το νέο Gretel & Hansel θα μεταφέρει ένα ενδιαφέρον ζοφερό παραμύθι στη μεγάλη οθόνη.

Locke & Key, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η νέα σειρά του Netflix βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ, όπου τρία νεαρά αδέλφια θα μετακομίσουν στο πατρικό τους σπίτι έπειτα από τη βίαιη δολοφονία του πατέρα τους. Εκεί θα ανακαλύψουν διάφορα μαγικά κλειδιά που θα τους χαρίσουν υπερφυσικές ικανότητες. Παράλληλα, ένας δαίμονας θα βάλει ως στόχο τα κλειδιά, οδηγώντας στις απαραίτητες συγκρούσεις με τα αδέλφια.

Mythic Quest: Raven’s Banquet, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου (Apple TV+), 9 επεισόδια

Το Mythic Quest δείχνει να έχει συγγένεια με το Silicon Valley (ελπίζουμε σε ανάλογα εύστοχο καυστικό χιούμορ), δεδομένου ότι μας μεταφέρει στον κόσμο της τεχνολογίας με έντονες δόσεις χιούμορ σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, η ιστορία θα αφορά στην ανάπτυξη ενός MMO, έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον αλαζονικό ιδρυτή της εταιρίας.

Dev, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου (Hulu), 8 επεισόδια

Η Lily Chan (Sonoya Mizuon), μία μηχανικός υπολογιστών, θα εισχωρήσει σε μία εταιρία κβαντικής επεξεργασίας, η οποία ανήκει στον μυστηριώδη Forest (Nick Offerman), καθώς είναι πεπεισμένη πως η εξαφάνιση του συντρόφου της σχετίζεται με την εκεί εργασία του. Τη σειρά έχει επιμεληθεί σεναριακά και σκηνοθετικά ο Alex Garland, υπεύθυνος για το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και με φιλοσοφικές προεκτάσεις, σχετικά με την A.I., Ex Machina (2014) καθώς και το Annihilation (2018), μία ταινία με ελκυστική φωτογραφία και αξιομνημόνευτες σκηνές, που όμως ο αργός ρυθμός της περισσότερο κούραζε παρά μας βοηθούσε να εντρυφήσουμε στον αφιλόξενο κόσμο του.

Cine-TV Νέα

Χάνει (πάλι) τον σκηνοθέτη η κινηματογραφική μεταφορά του Uncharted
Σύμφωνα με το Deadline, το κινηματογραφικό Uncharted μπορεί να διατηρεί τους Tom Holland και Mark Wahlberg στο cast του, όμως ο σκηνοθέτης Travis Knight αποχωρεί λόγω υποχρεώσεών του στην παραγωγή άλλης ταινίας. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην αναφέρουμε ξανά οτιδήποτε για το πολυετές σήριαλ της μεταφοράς των περιπετειών του Nathan Drake στον κινηματογράφο, παρά μόνον αν έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό, όπως ένα trailer...

Ετοιμάζεται το sequel του Knives Out
Η επιτυχία του πρόσφατου Knives Out ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική (σε εισπράξεις και κριτικές) ώστε ήδη ο Rian Johnson να ετοιμάζει την ανάπτυξη ενός sequel που, κατά τα λεγόμενά του, θα επικεντρώνεται σε μία νέα υπόθεση, όπου θα δούμε την επιστροφή του ντετέκτιβ Benoit Blanc (Daniel Craig). Το Knives Out ήταν μία από τις καλές κινηματογραφικές στιγμές του 2019, προσφέροντας ένα φανταχτερό ensemble cast (αν και πολλούς από αυτούς θα θέλαμε να τους δούμε σε ποιο εκτενείς ρόλους) και μία έξυπνη υπόθεση φόνου, σε μία "whodunit" ταινία με ευχάριστα ζωηρό χαρακτήρα.

Ο Colin Farrell θα είναι ο Πιγκουίνος του Batman
Αν και αρκετούς μήνες τώρα υπήρχε η φημολογία για το εν λόγω casting, πλέον επισημοποιήθηκε πως ο Colin Farrell θα αναλάβει τον ρόλο του Oswald Cobblepot (ο γνωστός Πιγκουΐνος και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους villains του Batman). Να θυμίσουμε ότι στο καινούριο και λιτά ονομασμένο "Batman" (που αναμένεται να προβληθεί στα μέσα του 2021), έχουν ήδη προστεθεί οι Paul Dano (Riddler), Zoe Kravitz (Catwoman), Jeffrey Wright (James Gordon), Andy Serkis (Alfred Pennyworth) και John Turturro (Carmine Falcone), με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει δοθεί στον Robert Pattinson. Φυσικά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Πιγκουίνο στη μεγάλη οθόνη, καθώς στο Batman Returns του 1992 τον είχε υποδυθεί ιδανικά ο Danny DeVito.

Ο Τελευταίος των Μοϊκανών θα αποδοθεί σε τηλεοπτική σειρά
Σύμφωνα με το Variety, το HBO έχει αναλάβει την ανάπτυξη μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο βιβλίο The Last of the Mohicans: A Narrative of 1757 (1826) του James Fenimore Cooper. Η ιστορία έχει ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Michael Mann το 1992 με τον εξαιρετικό Daniel Day-Lewis στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία ταινία εποχής με έντονες σκηνές δράσης, αξιομνημόνευτη μουσική και μία “οσκαρική” κλιμάκωση στο τελευταίο μισάωρο.

Το Doctor Strange χάνει τον σκηνοθέτη του
Ο Scott Derrickson, σκηνοθέτης του πρώτου Doctor Strange (2016), αφήνει τη σκηνοθετική καρέκλα από την παραγωγή του sequel καθώς, κατόπιν ανακοίνωσης, η Marvel και ο Derrickson δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις καλλιτεχνικές διαφωνίες τους για την πορεία του Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Παρόλα αυτά, θα κρατήσει τη θέση του ως executive producer.

cinetv
Keywords
cine, Καλή Χρονιά, εν λόγω, emily blunt, ewan mcgregor, colin farrell, robert pattinson, birds, star, disney, franchise, σημαίνει, nolan, inception, δραση, john, noah, murphy, abbott, συμμετοχή, alien, σασπένς, mcgregor, quinn, νέα, black, warner, bros, josh, fox, orion, lee, cow, pretty, witch, key, netflix, quest, apple, mmo, dev, hulu, nick, uncharted, holland, knight, sequel, Johnson, ensemble, batman, paul, zoe, jeffrey, wright, james, hbo, scott, marvel, Ελιζαμπεθ Τειλορ, ελληνικο ανδρικο casting , αλλαγη ωρας 2012, ξανα, ημερομήνια, hbo, εμπορικη, εργασια, καριερα, ληθη, μουσικη, οικονομια, ρυθμος, ταινιες, τηλεοραση, φωτογραφια, ewan mcgregor, james, mmo, quest, scott, star, αγελαδες, αργος, βιβλιο, βρισκεται, γινει, γυρισματα, δαιμονας, δευτερο, δειχνει, δοθει, εν λόγω, επιτυχια, εταιρια, ζοφερο, ιδιο, ειδος, υποθεση, μηνες, μυστικο, μηχανικος, μινι, ντετεκτιβ, οθονη, ορια, περιβαλλον, ποιοτητα, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σηριαλ, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, συνταγη, σπιτι, συμπαν, τρια, φυσικα, φυσικο, φορα, χιουμορ, χαρα, abbott, alien, ανηκει, batman, birds, black, sequel, colin farrell, cow, disney, emily blunt, ensemble, επεισοδια, fox, franchise, john, holland, ιδιαιτερα, inception, jeffrey, joy, josh, key, knight, lee, marvel, mcgregor, men, μια φορα, murphy, netflix, noah, nolan, paul, orion, πιγκουινος, pretty, quinn, robert pattinson, σασπένς, σημαίνει, taylor, θηραμα, uncharted, wright, witch, warner, bros, ξεκινησε, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over