Η Opel επαναφέρει το Frontera στη γκάμα της

Το νέο Opel Frontera έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα της μάρκας στα SUV, προσφέροντας ευελιξία αλλά και δύο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η Opel αποκαλύπτει το ολοκαίνουριο Frontera, το οποίο και σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης Opel. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται ως αμιγώς

ηλεκτρικό αλλά και ως υβριδικό, με τεχνολογία 48V.

Το νέο μοντέλο ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, αποτελώντας αποτελεί μια στιβαρή ερμηνεία της “Bold & Pure” σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel. Η επιβλητική όψη και οι μοναδικές αναλογίες του Frontera συνθέτουν ένα λειτουργικό και ευρύχωρο εσωτερικό, σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση. Το νέο έμβλημα της Opel κάνει την πρεμιέρα του σε μοντέλο παραγωγής και στέκεται στο κέντρο του Opel Vizor, το μαύρο πάνελ μάσκας που συναντούμε πλέον σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα της. Αυτό ενσωματώνει με τους προβολείς Eco LED και υποστηρίζεται από μια τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα στο κατώτερο τμήμα του Frontera.

Τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας σε σχήμα “φτερού” ανανεώνονται και λάμπουν πλέον σε τρία φωτιστικά μπλοκ, τα οποία διαχωρίζονται με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος. Οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών δίνουν στο νέο μοντέλο μια στιβαρή εμφάνιση, ενώ η πλευρική όψη αποκαλύπτει τη χαρακτηριστική κολώνα C.

“Έξυπνο” εσωτερικό

Η μοντέρνα εμφάνιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου το “έξυπνο” design συναντά την πρακτικότητα. Τα φαρδιά οριζόντια διακοσμητικά στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες διευρύνουν οπτικά την καμπίνα, ενώ το πλήρως ψηφιακό cockpit (Pure Panel) αποτελείται από δύο οθόνες 10 ιντσών. Νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι. Η Opel ακολουθεί τη φιλοσοφία του “Detox” προσφέροντας μέγιστη άνεση και ελάχιστη απόσπαση της προσοχής του οδηγού, με στόχο την απομάκρυνση κάθε μορφής ψηφιακού άγχους.

Το νέο μοντέλο εξυπηρετεί επίσης όσους προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κινητή συσκευή, προσφέροντας ένα smartphone station. Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Τα καθίσματα στο νέο Frontera υιοθετούν το πατενταρισμένο χαρακτηριστικό Intelli-Seat (εμπρός θέσεις) παρέχοντας καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζοντας εξαιρετική άνεση, ακόμα στα μακρινά ταξίδια. Η πρακτικότητα ενισχύεται από μια σειρά έξυπνων λύσεων. Για παράδειγμα, η φόρτιση των κινητών συσκευών μπορεί να γίνεται ασύρματα (όπου υποστηρίζεται από τη συσκευή) ή με τις θύρες USB που βρίσκονται δύο θύρες στο μπροστινό μέρος και άλλες δύο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Μεγαλύτερες συσκευές, όπως τα tablet, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κεντρική κονσόλα, όπου ένας εύκαμπτος ιμάντας τις συγκρατεί στη θέση τους.

Στην πρακτικότητα συμβάλλουν και οι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις ενσωματωμένες θήκες για smartphone, οι οποίες βρίσκονται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Ο χώρος αποσκευών του νέου Frontera με τα πίσω καθίσματα σε όρθια διάταξη προσφέρει περισσότερα από 460lt χωρητικότητας, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.600lt. Η διαιρούμενη κατά 60:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων προσθέτει στην ευελιξία, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα δεύτερο πάτωμα για τον χώρο φόρτωσης.

Γκάμα κινητήρων

To Frontera είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και με υβριδικά σύνολα τεχνολογίας 48V. Αναφορικά με τα τελευταία, αυτά θα βασίζονται σε έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων και θα διατίθενται επιλογές με 100 ή 136 ίππους. Θα συνδυάζονται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα μπορέσει να κινήσει το αυτοκίνητο χωρίς την υποστήριξη του βενζινοκινητήρα (σε πολύ χαμηλές ταχύτητες). Η ηλεκτρική έκδοση θα έρθει με δύο επιλογές μπαταρίας και με αυτονομία που θα φτάνει έως τα 400 χλμ. κατά WLTP.

The post Η Opel επαναφέρει το Frontera στη γκάμα της appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα