Νέο Nissan Qashqai: Ολική επαναφορά

Πρακτικά μιλάμε για μια ολική ανανέωση και όχι μια καινούρια γενιά, ωστόσο οι αλλαγές σε εμφάνιση και εξοπλισμό είναι παραπάνω από αισθητές!

Το Nissan Qashqai δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το μοντέλο που αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κατηγορίας των crossover διανύει μια άκρως επιτυχημένη πορεία. Μέσα σε τρία περίπου χρόνια από το λανσάρισμά του, το Qashqai

τρίτης γενιάς έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη και συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για την κατηγορία των crossover. Με στόχο να διατηρήσει την θέση του ως το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, επανατοποθετείται στην αγορά με μια ολοκληρωμένη αισθητική και τεχνολογική ανανέωση.

Το ανανεωμένο μοντέλο ξεχωρίζει από μια εντελώς νέα σχεδίαση, κυρίως στο εμπρός τμήμα. Η μπροστινή γρίλια έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και αντλεί έμπνευση από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών. Αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία φαίνονται να αιωρούνται στον χώρο μεταξύ του χείλους του καπό και του κάτω πλαισίου. Οι πλευρές του προφυλακτήρα είναι στο χρώμα του αμαξώματος και μια μαύρη λωρίδα σε γυαλιστερό φινίρισμα περνά κάτω από το πλαίσιο της πινακίδας στις κάτω γωνίες του προφυλακτήρα.

#tdi_6 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_6 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-5-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_6 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-17-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3

Οι νέοι προβολείς κάνουν αίσθηση με την παρουσία τους, αποτελούμενοι από μια προσαρμοζόμενη μονάδα μεγάλης σκάλας και μια μικρότερη μονάδα για ευρύτερη κατανομή του φωτός. Κάτω από το κυρίως σώμα, τα φώτα ημέρας αποτελούνται από πέντε μικρά στοιχεία που έχουν το ίδιο σχήμα με τα «κόμματα» της κύριας μπροστινής γρίλιας.

Στο πίσω μέρος, η γενικότερη εικόνα αλλά και το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένουν αμετάβλητα. Ωστόσο επανασχεδιασμένη είναι η σύνθεση των φώτων κάτω από το κάλυμμα τους, με τέσσερα επιμέρους στοιχεία που ακολουθούν το σχήμα της μπροστινής μάσκας. Μικρές επεμβάσεις έχουν γίνει στον πίσω προφυλακτήρα, κυρίως ως προς την προσθήκη γυαλιστερού μαύρου στις υψηλότερες εκδόσεις ή με χρώμα στην νέα έκδοση N-Design. Ομοίως γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα υπάρχει στο πλάι, στις υψηλότερες εκδόσεις του Qashqai, ενώ νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18” (πλέον στάνταρ στην μεσαία έκδοση εξοπλισμού).

Η χρωματική παλέτα του αμαξώματος περιλαμβάνει τρία νέα χρώματα: Pearl White, Pearl Black και Deep Ocean. Υπάρχουν και πέντε επιλογές διχρωμίας με μαύρη οροφή, στις αποχρώσεις Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue και Ceramic Grey.

Μια νέα προσθήκη στην γκάμα του Qashqai είναι η έκδοση N-Design, η οποία ξεχωρίζει στο κάτω τμήμα του αμαξώματος κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών, με επενδύσεις στο χρώμα του αμαξώματος. Η έκδοση N-Design εξοπλίζεται με νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 20”.

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Λιγότερο σημαντικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, κυρίως με την προσθήκη νέων υλικών και επενδύσεων. Έχουν προστεθεί επενδύσεις σε Alcantara στις πλούσιες εκδόσεις, ενώ αναβαθμισμένες επενδύσεις καθισμάτων υπάρχουν πλέον για τις τρεις υψηλότερες εκδόσεις του Qashqai. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το μαύρο μερικώς καπιτονέ premium δέρμα στην κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Νέα είναι και η προσθήκη ατμοσφαιρικού φωτισμού στις εκδόσεις N-Connecta, N-Design και άνω, με δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού μέσω της κεντρικής οθόνης infotainment.

Σχεδιαστικά δεν συναντούμε αλλαγές, ωστόσο αναβαθμίσεις υπάρχουν και στον εξοπλισμό. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τεχνολογικά στοιχεία του Qashqai, το Around View Monitor, περιλαμβάνει αναβαθμισμένες εξωτερικές κάμερες για να δώσουν μια πανοραμική θέα του οχήματος σε κάτοψη, η οποία βοηθάει κατά τους ελιγμούς στάθμευσης. Μάλιστα το αναβαθμισμένο σύστημα διαθέτει και μια λειτουργία 3D που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το αυτοκίνητο από οκτώ σημεία προβολής. Ταυτόχρονα ένα χαρακτηριστικό γνωστό ως «αόρατη όψη του καπό» επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τη θέση των μπροστινών τροχών σαν να τους κοιτάζει από πίσω, κάτι που του επιτρέπει να ελίσσεται με ακρίβεια σε στενά σημεία, όπως στενά πάρκινγκ.

Αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού έχει αναβαθμιστεί επίσης. Οι λειτουργίες αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Autonomous Emergency Braking) έχουν βαθμονομηθεί εκ νέου για να βελτιωθεί η ανίχνευση κινδύνου και να αντιδρούν πιο γρήγορα σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Αυτό αφορά τις λειτουργίες Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist, και Intelligent Emergency Brake.

Σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης, θα ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο σήμα. Αυτό προκαλεί το αναβόσβησμα των πίσω φώτων πέδησης ώστε  να προκαλέσει την προσοχή των πίσω οχημάτων. Το Emergency Stop Signal ενεργοποιείται όταν εφαρμόζεται ξαφνική πίεση πέδησης σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ./ώρα.

Το σύστημα διατήρησης λωρίδας έκτακτης ανάγκης (Emergency Lane Keep System) ενεργοποιείται πλέον αυτόματα κατά την εκκίνηση του Qashqai, μαζί με τη λειτουργία των συστημάτων προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning). Το Intelligent Speed ​​Assistance system βοηθά τον οδηγό να προσαρμόσει την ταχύτητα του οχήματος στο ισχύον όριο χρησιμοποιώντας τόσο την κάμερα ανάγνωσης οδικών πινακίδων ορίου ταχύτητας όσο και δεδομένα GPS.

Ακόμη, το νέο Qashqai είναι το πρώτο όχημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα Google, ως μέρος του Nissan Connect infotainment system. Έτσι διαθέσιμα ως στάνταρ είναι οι χάρτες Google, το Google Assistant και το Google Play.

Κινητήρες

Τέλος, χωρίς αλλαγές παραμένουν τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου, το οποίο θα διατίθεται τόσο με την επιλογή Mild Hybrid και τον κινητήρα 1,3 λίτρων σε εκδόσεις 140 ή 158 ίππων, όσο και στην αυτοφορτιζόμενη υβριδική επιλογή e-Power με συνδυαστική ισχύ 190 ίππων.

Το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη θα γίνει εντός του καλοκαιριού, σε τιμές άγνωστες προς το παρόν.

#tdi_7 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-13-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_7 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-15-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_7 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_7 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-12-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_7 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/05/Qashqai_2024-7-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 5

The post Νέο Nissan Qashqai: Ολική επαναφορά appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα