Του απαγορεύθηκε να οδηγεί επειδή μιλούσε με τη γυναίκα του -Η απίστευτη ιστορία

Χωρίς δίπλωμα οδήγησης έμεινε ένας άνδρας επειδή η συνομιλία με τη γυναίκα του δεν του επέτρεψε να αντιληφθεί την παρουσία περιπολικού.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προ ολίγων μηνών σε δρόμο της Γερμανίας, με έναν άνδρα να χάνει το δίπλωμα οδήγησής του επειδή μιλούσε με τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να μην ανταποκριθεί έγκαιρα στην εντολή της αστυνομίας να αλλάξει λωρίδα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 12 Φεβρουαρίου 2024, ο άνδρας οδηγούσε στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου “Bundesautobahn 6” (BAAB), με κατεύθυνση την πόλη Σααρμπρύκεν, όταν ξαφνικά

πίσω του εμφανίστηκε ένα περιπολικό, με ενεργοποιημένους τους φάρους, υποδεικνύοντας στον οδηγό ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη λωρίδα.

Ο οδηγός, ωστόσο, δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού, με αποτέλεσμα να διανύσει μερικά εκατοντάδες μέτρα, έχοντας το όχημα της αστυνομίας κολλημένο πίσω του.

Όπως αναφέρουν στη Γερμανία, ο άνδρας δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού ακόμα και όταν αυτό ενεργοποίησε τις σειρήνες, και ταυτόχρονα έγινε εκτενής χρήση της κόρνας.

Για να διαπιστώσει ο άνδρας το τι συνέβαινε έπρεπε να περάσουν αρκετά λεπτά, με τον οδηγό να υποστηρίζει ότι καθυστερημένη αντίδρασή του οφείλεται στο γεγονός ότι πίστευε ότι οι σειρήνες ακούγονταν από το ραδιόφωνο και ταυτόχρονα είχε μια συνομιλία με τη γυναίκα του.

Αυτή η εξήγηση, ωστόσο, δεν τον βοήθησε στο δικαστήριο. Στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 240 ευρώ και απαγόρευση οδήγησης για διάστημα ενός μήνα.

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Δικαστήριο Landstuhl, ο οδηγός υπέπεσε στη συγκεκριμένη παράβαση από αμέλεια, δεδομένου ότι μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού, μετακινήθηκε αμέσως στη δεξιά λωρίδα.

Τονίστηκε, ωστόσο, ότι οι χρήστες του δρόμου θα πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέτρο προκειμένου να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται εγκαίρως τις σειρήνες και τους φάρους των οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα