Παρουσιάστηκε η Mercedes-AMG PureSpeed concept

Το νέο πρωτότυπο μοντέλο μας προϊδεάζει για την επερχόμενη «εκλεκτή» σειρά μοντέλων Mythos της γερμανικής εταιρείας.

Η Mercedes-AMG προχώρησε στην αποκάλυψη του πρώτου πρωτότυπου μοντέλου της σειράς Mythos, του PureSpeed. Πρόκειται για ένα roadster που βασίζεται στη νέα γενιά της SL και φέρει αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από την Formula 1,

συμπεριλαμβανομένης της προστασίας ανατροπής τύπου Halo.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Mercedes-AMG επέλεξε το Μονακό για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου PureSpeed, μιας και αυτό το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το γκραν πρι στην φημισμένη πόλη, και φυσικά οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής μπορούν να αποκτήσουν ένα τέτοιο μοντέλο.

Η παραγωγή του διθέσιου roadster θα είναι μικρή, θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα περιοριστεί στις 250 μονάδες. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά θα καταλήξουν στο γκαράζ ορισμένων πολύ καλών πελατών.

Η ομάδα σχεδιασμού της σειράς μοντέλων Mythos πήρε την υπάρχουσα νέα SL και την μετέτρεψε σε ένα μοναδικό διθέσιο speedster, αντικαθιστώντας το παρμπρίζ και τις εμπρός κολόνες, με ένα μικρό «γείσο» και φυσικά το Halo. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα λάβουν μάλιστα και ένα ζευγάρι κράνη, αεροδυναμικής σχεδίασης.

Παράλληλα, στο εμπρός μέρος του Mercedes-AMG PureSpeed concept συναντάμε νέο προφυλακτήρα και μάσκα που παραπέμπει σε «μύτη καρχαρία», διαφοροποιώντας αρκετά το μοντέλο της σειράς Mythos από την απλή SL.

Πίσω από τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού, εντοπίζουμε τα αεροδυναμικά «roll bars» που παραπέμπουν στις αγωνιστικές 300 SLR των Stirling Moss και Denis Jenkinson που νίκησαν το Mille Miglia του 1955. Το κόκκινο χρώμα από την άλλη, αποτίει φόρο τιμής στις Mercedes-Benz που πήραν την καρό σημαία στο Targa Florio το 1924.

H Mercedes-AMG εξελίσσει τη σειρά μοντέλων περιορισμένης παραγωγής Mythos για να αξιοποιήσει την κερδοφόρα αγορά των αυτοκινήτων κατά παραγγελία. Πρόκειται για να πεδίο εμπορικής δραστηριότητας όπου η Ferrari, η Aston Martin και πολλές άλλες εταιρείες εκμεταλλεύονται πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα