Αυτό είναι το ισχυρότερο eBike στον κόσμο

18:36 21/5/2024 - Πηγή: Caroto
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η McLaren που κατασκευάζει in-house ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με υποβοήθηση που περιστασιακά αγγίζει ακόμη και τα 852 Watt.

Η McLaren μπαίνει στον χώρο των eBikes με μία νέα σειρά ποδηλάτων που αρχικά θα είναι διαθέσιμη στην αμερικανική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις περίπου

7.300 ευρώ.

Όπως μπορείτε να δείτε τα eBikes της McLaren έχουν τα αγωνιστικά χρώματα της ομάδας στην F1 και αρκετά σχεδιαστικά γνωρίσματα από τα supercars της βρετανικής φίρμας. Η διαδικασία σχεδιασμού ήταν εξαιρετικά σχολαστική, με τη McLaren να αφιερώνει πάνω από 1.000 ώρες για να τελειοποιήσει το πλαίσιο, εξασφαλίζοντας αντοχή και στυλ.

Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα Sport και Extreme (εδώ υπάρχει φουλ ανάρτηση), το καθένα διαθέσιμο σε δύο επίπεδα ισχύος. Και τα δύο διαθέτουν πλαίσιο από ανθρακονήματα, ειδικά σχεδιασμένα τιμόνια με ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη και LED φωτισμό για βελτιωμένη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αυτά τα eBikes είναι εξολοκλήρου προϊόντα εσωτερικής ανάπτυξης, με κινητήρες που προσφέρουν δύο εξόδους ισχύος. Το βασικό 250W αποδίδει 250 Watt υποβοήθησης και 121 Nm ροπής. Διαθέτει 12-τάχυτο σύστημα μετάδοσης SRAM, μπαταρία 36V / 15 Ah και ελαστικά Pirelli Scorpion Enduro, με ανάρτηση της RockShox.

Για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερη ισχύ, το 600W είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 48V / 14,5 Ah, ενώ αποδίδει 600 Watt και 161 Nm ροπής. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει πολλαπλές λειτουργίες ισχύος (Off, Eco, Trail, Sport και Race).

Μπορεί να δώσει υποβοήθηση σε ταχύτητες έως και 32 χλμ//ώρα (στην Ευρώπη επιτρέπεται μέχρι τα 25 χλμ./ώρα), με μέγιστη ισχύ 852 Watt. Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ένας επαγγελματίας ποδηλατεί με συνήθως λίγο κάτω από 500 Watt.

Αυτές οι προδιαγραφές κάνουν τα 600W των Sport και Extreme τα πιο ισχυρά νόμιμα eBikes για δρόμους και μονοπάτια. Ωστόσο, βάσει νομοθεσίας είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ.

The post Αυτό είναι το ισχυρότερο eBike στον κόσμο appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα