Honda 0 Series: Νέα ηλεκτρικά με σλιμ μπαταρίες

12:21 21/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Honda ανακοινώνει τα πλάνα της για την κυκλοφορία μίας νέας γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη σειρά 0 Series, η οποία θα λανσαριστεί το 2026.

Η ιαπωνική εταιρία προετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, επενδύοντας 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2031, με στόχο την κυκλοφορία επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Τα νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα της Honda θα διαθέτουν όσο το δυνατόν χαμηλότερο βάρος και

νέες μπαταρίες με εξαιρετικά λεπτή δομή. Η ανάπτυξη της σειράς 0 βασίζεται στην προσέγγιση «Thin, Light, and Wise». Συγκεκριμένα:

Thin: Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την υιοθέτηση ενός νέου συμπαγούς e-Axle, που ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα και τη μετάδοση, καθώς και μια υπερ-λεπτή συστοιχία μπαταριών. Αυτές οι λεπτές μπαταρίες θα επιτρέψουν τη σχεδίαση αμαξωμάτων με λεπτό δάπεδο, πιο αεροδυναμικό σχήμα και μικρότερους προβόλους.

Light: Η Honda υπόσχεται επίσης ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό με διαισθητικό περιβάλλον και αναβαθμισμένη αλληλεπίδραση. Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα διαθέτουν ελαφρύτερα πλαίσια και συστήματα πρόωσης, εξοικονομώντας μέχρι και 100 κιλά, αξιοποιώντας τεχνολογίες από τη Formula 1 και τα υβριδικά οχήματα της εταιρίας.

Wise: Οι ειδικοί της Honda εξελίσσουν ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα για όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Αυτά θα διαθέτουν προηγμένους ημιαγωγούς τσιπ, τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και κεντρική διαχείριση, όπου οι πολλαπλές μονάδες ελέγχου (ECU) θα ενοποιηθούν σε μία μονάδα.

Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα και θα διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ταχυφόρτισης. Η Honda θα προσφέρει επίσης προηγμένα συστήματα αυτόματης οδήγησης και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Η Honda δείχνει την αποφασιστικότητά της να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση με τη νέα Series 0, συνδυάζοντας την απόλαυση της οδήγησης με προηγμένη τεχνολογία και εξαιρετική αποδοτικότητα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η εταιρία έχει λανσάρει το Honda e (του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει) και του e:Ny1, ένα ηλεκτρικό SUV.

The post Honda 0 Series: Νέα ηλεκτρικά με σλιμ μπαταρίες appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα