Κατάσχεση Fiat από την ιταλική κυβέρνηση λόγω σημαίας

17:28 20/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η ιταλική κυβέρνηση κατάσχεσε Fiat Topolino λόγω παραβίασης του νόμου «Made in Italy», καθώς αυτά συναρμολογούνται στο Μαρόκο.

Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα μπλοκαρίστηκαν στο λιμάνι του Λιβόρνο επειδή έφεραν την ιταλική σημαία, παρά το γεγονός ότι η συναρμολόγηση γίνεται στο εξωτερικό. Η παραβίαση του νόμου «Made in Italy» είχε ήδη αναγκάσει την εταιρεία Stellantis, μητρική της Fiat, να αλλάξει την ονομασία της Alfa Romeo

Milano σε Junior.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino που έφεραν την εθνική σημαία, ενώ ήταν συναρμολογημένα στο Μαρόκο, σε μία νέα αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης της Giorgia Meloni και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η κατάσχεση επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Stellantis, και αναφέρθηκε αρχικά από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η La Repubblica.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαμάχη με τη Stellantis, λόγω των σχεδίων της εταιρείας να μειώσει θέσεις εργασίας στη χώρα και να μεταφέρει την παραγωγή σε χώρες με χαμηλότερο κόστος.

Τον προηγούμενο μήνα, χιλιάδες Ιταλοί συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κοντά στη βάση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Τορίνο, αναμένοντας νέες απολύσεις.

Η Stellantis δηλώνει ότι θα αφαιρέσει το μικρό αυτοκόλλητο με την ιταλική σημαία από τα αυτοκίνητα, το οποίο προστέθηκε λόγω της εξέλιξης του Topolino στο Τορίνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται οποιαδήποτε παράβαση και τονίζει ότι πάντα επικοινωνούσε με διαφάνεια σχετικά με τη χώρα κατασκευής του Topolino.

Το αρχικό Topolino, που στα ιταλικά σημαίνει «Μικρό Ποντίκι», ήταν ένα από τα πρώτα μαζικά παραγόμενα οχήματα στην Ιταλία τη δεκαετία του 1930.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα ξεκινήσει να πωλεί αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τον Κινέζο συνεργάτη Leapmotor στην Ευρώπη, ως μέρος της παγκόσμιας επέκτασής της, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων.

The post Κατάσχεση Fiat από την ιταλική κυβέρνηση λόγω σημαίας appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα