Μήπως η κατάργηση του Impreza STi συνδέεται με την GR Corolla;

Τα νέα της κατάργησης του Impreza STi ήταν απογοητευτικά για τους λάτρεις των ιαπωνικών φτερούγων, αλλά τώρα που παρουσιάστηκε επίσημα η GR Corolla, ίσως κατανοήσουμε καλύτερα γιατί συνέβη. Η Subaru έχει κληθεί εδώ και καιρό να κατασκευάσει ένα STi, ωστόσο, παρά τα πολλά ελκυστικά πρωτότυπα που παρουσιάζει κατά καιρούς, η έκδοση παραγωγής δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αντί για αυτό, λέει

ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ηλεκτροκίνηση κι ότι ενδέχεται να υπάρξει μελλοντικά κάποιο ηλεκτρικό STi.

GR Corolla: ένα μελλοντικό icon.

Το GR Corolla ακολουθεί την ακριβώς αντιδιαμετρική πορεία. Υπήρξε πάντα το συνώνυμο των βαρετών κι αξιόπιστων οικογενειακών μοντέλων, που δεν απευθύνονταν στον λάτρη της γρήγορης οδήγησης (εξαίρεση η Corolla TS των 192 ίππων προ εικοσαετίας). Είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο πακέτο κι ο συνδυασμός τετρακίνησης, 300 ίππων και μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων δεν μπορεί παρά να μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι άξιος διάδοχος των STi και EVO του παρελθόντος.

ποιο STi τώρα; Εμένα θα κοιτάτε, την Corollίτσα που πάντα χλευάζατε

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μητρική Toyota να επέβαλε στη θυγατρική Subaru την κατάργηση του δημοφιλούς μοντέλου, ώστε να πέσουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας (κι οι προκαταβολές στο ταμείο) πάνω στο δικό της μοντέλο. Οι λιγότερο καχύποπτοι μπορούν να υιοθετήσουν ένα πιο αθώο σενάριο: η Toyota πιθανόν να ενημερώθηκε ότι η Subaru επρόκειτο να εγκαταλείψει το STi πολύ πριν το μάθει το κοινό, κάτι που θα μπορούσε να τους έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση να παρουσιάσουν μια γρήγορη Corolla για να καλύψουν αυτό το κενό στην αγορά. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, απλώς ανυπομονούμε να οδηγήσουμε τον απόγονο των μοντέλων που μας μεγάλωσαν.

The post Μήπως η κατάργηση του Impreza STi συνδέεται με την GR Corolla; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα