Tesla Model 3 παραλίγο να πέσει στη θάλασσα, προσοχή στο γκάζι

Ο Σερίφης του Orange County στις ΗΠΑ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συμβάν, κατά το οποίο ο οδηγός του Model 3 επιτάχυνε κατά λάθος αντί να πατήσει τα φρένα, όταν στάθμευε στο λιμάνι. Δεδομένης της ακαριαίας παροχής της πλούσιας ροπής που παρέχει το Model 3 (η Taycan το είχε βιώσει για τα καλά), ο οδηγός δεν είχε το χρόνο να διορθώσει το λάθος του και το Tesla κατέληξε πάνω σε ένα σωρό μεγάλους βράχους που οδηγούσαν

στο νερό. Οι τοπικές αρχές χρησιμοποίησαν μια αλυσίδα για να τραβήξουν το Tesla από τα βράχια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Model 3 προκαλεί ατύχημα. Πριν λίγες μέρες, είχε καβαλήσει ένα ασθενοφόρο.

Αυτό είναι κοινό πρόβλημα στα ηλεκτρικά, τα οποία έχουν άμεση απόδοση όλης της ροπής τους και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο παρκάρισμα. Πωλητής της ελληνικής Peugeot διατεινόταν ότι όταν ξεκίνησε να πωλείται το e-208 στη Γαλλία, σημειώθηκαν πάρα πολλά ατυχήματα ανάλογης φύσεως, από οδηγούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Χαρακτηριστικά μάλιστα έλεγε ότι όσα έσοδα έχασαν από τη λιγότερη συντήρηση που χρειάζονται τα ηλεκτρικά Peugeot, τα αναπλήρωσαν και με το παραπάνω στο τμήμα φανοποιείας.

Δεν έχουν παρασχεθεί φωτογραφίες ή λεπτομέρειες σχετικά με το πόση ζημιά υπέστη το Tesla, αλλά υποψιαζόμαστε ότι το μπροστινό μέρος θα έχει αρκετή ζημιά, ενώ βλέπουμε κι ότι ο πίσω προφυλακτήρας και το πίσω δεξί φτερό έχουν πληγεί. Επιπλέον, είναι πιθανό να έχει καταστραφεί και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε μια απρογραμμάτιστη εκδρομή εκτός δρόμου κι ένας βράχος θα μπορούσε να καταστρέψει την μπαταρία, που φωλιάζει στα ύφαλα του οχήματος. Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει, η επισκευή του EV θα αποδειχθεί μάλλον δαπανηρή.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους οδηγούς να μπερδεύουν το φρένο και το γκάζι. Στην πραγματικότητα, το Road & Track σημειώνει ότι η σύγχυση στα πεντάλ προκαλεί περίπου 16.000 ατυχήματα ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Οδικής Ασφάλειας. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι ποσοστό εξ αυτών ανήκει σε ηλεκτρικά οχήματα.

The post Tesla Model 3 παραλίγο να πέσει στη θάλασσα, προσοχή στο γκάζι appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα