Euro NCAP: ένα αστέρι για Dacia Jogger, τέσσερα για HR-V / DS 4

Με την πλειοψηφία των νέων μοντέλων να βαθμολογούνται με πέντε αστέρια, τα τέσσερα αστέρια είναι η εξαίρεση και χτυπούν άσχημα, ενώ το ένα αστέρι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Ξεκινώντας με τη χαμηλότερη βαθμολογία, το Dacia Jogger δε δοκιμάστηκε στην πραγματικότητα. Το μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και μοιράζεται τα περισσότερα από τα μέρη του αμαξώματος και τα δομικά του στοιχεία με το Dacia Sandero Stepway που δοκιμάστηκε πέρσι.

Έτσι, παρά το επιπλέον μήκος και το επανασχεδιασμένο πίσω μέρος, το Jogger κληρονομεί

τα αποτελέσματα του 2021 της οικογένειας Sandero (Sandero, Sandero Stepway, Logan). Ωστόσο, ενώ η ικανότητα πρόσκρουσης είναι η ίδια, η έλλειψη υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας στην τρίτη σειρά καθισμάτων σημαίνει ότι το επταθέσιο Jogger χάνει βαθμούς και βαθμολογείται με ένα (αντί για δύο, όπως το Sandero) αστέρι.

Πιο συγκεκριμένα, το Jogger διατήρησε το 70% στους ενήλικες επιβάτες και το 41% στους πεζούς από το Sandero, αλλά σημείωσε 69% στα παιδιά (αντί για 72%) και 39% στα συστήματα υποβοήθησης (αντί για 42%). Η συνολική βαθμολογία του Jogger ήταν 26.6 πόντους έναντι των 26.9 πόντων του Sandero.

Προχωρώντας στο Honda HR-V, η υβριδική ευρωπαϊκή έκδοση του ιαπωνικού SUV είχε καλή απόδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης. Ωστόσο, δεν είχε την βαθμολογία των πέντε αστέρων, λαμβάνοντας τέσσερα αστέρια λόγω της μη ιδανικής συγκράτησης, ειδικά για τα παιδιά στα πίσω καθίσματα. Αναλύοντας τη βαθμολογία, το HR-V σημείωσε 82% στην προστασία ενηλίκων, 75% στα παιδιά, 72% στους πεζούς και 78% στα συστήματα υποβοήθησης, με συνολική βαθμολογία 31.3 πόντων.

Τέλος, η DS 4 σημείωσε τέσσερα αστέρια με τον βασικό εξοπλισμό και πέντε αστέρια με το προαιρετικό «Safety Pack Plus» που προσθέτει έναν αισθητήρα ραντάρ κι αποδεικνύει πόσο επηρεάζει η απόδοση του ADAS τις αξιολογήσεις του Euro NCAP. Πιο συγκεκριμένα, η DS 4 έλαβε 85% στην προστασία ενηλίκων, 86% στα παιδιά, 74% στους πεζούς και 65 ή 82% στα συστήματα υποβοήθησης (ανάλογα με τον στάνταρ/προαιρετικό εξοπλισμό ασφαλείας), με συνολική βαθμολογία 32.6 βαθμοί. Το premium hatchback είναι αδελφό του Peugeot 308 και του Opel Astra που αναμένεται να έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

The post Euro NCAP: ένα αστέρι για Dacia Jogger, τέσσερα για HR-V / DS 4 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα