Ferrari αγροτικό, γιατί να στερείστε το ιταλικό στιλ στο χωράφι;

Η κομψή 365 GT4 της Ferrari κι οι διάδοχοί της 400 και 412 ήταν πανέμορφα 2+2 μοντέλα, τα οποία πρόσφατα άρχισαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη 412 δεν αναμένεται να θέλξει όσους θέλουν μια γνήσια Ιταλίδα στο γκαράζ τους.

Πίσω στο 1989, ένας τυχερός ιδιοκτήτης παραλάμβανε τα κλειδιά του κομψού μαύρου δημιουργήματος του Maranello, με 340 ίππους από τον V12 των 4.9 λίτρων. Αν ο ίδιος άνθρωπος έβλεπε ή άκουγε τη Ferrari του σήμερα, θα

δυσκολευόταν να πιστέψει ότι είναι το ίδιο αυτοκίνητο.

Η αλλαγή χρώματος σε κόκκινο είναι το λιγότερο συγκλονιστικό μέρος της μεταμόρφωσης της συγκεκριμένης 412, που είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε pick-up με κινητήρα Chevrolet. Αν για κάποιον ιδιαίτερο λόγο σάς ενθουσιάζει η ιδέα ενός αγροτικού με το όρθιο αλογάκι και δε σας πτοεί ο διαφορετικός κινητήρας, μπορείτε να την αγοράσετε μέσω της δημοπρασίας Bonhams όταν το εικονικό σφυρί χτυπήσει στις 14 Απριλίου.

Η μετατροπή σε V8 προηγείται της μεταμόρφωσης σε φορτηγάκι και προφανώς πραγματοποιήθηκε από κάποιον ιδιοκτήτη απογοητευμένο από την αξιοπιστία του αρχικού Colombo V12. Ο κινητήρας που πήρε τη θέση του αφήνει σίγουρα άφθονο χώρο μέσα στο καπό χάρη στην απουσία των τεσσάρων επιπλέον κυλίνδρων, αλλά ο χώρος για την κεφαλή είναι μια διαφορετική ιστορία και την πλήρωσε το καπό ώστε να περάσουν οι εισαγωγές αέρα.

Δεν υπάρχει πίσω πόρτα, επομένως οτιδήποτε θέλετε να φορτώσετε στον χώρο φόρτωσης, πρέπει να το σηκώσετε ψηλά και προφανώς δεν υπάρχουν πλέον πίσω καθίσματα. Δεν υπάρχει ούτε βρετανικό πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου MOT (το αντίστοιχο ΚΤΕΟ), επειδή η 412 μαραζώνει σε ένα μουσείο εδώ και μερικά χρόνια, αλλά σε περίπτωση που καταφέρει να επιστρέψει στο δρόμο, το αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων GM της Ferrari συνδεδεμένο με ένα απλό Chevy V8, θα πρέπει να είναι αξιόπιστος συνδυασμός.

The post Ferrari αγροτικό, γιατί να στερείστε το ιταλικό στιλ στο χωράφι; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα