Ελληνική Lamborghini Countach πωλείται προς 20.000 ευρώ

Σας άνοιξε η όρεξη με την Ferrari F50 των 20 χιλιάδων, αλλά μεταξύ μας, ποιος αγοράζει μεταχειρισμένο αμάξι από το eBay; Διαβάσατε το άρθρο για τη νέα Countach, ακούσατε και τον λυσσασμένο ήχο του V12 και το αποφασίσατε, μια Ιταλίδα σάς χρειάζεται. Σας έχουμε τη λύση: στα χρήματα που θα κοστίζει ένα καλοεξοπλισμένο Augo X, εσείς μπορείτε να αποκτήσετε τον θρύλο.

Δε χρειάζεται να τρέξετε

στας Ευρώπας, αρκεί μια σύντομη διαδρομή μέχρι κάποια γειτονιά της Αθήνας, όπου πωλείται η ελληνική Countach. Ο πωλητής ανακοινώνει ότι πρόκειται (προφανώς) για ρέπλικα, ότι το πλαίσιο ανήκει σε Σκαραβαίο του 1964, το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από πολυεστέρα και κέβλαρ (προσοχή μην το κουρνιάξετε πουθενά, θα γεμίσει πλαστικά κομμάτια όλη η παραλιακή), ενώ ο κινητήρας είναι δίλιτρος από Porsche 924. Τετρακύλινδρος, με διπλά καρμπιρατέρ Weber, οπότε ενώ δεν περιμένουμε να λυσσάει όπως ο γνήσιος 12κύλινδρος, θα έχει κι αυτός ένα καλαίσθητο ηχόχρωμα.

H γνήσια Countach 5000 απέδιδε 450 ίππους, εσείς θα πρέπει να αρκεστείτε στους 110, οι οποίοι μάλιστα συνδυάζονται με τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο από Audi. Με δηλωθέν βάρος 600 κιλά, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι λιγότερη από 6, τιμή καλύτερη από ενός Hyundai i30N των 280 ίππων, όχι κι άσχημα δηλαδή. Καθώς η ισχύς περνάει στο οδόστρωμα από ελαστικά 345/35/15, δε θα πρέπει να φοβάστε για απότομα ξεκολλήματα και λοιπά δυσκολοδήγητα που θα χαρακτηρίζουν το πρωτότυπο. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο φρέσκα είναι τα ελαστικά. Τα μπροστινά είναι διάστασης 215/50/15, set-up που θα προσδίδει υποστροφικά (άρα και πιο ευκολοδήγητα) χαρακτηριστικά στη γρήγορη οδήγηση. Αλλά τότε, πώς θα σας καμαρώνουν όλοι μες στην εντυπωσιακή Ιταλίδα;

Μπεζ μοκέτα φαίνεται να ντύνει όλη την καμπίνα, ενώ ζώνες τεσσάρων σημείων της Sabelt αναλαμβάνουν την ασφάλειά σας. Το νου σας, αν συμβεί το παραμικρό, δε θα πρέπει να έχετε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην παρεχόμενη παθητική ασφάλεια. Αλλά μη σας αποθαρρύνει αυτό, γιατί με 20.000 ευρώ, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αλιεύσαμε την αγγελία στο Marketplace του Facebook.

The post Ελληνική Lamborghini Countach πωλείται προς 20.000 ευρώ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα