BMW Skytop Concept: Το εντυπωσιακό Targa που δείχνει το μέλλον της BMW

Το BMW Skytop Concept πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στη Villa d’Este το τριήμερο που έρχεται (24-26/05), όμως η διαρροή των εικόνων του αποκαλύπτει πρόωρα το νέο σχεδιαστικό DNA της εταιρείας του Μονάχου.

Η διαρροή έγινε από την ίδια τη BMW, πιθανώς ακούσια, στο λογαριασμό της εταιρείας στο Reddit. Εκεί εμφανίστηκε το επίσημο video του δυναμικού convertible

Skytop Concept, για ελάχιστο χρόνο πριν η εταιρεία το κατεβάσει, αποκαλύπτοντάς το από όλες τις οπτικές γωνίες.

Πιστεύεται ότι το BMW Skytop Concept αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η βαυαρική εταιρεία για τα μελλοντικά της σπορ αυτοκίνητα - και ήδη έχει λάβει ενθουσιώδεις κριτικές από αρκετούς φίλους της φίρμας.

Το αμάξωμά του δείχνει σχεδιασμένο εν λευκώ. Φιλοσοφίας Targa, με δύο αφαιρούμενα panels της οροφής, ξεχωρίζει με το μακρύ καπό και το ρύγχος που μένει πιστό στη φιλοσοφία της BMW - ενώ τόσο η μάσκα όσο και η ουρά καταλήγουν σε μια «αιχμηρή» προεξοχή.

Το ρύγχος έχει συνολικά πέντε αεραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτηριστικών «νεφρών» της μάσκας. Πάνω τους, δύο εγκοπές ροής του αέρα διαγράφονται στην άκρη του καπό. Και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης στις δύο άκρες του διαχύτη, στην ουρά, μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα σπορ convertible με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πολύ ιδιαίτερη στο σχεδιασμό είναι η διαχείριση της πίσω κολόνας στο πρότυπο του Hofmeister kink, που δίνει στο αυτοκίνητο -πίσω από την καμπίνα των επιβατών- την αίσθηση του boat-tail στιλ που βλέπουμε στις αντίστοιχες συλλεκτικές εκδόσεις της Rolls-Royce.

Επίσης, εντυπωσιακός είναι ο σχεδιασμός τύπου τουρμπίνας των τροχών, ενώ οι χειρολαβές των θυρών είναι ενσωματωμένες στο πλαίσιο των παραθύρων. Κατά τα άλλα, το εσωτερικό -με τις μπορντό επενδύσεις του- δείχνει βασισμένο στη ΒMW Σειρά 8.

Όπως προαναφέραμε, το Skytop Concept θα αποκαλυφθεί από τη BMW στο φετινό Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este της Ιταλίας το τριήμερο 24-26 Μαΐου. Παρότι πολλά από τα στοιχεία του πρωτοτύπου το κάνουν να μοιάζει με αυτοκίνητο προδιαγραφών που είναι κοντά στην παραγωγή, προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτό θα συμβεί ή αν απλώς το Skytop ανοίγει απλώς τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των μελλοντικών coupe της BMW.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα