Πλησιάζει η ώρα του πρώτου Toyota GR SUV

Είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει καιρό αλλά φαίνεται πως τελικά, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και η Toyota το πήρε απόφαση να δημιουργήσει ένα «καυτό» SUV.

Ποιο θα είναι όμως αυτό; Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν την έλευση ενός TGR RAV4 κι ας μας έχει ακόμα στο περίμενε η Toyota, κι ας ακούγονται ακόμα τα Yaris

Cross και C-HR.

Όχι απλά με ένα kit GR Sport αλλά μία πραγματικά άγρια έκδοση, αντάξια της αγωνιστικής κληρονομιάς της ιαπωνικής μάρκας και ισάξια των άλλων GR μοντέλων της.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν κάτι που στην Toyota αρνούνταν κατηγορηματικά αλλά ήρθαν οι παρακάτω δηλώσεις του Tomoya Takahashi να βάλουν φωτιά.

Ο Πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing Company είπε: «Στο μέλλον, άποψή μου είναι πως θα χρειαστούμε ένα GR SUV. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν SUV αποκλειστικά επειδή έχουν οικογένεια ή χρειάζονται χώρο. Για να επεκτείνουμε τη γκάμα GR, ίσως θα ήταν απαραίτητο κι ένα SUV. Η εταιρεία έχει περιορισμένους πόρους, επομένως πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες».

Πρέπει να δώσουμε βάση στην τελευταία πρόταση του Ιάπωνα γιατί καθρεφτίζει τους λόγους για τους οποίους ακόμα δεν έχουμε δει ένα SUV της Toyota στη γκάμα GR. Τα μεγάλα κεφάλια του brand θέλουν μοντέλα που εκτός από πρεστίζ, να έχουν και καλή εμπορική πορεία. Και μέχρι τώρα, επικρατεί η τάση δημιουργίας μίας σπορ έκδοσης ενός SUV, όχι όμως τόσο ακραίας, που κακά τα ψέματα, θα απευθύνεται σε λίγους.

Μένει να δούμε αν το συναίσθημα και το πάθος, θα επικρατήσουν των αριθμών.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα