Τι έχουν πάθει οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ με τις απλήρωτες κλήσεις;

Πολλοί τουρίστες που ενοικιάζουν αυτοκίνητα δεν πληρώνουν αλλά ούτε ενημερώνουν τις εταιρείες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα.

«Μπλόκο» στην φορολογική ενημερότητα πολλών εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων έχουν προκαλέσει οι απλήρωτες βεβαιωμένες παραβάσεις τόσο της Τροχαίας όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr από τη στιγμή που βεβαιώνονται οι παραβάσεις στο Taxisnet γίνονται απαιτητές και

ήδη η Εφορία έχει εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τα ποσά των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί στα οχήματα των εταιρειών ενοικιάσεων!

Πιο συγκεκριμένα σε εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ έχουν ήδη εισπραχθεί πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με τις προσαυξήσεις τα οποία αφορούν σε μη εξοφλημένες παραβάσεις της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα μπλοκάρεται και η φορολογική ενημερότητα των εταιρειών που δεν έχουν χρήματα στους λογαριασμούς τους ώστε να εξοφληθούν τα πρόστιμα.

Στελέχη από τον κλάδο ενοικιάσεων αυτοκινήτων έχουν επισημάνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει από την προηγούμενη τουριστική σαιζόν και αναμένουν από τα συναρμόδια υπουργεία τις επόμενες κινήσεις τους ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτό το «αγκάθι» του κλάδου.

Τα συναρμόδια Υπουργεία εκτιμούν πως το πρόβλημα θα λυθεί αμέσως μόλις λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα βεβαίωσης των παραβάσεων καθώς αυτομάτως ο ιδιοκτήτης του οχήματος (στην προκειμένη η εταιρεία ενοικιάσεων ΙΧ) θα ενημερώνεται για την παράβαση που έχει βεβαιωθεί στο όχημα οπότε και ο τουρίστας - ενοικιαστής του οχήματος θα είναι υποχρεωμένος να προβεί στην άμεση εξόφλησή του.

Ωστόσο μέχρι να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα βεβαίωσης των προστίμων οι εταιρείες ενοικιάσεων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές αλλά και οι Αρχές, τόσο η Τροχαία όσο και η Δημοτική Αστυνομία να ενημερώνουν με κάποιον τρόπο τις εταιρείες ενοικιάσεων ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα εξόφλησης των προστίμων από τους πελάτες τουρίστες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα