Ιός Δυτικού Νείλου: δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα – Περιοχές υψηλού κινδύνου

10:04 11/7/2012 - Πηγή: Econews

Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες εντόπισε στην Αθήνα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα στην Αργυρούπολη, ο οποίος εμφάνισε μηνιγγίτιδα, υψηλό πυρετό, καταβολή και απώλεια συνείδησης και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Στις αρχές Ιουλίου είχε προηγηθεί η περίπτωση μιας 70χρονης στο Παλαιό Φάληρο, και το ΚΕΕΛΠΝΟ

εκτιμά ότι θα εμφανιστούν φέτος κι άλλα περιστατικά στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο είχε εντοπιστεί κρούσμα σε 78χρονο Έλληνα, κάτοικο Μενιδίου, ο οποίος πιστεύεται ότι κόλλησε την ασθένεια από δάγκωμα κουνουπιού στο εξοχικό του στον Μαραθώνα.

Ακολούθησαν εξετάσεις για συμπτώματα σε 163 άτομα στον Μαραθώνα, από τα οποία τα 140 ήταν Έλληνες, καθώς και προσυμπτωματικός έλεγχος σε όλους τους μετανάστες από ενδημικές χώρες που κατοικούν στην περιοχή.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε κατοίκους του Μαραθώνα, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, και παραμένει σε επιφυλακή για επανεμφάνιση της νόσου σε άλλες περιοχές «υψηλού κινδύνου».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια, να ποτίζουν κατά τις πρωινές ώρες και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι:

*Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα νομού Λακωνίας

*Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας Βοιωτίας, Δήμος Χαλκιδέων Εύβοιας, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Σαρωνικού Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αγιάς Λάρισας.

*Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.

econews, ΚΕΕΛΠΝΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα