Επιτάλιο Ηλείας: τα αυθαίρετα φεύγουν η καρέτα-καρέτα έρχεται

17:26 10/7/2012 - Πηγή: Econews

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, μια παραλία μοναδικού κάλλους, η παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των Πολιτών.

Εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα πάνω στο κύμα, σήμερα λούονται και πάλι οι κάτοικοι, ξαναγύρισαν τα παιδιά και μαζί επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί. Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες.

Την

ευχάριστη αυτή έκπληξη είχαν οι Επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν κατέβηκαν στην περιοχή να παραλάβουν το έργο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να αποδοθεί στους Πολίτες, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά και αλλού.

Φωτογραφίες διαθέσιμες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα