MEDASSET: εκδηλώσεις στη Λευκάδα στις 16 Ιουλίου

17:26 10/7/2012 - Πηγή: Econews

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Θαλασσών διοργανώνει το ΜΕDASSET στην Λευκάδα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στον πολυχώρο ARTηρία (Μαρίνα Λευκάδας), με την υποστήριξη του OCEAN2012.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη θάλασσα και τον άνθρωπο. Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Παρασκευή 13 έως και Δευτέρα 16 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας 8μμ-10μμ). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από

εθελοντές του MEDASSET.

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα γίνει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “End of the Line” που αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της υπεραλίευσης. Την ταινία θα προλογίσει ο ωκεανογράφος και υποβρύχιος φωτογράφος διεθνούς αναγνώρισης Γιάννης Ίσσαρης και θα παρουσιάσει φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη κατάδυση του στο βυθό της Λευκάδας.

Πριν την προβολή της ταινίας, θα γίνει ειδική φωτογράφιση των παρευρισκόμενων, για την οποία οι συμμετέχοντες θα παραταχθούν σε σχήμα ψαριού. Παρόμοιες φωτογραφίες από όλη την Ευρώπη θα παρουσιαστούν από το δίκτυο OCEAN2012 στους Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για αλλαγή προς μια βιώσιμη ευρωπαϊκή αλιεία.  Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο οι πολίτες της Ευρώπης καλούν τους πολιτικούς να λάβουν γενναίες αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στο άδειασμα των θαλασσών μας και στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές.

20.30: Ειδική φωτογράφιση κοινού

21:00: Προλογισμός ταινίας από τον Γιάννη Ίσσαρη

21.30: Προβολή ταινίας “End of the Line” (διάρκεια 50 λεπτά)

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς η υπεραλίευση επηρεάζει τους Ευρωπαίους πολίτες: http://ocean2012.eu/pages/90-how-overfishing-impacts-you.

Το σύντομο βίντεο «Ending Overfishing» με ελληνικούς υπότιτλους, αποκαλύπτει πώς οι υπάρχουσες πολιτικές οδηγούν στην υπεραλίευση: http://vimeo.com/42686193

Keywords
Τυχαία Θέματα