Ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας Ντέιμον Γκάλγκατ, νικητής του βραβείου Booker 2021, στην Ελλάδα

Ο Ντέιμον Γκάλγκατ (Damon Galgut), συγγραφέας του βιβλίου Η υπόσχεση (μτφρ. Κλαίρη Παπαμιχαήλ, Εκδόσεις Διόπτρα 2022), που τιμήθηκε με το βραβείο Booker 2021, επισκέπτεται πρώτη φορά την Ελλάδα. Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, ώρα 20:30, o Γκάλγκατ θα βρίσκεται στο Public Café Συντάγματος για να συζητήσει για το βιβλίο του με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο και τη μεταφράστρια Κλαίρη Παπαμιχαήλ, για να απαντήσει

στις ερωτήσεις των αναγνωστών και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Τη συζήτηση θα μεταφράζει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, και ώρα 18:00, ο Ντέιμον Γκάλγκατ θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Στέφανο Τσιτσόπουλο στο Public στην Τσιμισκή.

Στην Υπόσχεση ο Galgut μας αφηγείται μια ιστορία στη Νότια Αφρική, την περίοδο που η χώρα βγαίνει από το Απαρτχάιντ. Μια οικογένεια λευκών χωρίζεται και ενώνεται από το 1986 μέχρι σήμερα, κάθε φορά με αφορμή μια κηδεία. Καθώς η ζωή κυλά, η χώρα αλλάζει και μια υπόσχεση μένει ανεκπλήρωτη, σύμβολο της υπόσχεσης της Ιστορίας που δεν τηρείται για τη Νότια Αφρική. Πρόκειται για μια πανανθρώπινη ιστορία για τις κληρονομιές που μας βαραίνουν, τις οικογένειες που μισιούνται και αγαπιούνται με το ίδιο πάθος, τις υποσχέσεις πάνω στις οποίες χτίζονται οι ζωές, οι οικογένειες και τα έθνη. Αλλά είναι επίσης μια ιστορία για τη γη που γίνεται μήλον της έριδος και θέατρο των βασάνων μας, μέχρι να μας δεχτεί όλους, δίκαιους και άδικους, στην αγκαλιά της.

Μπορείτε να διαβάσετε κριτική του Θανάση Λιακόπουλου για την Υπόσχεση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα