Σε δημοπρασία δύο σπάνια βιβλία του Θερβάντες

Έως και 900.000 ευρώ αναμένεται να προσφέρουν συλλέκτες σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, για να αποκτήσουν δύο σπάνια βιβλία του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Πρόκειται για ένα μοναδικό αντίτυπο της τρίτης έκδοσης του Δον Κιχώτη και ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης μίας συλλογής διηγημάτων του πρωτοπόρου Ισπανού συγγραφέα. Το πρώτο από τα δύο βιβλία εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί έως και 600.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο μπορεί να φτάσει τα 300.000 ευρώ.

Παρότι το αντίτυπο του Δον Κιχώτη δεν είναι από την πρώτη έκδοση του βιβλίου, είναι

εξαιρετικά πολύτιμο, καθώς η τρίτη έκδοση του 1608 ήταν η τελευταία που επιμελήθηκε ο Θερβάντες, διορθώνοντας λάθη που είχε το αρχικό του έργο. Όμως και η συλλογή διηγημάτων του, αν και δεν είναι το ίδιο γνωστή, περιέχει ιστορίες που ήταν μπροστά από την εποχή τους και διαβάζονται ευχάριστα ακόμα και σήμερα, όπως μία ιστορία στην οποία συζητούν δύο σκύλοι.

Τα δύο αυτά βιβλία ανήκαν στον Βολιβιανό διπλωμάτη Χόρχε Ορτίς Λινάρες, που διέθετε μία μεγάλη συλλογή από σπάνια έργα συγγραφέων, ιδίως Γάλλων και Λατινοαμερικανών, ορισμένα εκ των οποίων επίσης θα διατεθούν στην ίδια δημοπρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα