Πώς ο Μπραμ Στόκερ τρομοκράτησε ένα χωριό για να γράψει τον «Δράκουλα»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πώς ο Μπραμ Στόκερ έγραψε το θρυλικό του θρίλερ Δράκουλας, τα οποία δείχνουν ότι ο Ιρλανδός συγγραφέας ακολούθησε μία μάλλον ασυνήθιστη προσέγγιση, ειδικά για εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Μάικ Σέφερντ, που μελέτησε τη ζωή του Στόκερ επί επτά χρόνια, το καλοκαίρι του 1894 ο συγγραφέας έμεινε για έναν μήνα στο Άμπερντινσαϊρ (Aberdeenshire) της Σκοτίας, προκειμένου

να αντλήσει έμπνευση για το έργο του. Εκεί, θέλοντας να μπει στο πετσί του ρόλου του Δράκουλα, τρομοκράτησε άθελά του τους ντόπιους με τη συμπεριφορά του. Όπως αφηγούνταν η σύζυγός του, ο Στόκερ «καθόταν για ώρες σαν μεγάλη νυχτερίδα, ακουμπισμένος στα βράχια της ακτής, ή περιπλανιόταν άσκοπα στους αμμόλοφους συλλογιζόμενος», με αποτέλεσμα όλοι να τον φοβούνται.

Όπως υποστηρίζει σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ο Σέφερντ, που για την έρευνά του μελέτησε επιστολές, αποκόμματα εφημερίδων, τηλεγραφήματα και μητρώα ξενοδοχείων, ενώ συνομίλησε με ντόπιους που είχαν ακούσει από τους γονείς ή τους παππούδες τους για τις επισκέψεις του συγγραφέα στην περιοχή, ο Στόκερ ήταν συγγραφέας από χόμπι και η κύρια δουλειά του ήταν η υποκριτική σε θέατρο του Λονδίνου. Όταν τον Αύγουστο του 1894 το θέατρο έκλεισε, αναζήτησε ένα απομακρυσμένο μέρος όπου θα μπορούσε να συγκεντρωθεί, κι έτσι κατέληξε στο σημερινό χωριό Cruden Bay, βόρεια του Αμπερντίν. Ο Στόκερ επέστρεφε εκεί τα καλοκαίρια και μάλιστα εκεί άρχισε να γράφει τον Δράκουλα, το καλοκαίρι του 1895.

Keywords
Τυχαία Θέματα