Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας έγραψε αστυνομικό μυθιστόρημα

Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο Ρέικιαβικ, εξέδωσε η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Κατρίν Γιακομπσντότιρ, σε συνεργασία με τον επιτυχημένο συμπατριώτη της συγγραφέα Ράγκναρ Γιόνασον. Πρόκειται για ένα ακόμα ισλανδικό νουάρ, με θέμα την εξαφάνιση μιας έφηβης κοπέλας που ερευνά, τριάντα χρόνια μετά, μια δημοσιογράφος.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Γιακομπσντότιρ παραδέχτηκε πως δεν είχε ποτέ σκεφτεί να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, σαν αυτά που συνηθίζει να διαβάζει, όμως μετά…

ήρθε η πανδημία και τα λοκντάουν, που της έδωσαν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με τη συγγραφή. «Κάθε πολιτικός πρέπει να έχει κάτι που να αποσπά το μυαλό του/της από την καθημερινή πολιτική», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, παρομοιάζοντας τη συγγραφή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με την ψυχοθεραπεία: «Στην πραγματικότητα, αφορά την εξιχνίαση εγκλημάτων και την απόδοση δικαιοσύνης, οπότε είναι ένα ιδιαίτερα θεραπευτικό είδος για μένα».

Παρότι η Γιακομπσντότιρ ανησυχούσε για τις κριτικές που θα έπαιρνε το βιβλίο της, μέχρι στιγμής οι κριτικές είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικές – λόγου χάρη, ο παρουσιαστής της σημαντικότερης εκπομπής για βιβλία στην ισλανδική τηλεόραση το χαρακτήρισε «καλογραμμένο» παρομοιάζοντάς το με έργο της Άγκαθα Κρίστι.

Keywords
Τυχαία Θέματα