ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ XIAOMI POCO F6 KAI POCO F6 PRO

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Dubai, η Xiaomi αποκάλυψε τα δύο νέα της smartphones, το Poco F6 και το Poco F6 Pro που, όπως και οι προκάτοχοί τους φιλοδοξούν να κατακτήσουν το κοινό με τις επιδόσεις τους και την ποιότητά τους στον τομέα της απεικόνισης, προσφέροντας πολύ υψηλή αξία σε σχέση με την τιμή τους.

Poco F6

Το

Xiaomi Poco F6 είναι εφοδιασμένο με το Snapdragon 8s Gen 3 chipset, που είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία 4nm της TSMC και αποτελείται από τον νεότερο επεξεργαστή Cortex-X4 και κάρτα γραφικών Adreno 725, που βελτιώνουν συνολικά τις επιδόσεις σε σύγκριση με το F5.

Το βασικό μοντέλο έρχεται με 8/256GB μνήμης/αποθηκευτικού χώρου (LPDDR5X RAM/ UFS 4.0), ενώ η Xiaomi θα κυκλοφορήσει και μια ακόμα παραλλαγή, με 12/512GB.

Εντυπωσιακά είναι τα χαρακτηριστικά της οθόνης του smartphone. Πρόκειται για ένα OLED panel μεγέθους 6,67’’ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, πλήρη κάλυψη του χρωματικού φάσματος DCI-P3 και υποστήριξη για Dolby Vision. Σύμφωνα με τη Xiaomi η ανάλυσή του φτάνει τα 1.5Κ, έχει φωτεινότητα 1.200 nits στο high brightness mode, όμως η μέγιστη ονομαστική είναι 2.400 nits. Ακόμα, η οθόνη χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας PWM dimming στα 1.920Hz. Προστατεύεται από Gorilla Glass Victus και η συσκευή είναι υψηλής αντοχής, κάτι που αποδεικνύεται από την πιστοποίηση κατά IP64 για να μπορείς να το χρησιμοποιείς δίχως προβλήματα σε συνθήκες υπερβολικής σκόνης και υγρασίας. Τα ίδια «μέτρα προστασίας» ισχύουν και για το F6 Pro.

Η κύρια camera στο πίσω μέρος χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IMX882 της Sony, με ανάλυση 50MP και μέγεθος pixel 0.7µm, με τη λειτουργία της να ενισχύεται από το OIS. Συνοδεύεται από μια camera των 8MP, ενώ αναβαθμισμένη σε σχέση με το F5 είναι η selfie camera, που έχει ανάλυση 20MP. Η κύρια camera θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ζωντανές όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής σου, καθώς υποστηρίζει καταγραφή video σε 4K@30/60fps και 1080p@30/60/120/240fps. H selfie camera υποστηρίζει 1080p@30/60fps, δηλαδή έχει την ιδανική ποιότητα για βιντεοκλήσεις.

Για την αναπαραγωγή multimedia το F6 είναι εφοδιασμένο με ζευγάρι στερεοφωνικών ηχείων και πέρα από όσα θα βρεις σε όλες σχεδόν τις συσκευές της αγοράς, είναι εφοδιασμένο με NFC και υπέρυθρες.

Η μπαταρία του Xiaomi Poco F6 έχει χωρητικότητα 5.000mAh και φορτίζει ενσύρματα στα 90W, κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή αναπληρώνει την ενέργειά της σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τρέχει το HyperOS που βασίζεται στο Android 14.

Οι διαστάσεις του είναι 160,5 x 74,5 x 8 mm και το βάρος του 179 γραμμάρια.

Poco F6 Pro

Το Poco F6 Pro θεωρείται ως ένα μοντέλο premium και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Poco F6. Στο εσωτερικό του υπάρχει το Snapdragon 8 Gen 2 chipset, με οκταπύρηνο επεξεργαστή Cortex και κάρτα γραφικών Adreno 740. Οι επιλογές μνήμης/αποθηκευτικού χώρου είναι 12/256GB, 12/512GB και 16GB/1TB (LPDD5X RAM/ UFS 4.0 όπως και στο Poco F6, με την τελευταία παραλλαγή να είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές.

Μια ακόμα αναβάθμιση συγκριτικά με το βασικό μοντέλο της σειράς είναι η οθόνη AMOLED, 12-bit, μεγέθους 6,67’’, με αναλογία πλευρών 20:9, που υποστηρίζει ανάλυση 1440p+ και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η τυπική φωτεινότητα είναι 700 nits, η μέγιστη ονομαστική 4.000 nits και σε high brightness mode θα πρέπει να αναμένεις 1.200 nits. Ταχύτερο είναι και το PWM dimming, στο επίπεδο των 3.840Hz. Θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς με υψηλή ευκρίνεια τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές, αφού η οθόνη της συσκευής υποστηρίζει Dolby Vision και HDR10+.

Η μπαταρία του Xiaomi Poco F6 Pro έχει χωρητικότητα 5.000mAh και φορτίζει στα 120W. Για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται μόλις 19 λεπτά.

Η κύρια camera χρησιμοποιεί αισθητήρα 50MP με μέγεθος pixel 1.0µm και διάφραγμα f/1.6 που επιτρέπει να περνάει όλο το απαραίτητο φως για καθαρές λήψεις, ενώ δεν απουσιάζει το OIS. Το ζεύγος στο πίσω μέρος συμπληρώνεται από μια υπερευρυγώνια camera ποιότητας 8MP και εννοείται πως στο μπροστά μέρος θα βρεις selfie camera, ευρυγώνια, ανάλυσης 16MP με υποστήριξη για HDR. Για την ποιότητα καταγραφής video ισχύουν τα ίδια με το Poco F6.

Τα στερεοφωνικά ηχεία ανεβάζουν το επίπεδο στην αναπαραγωγή πολυμέσων και σε περίπτωση που επιθυμείς μια ακόμα καλύτερη ακουστική εμπειρία, μπορείς πολύ εύκολα να συνδέσεις ασύρματα το αγαπημένο σου ζευγάρι ακουστικών ή ηχοσύστημα, μέσω του Bluetooth 5.3. Με την τεχνολογία NFC θα μπορείς να πραγματοποιείς εύκολα και γρήγορα ψηφιακές συναλλαγές, ενώ η γκάμα των αισθητήρων συμπληρώνεται με τη δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος (βρίσκεται κάτω από την οθόνη), επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, αισθητήρα εγγύτητας και πυξίδα.

Το Poco F6 Pro τρέχει το HyperOS που βασίζεται στο Android 14. Οι διαστάσεις του είναι 160,9 x 75 x 8,2 mm και το βάρος του 209 γραμμάρια.

Poco Pad

Το Poco Pad είναι το πρώτο tablet της εταιρείας, προορισμένο τόσο για διασκέδαση, όσο και για εργασία.

Διαθέτει οθόνη LCD 12,1’’ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ανάλυση 2.5K και δυνατότητα απεικόνισης 68 δισεκατομμυρίων χρωμάτων (12-bit). Η μέγιστη φωτεινότητα είναι 600 nits και με τη βοήθεια του DC dimming, στα χαμηλότερα επίπεδα, θα μπορείς να απολαύσεις μια εμπειρία χωρίς τρεμόπαιγμα.

Η αναλογία πλευρών 16:10 ενισχύει αυτό που γράφτηκε παραπάνω, ότι το tablet είναι σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο που καλύπτει όλων των ειδών τις χρήσεις. Η διασκέδασή σου θα αποκτήσει νέους ορίζοντες με τα τέσσερα ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos, ενώ η τεχνολογία Dolby Vision θα σου προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία για την παρακολούθηση περιεχομένου μέσω των σύγχρονων πλατφορμών για video streaming.

Η μπαταρία του Poco Pad έχει χωρητικότητα 10.000mAh και παρέχει τη δυνατότητα για 16 ακατάπαυστου video streaming, ώστε να παρακολουθείς απρόσκοπτα τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες, όπου και αν βρίσκεσαι. Η φόρτιση πραγματοποιείται στα 33W και η Poco υποστηρίζει πως μόλις 15 λεπτά στην πρίζα αρκούν για 26 ώρες μουσικής.

Το tablet αντλεί την ισχύ του από το Snapdragon 7s Gen 2, που συνδυάζεται με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, που μπορείς να επεκτείνεις ως το 1,5TB με κάρτα microSD, έχοντας έτσι παντού συντροφιά την ψηφιακή σου βιβλιοθήκη.

Από πλευράς λειτουργικού συστήματος, τρέχει το HyperOS, που θα σου προσφέρει μια σειρά από εκπληκτικές λειτουργίες, όπως το HyperOS phone. Έτσι, θα μπορείς με πολύ απλό τρόπο να μεταφέρεις την οθόνη του κινητού σου στο tablet και να πραγματοποιείς μεταφορές δεδομένων ανάμεσα στις δύο συσκευές, ακόμα και να έχουν ένα κοινό clipboard.

Για να απαθανατίσεις αγαπημένες στιγμές, που θα μετατραπούν σε όμορφες αναμνήσεις, το Poco Pad διαθέτει δύο κάμερες. Μια ευρυγώνια στο πίσω μέρος με ανάλυση 8MP και δυνατότητα καταγραφής video ποιότητας 1080p@30fps. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τη selfie camera, που απλά έχει μεγαλύτερο διάφραγμα (f/2.3 έναντι f/2.0).

Οι διαστάσεις του Poco Pad είναι 280 x 181,9 x 7,5 mm και το βάρος του 571 γραμμάρια.

Αν θέλεις να αποκτήσεις το Poco F6, το Poco F6 Pro ή το Poco Pad, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο site ή να έρθεις σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, για να βρούμε παρέα το μοντέλο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

The post ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ XIAOMI POCO F6 KAI POCO F6 PRO appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα