Οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα χρειάζονται προετοιμασία, βρες αυτά που ψάχνεις

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για εξορμήσεις στη φύση. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική, καθώς η θερμοκρασία δεν είναι υψηλή αλλά ούτε και ιδιαίτερα χαμηλή και μπορείς να απολαύσεις ευχάριστα το μεγαλείο τoυ ελληνικού φυσικού τοπίου.

Είτε θέλεις να αποφορτιστείς από τη δύσκολη καθημερινότητα ή να ξεκουραστείς και να συνδυάσεις μίνι διακοπές με outdoor activities, η Ελλάδα διαθέτει εν αφθονία μαγευτικά μέρη που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό εκδρομέα.

Αν

δεν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν κάποιο εξοχικό στην πανέμορφη ελληνική περιφέρεια, κάνεις τον σωστό προγραμματισμό, προετοιμάζεσαι κατάλληλα και επιλέγεις είτε ορεινούς προορισμούς και γραφικά χωριά ή παραθαλάσσια μέρη για να κάνεις τις πρώτες βουτιές της σεζόν, μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με έρευνα δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, φέτος την άνοιξη, οι millennials ταξιδεύουν περισσότερο και παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στα ταξίδια που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα. Τα family trips είναι επίσης σε ανοδική πορεία, με τις ελληνικές οικογένειες που πηγαίνουν διακοπές την άνοιξη να σημειώνουν αύξηση περίπου 12% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παραδοσιακά, ορεινά ή στην καρδιά ενός νησιού, χωριά, ημιορεινές κωμοπόλεις και μικρότεροι, συχνά παραθαλάσσιοι οικισμοί βρίσκονται στις τοπ προτιμήσεις.

Αll time επιλογές

Πήλιο

Λίγα χιλιόμετρα από τον Βόλο, δεσπόζει το επιβλητικό και πανέμορφο βουνό των Κενταύρων. Το Πήλιο ξεχωρίζει, περήφανα, για την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά, που προβάλλει περήφανη σε κάθε στροφή αυτού του βουνού. Ο συνδυασμός βουνού – θάλασσας, με παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς, γοητεύουν τον επισκέπτη από το πρώτο λεπτό.

Λίμνη Πλαστήρα

Η άνοιξη μετατρέπει αυτήν την περιοχή σε ένα καταπράσινο αριστούργημα. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί ένα μοναδικό spot για αποδράσεις, για να μη βαρεθείς ούτε στιγμή. Απόλαυσε πεζοπορία σε γραφικά μονοπάτια, ορειβασία, κολύμπι ή διαδρομές με κανό και ποδήλατο στη λίμνη, ιππασία, επισκέψου τα μοναστήρια της περιοχής, κάνε τον γύρο της λίμνης με ποδήλατο.

Μονεμβάσια

Η γενέτειρα του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου είναι μια μαγική πόλη, που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Είναι κτισμένη πάνω σε ασβεστολιθικό βράχο, ενώ στο εσωτερικό της βρίσκεται η μοναδική καστροπολιτεία όπου ο χρόνος σε γυρίζει αιώνες πίσω.

Κέα

Από τους ορεινούς, πάμε και στους νησιωτικούς προορισμούς. Aέρας Αργοσαρωνικού και πνεύμα Κυκλάδων συναντάς στην Τζιά. To πιο κοντινό στην Αθήνα μικρό Κυκλαδονήσι, η Κέα, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, συνδυάζει ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος από την πρωτεύουσα και τις διακοπές σε νησί. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις αγαπημένες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Άνδρος

Μετά από το μικρό νησί, σου προτείνουμε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, την Άνδρο: Ένας ιδανικός προορισμός με ποικιλόμορφο και πανέμορφο φυσικό τοπίο, ιδανικό για άσκηση και πεζοπορία. Διαθέτει φυσικές πηγές, λόφους, ορεινά χωριά και απομονωμένες παραλίες που θα σου προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία αναψυχής.

Ακόμα, μέσα στις κορυφαίες επιλογές βρίσκονται η Παύλιανη, το Καρπενήσι, η Καστοριά, η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, θα πρέπει να προμηθευτείς τα απολύτως απαραίτητα είδη, είτε αποφασίσεις να διαμείνεις σε οργανωμένο χώρο, όπως π.χ. ένα ξενοδοχείο ή εάν επιλέξεις να κάνεις κάμπινγκ.

Εξόρμηση στη φύση

Με τον καιρό να είναι στα καλύτερά του, τη διάθεση να βρίσκεται στα ύψη και εσένα να ετοιμάζεσαι για μία σύντομη απόδραση σε βουνό ή θάλασσα, δεν θα πρέπει να ξεχάσεις τα παρακάτω είδη.

Ένα σπαστό, και εύκολο στη μεταφορά, καρεκλάκι παραλίας θα σε βολέψει ώστε να κάθεσαι στην ακρογιαλιά ατενίζοντας επί ώρες τη θάλασσα ή να χαλαρώνεις με δροσιά κάτω από τις σκιές των δέντρων, σε κάποιο βουνό.

Η ομπρέλα θαλάσσης θα σε προστατέψει από τις καυτές ακτίνες του ηλίου και την επιβλαβή ακτινοβολία αν κάθεσαι επί ώρες χωρίς προστασία. Θα χρειαστείς παράλληλα μία βάση ομπρέλας, όπως η Velco 20 kg που μπορείς να τη γεμίσεις με άμμο ή νερό και να στηρίξεις κάθε τύπο ομπρέλας που είναι έως Ø30. Οπότε ένα αντιηλιακό προσώπου και σώματος, με συγκεκριμένο δείκτη προστασίας, αναλόγως με τον τύπο του δέρματός σου, και φυσικά η ομπρέλα θα σε προστατέψουν επαρκώς.

Αν θες πάλι να χαλαρώσεις στη σκιά στη μέση της παραλίας ή σε κάποιον λοφίσκο, θα χρειαστείς ένα σκίαστρο. To Campus Senegal (Αυτόματο Σκίαστρο Παραλίας) φέρει αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο, προέκταση δαπέδου και δυνατότητα πλήρους κλεισίματος με φερμουάρ. Διαθέτει 3 παράθυρα με κουνουπιέρες και φερμουάρ, 4 θήκες άμμου και θήκη μεταφοράς με ιμάντες.

Για τον μεσημεριανό ή βραδινό ύπνο σε εξωτερικό περιβάλλον (εάν θες να ζήσεις μια outdoor εμπειρία ύπνου) θα χρειαστείς μία σκηνή. Η σκηνή Maori χωρά 2 άτομα και διατίθεται σε οικονομική τιμή, με μονό πανί, 2 πόρτες με κουνουπιέρα και αδιαβροχοποίηση στα 450mm.

Για ειδικό μαξιλάρι, ιμάντες, αιώρα, υπόστρωμα, υπνόσακους και όλα τα απαραίτητα είδη για να… κατασκηνώσεις θα τα βρεις στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ σε πολύ οικονομικές τιμές.

H πετσέτα Gear Aid Outgo Microfiber θα σου λύσει τα χέρια. Είναι ελαφριά, μαλακή, υπεραπορροφητική, στεγνώνει πολύ γρήγορα, ιδανική για κολύμπι, αθλητισμό, κάμπινγκ, ταξίδια. Αφαιρεί τα λάδια, το χώμα και τον ιδρώτα από τα χέρια, το πρόσωπο και το σώμα.

Δεν χρειάζεται να φτάσει το καλοκαίρι για να εμφανιστούν τα κουνούπια. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις πόλεις, οπότε στην εξοχή το πρόβλημα θα είναι ενδεχομένως εντονότερο. Το εντομοκτόνο υψηλής τάσης 800-1000V της United είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρα UVA φθορίου 9W, ανεμιστήρα για μεγαλύτερη προσέλκυση εντόμων, και έχει εμβέλεια 40 τετραγωνικά μέτρα. Με αυτή τη συσκευή θα κοιμάσαι ήσυχος…

Όσον αφορά στη διασκέδαση διά… φαγητού, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι μπορείς να ψήσεις με ασφάλεια στην άμμο ή στο βουνό αρκεί να είναι οριοθετημένη, χωρίς δέντρα, η περιοχή όπου θα στήσεις την ψησταριά σου. Η Smokey Joe αποτελεί μία καλή επιλογή. Είναι ψησταριά κάρβουνου με θερμοανθεκτική λαβή και αλουμινένιο εξαερισμό, εύκολη στη μεταφορά και στη συναρμολόγηση, με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για να διατηρείς δροσερά τα νερά ή τα αναψυκτικά σου, προμηθεύσου την τσάντα – ψυγείο 20L από εξωτερικό υλικό 600x300D PVC, εσωτερικό υλικό φύλλο αλουμινίου και μόνωση 5mm PE foam.

Και εκεί που θα ψήνεις κρεατικά ή θαλασσινά… βάζεις λίγο μουσική από το κινητό σου και η εμπειρία απογειώνεται. Mε το JBL Flip 5 IPX7 Waterproof Bluetooth Ηχείο απολαμβάνεις τη μουσική που σου αρέσει, όπου και αν βρίσκεσαι. Δε θα σε απογοητεύσει ποτέ. Κι αν ξαφνικά πέσουν λίγες σταγόνες βροχής, κανένα θέμα. Το αδιάβροχο design του JBL Flip 5 αποδίδει θρυλικά, σε βροχή και λιακάδα.

Ένα ακόμη gadget που θα χρειαστείς -σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε ρεύμα- είναι το powerbank Xiaomi Redmi. Με χωρητικότητα 20000mAh, το powerbank διαθέτει δύο θύρες εξόδου τύπου USB-A και δύο θύρες εισόδου Micro USB + USB-C. Προστατεύεται από 9 επίπεδα προστασίας, για την αποφυγή ατυχήματος λόγω υπερφόρτισης, βραχυκυκλώματος και υψηλής θερμοκρασίας. Επιπλέον, υποστηρίζει φόρτιση χαμηλής ισχύος για ακουστικά και smart bands.

Οργανωμένες αποδράσεις σε βουνό ή νησί

Εάν έχεις κλείσει δωμάτιο σε κάποιο κατάλυμα ή κάποιο ξενοδοχείο σίγουρα είσαι πιο ήσυχος για κάποια απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, θα χρειαστείς πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ορισμένα gadgets ώστε να μη σου λείψει τίποτα.

Κατ’ αρχάς, αναλόγως τις ημέρες που θα λείψεις από το σπίτι θα πρέπει να έχεις σκεφτεί τα ρούχα που θα πάρεις μαζί σου. Πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη βαλίτσα/σακ βουαγιάζ για σένα ή/και την οικογένειά σου.

Η βαλίτσα Delsey Flight Lite Καμπίνας είναι πολύ ελαφριά, διαθέτει φερμουάρ ασφαλείας Zip SecuriTech, έχει 4 μαλακές αθόρυβες ρόδες, πτυσσόμενη λαβή, προστασία στις γωνίες και κλειδαρία TSA με 3ψήφιο κωδικό. Για να διαλέξεις την κατάλληλη βαλίτσα δες εδώ μερικές συμβουλές.

Αν είσαι ολιγαρκής και θες να έχεις εύκολες μετακινήσεις, χωρίς να… σέρνεις βαλίτσες, τότε είσαι ο κλασικός τύπος backpacker… H Cabin Zero12Lt Classic Flight Τσάντα Πλάτης σου ταιριάζει. Απλό και μινιμαλιστικό, το Classic Flight είναι το τέλειο συνοδευτικό σακίδιο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις επίσης ως έξτρα τσάντα καμπίνας για να οργανώσεις τα ρούχα σου κατά τη διάρκεια της πτήσης σου, να τα τοποθετήσεις κάτω από το κάθισμα ως τη δεύτερη τσάντα μεταφοράς σου ή να τη βγάλεις έξω στις καθημερινές σου περιπέτειες. Η κρυφή τσέπη RFID προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τα πολύτιμα αντικείμενά σου.

Για τις βόλτες σου, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει, και δεν χωράνε στις τσέπες σου το κινητό, τα κλειδιά και το πορτοφόλι, θα χρειαστείς τη γνωστή και λατρεμένη… μπανάνα. Με ένα τσαντάκι μέσης, ιδανικό για τα ταξίδια αλλά και για καθημερινή χρήση, θα βολέψεις ό,τι θες, ώστε να τα έχεις πάντα πάνω σου. Είναι ελαφρύ και διαθέτει μπροστινή τσέπη, κρυφή πίσω τσέπη και θήκη RFID για να προστατεύεις τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Κάποια αξεσουάρ όπως μάσκα ύπνου και μαξιλάρι λαιμού, ιδανικά για το αεροπλάνο, ή ιμάντα και κλειδαριές για τις βαλίτσες, θα βρεις μία μεγάλη γκάμα στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.

Επειδή κάποια καταλύματα δεν προσφέρουν αυτήν την παροχή, αλλά εσύ θες να είσαι πάντα στην… τρίχα, τότε θα χρειαστείς ένα φορητό, μικρό, σεσουάρ για τα μαλλιά σου.

Τέλος, για τη διασκέδασή σου δεν θα πρέπει να ξεχάσεις ένα φορητό ηχείο για να βάζεις τη μουσική που θες αλλά και τα αξεσουάρ της παραλίας πριν και μετά τις βουτιές. Ρακέτες, μπαλάκια, φουσκωτά και μπάλες για να περάσεις δημιουργικά και διασκεδαστικά τον χρόνο στην παραλία θα τα βρεις στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.

Και επειδή διακοπές, έστω και με τη μορφή σύντομων εξορμήσεων, στο βουνό ή τη θάλασσα, σημαίνουν αναμνήσεις… μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μία action cam για να αποτυπώσεις όλα τα καρέ των ανέμελων στιγμών σου. Η νέα LGP Waterproof Sport Camera Full HD 1080p αποτελεί την απόλυτα οικονομική λύση σε μία κάμερα δράσης με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο και επιτρέποντάς σου να κινηματογραφείς οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Επιπλέον διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών.

Μία μικρή απόδραση από την καθημερινότητα χρειάζεται δύο συστατικά. Καλή διάθεση και οργάνωση. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για λίγες στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια, τον/τη σύντροφο ή τους φίλους σου. Μπες στο www.kotsovolos.gr ή επισκέψου ένα από τα πιο κοντινά φυσικά καταστήματα του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ και απέκτησε τα απαραίτητα είδη, gadgets, που είναι πρακτικά και εύκολα στη μεταφορά. Ζήσε αναζωογονητικές εμπειρίες με φόντο το μεγαλείο της ελληνικής φύσης.

The post Οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα χρειάζονται προετοιμασία, βρες αυτά που ψάχνεις appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
βρες, θαλασσα, βρες, βουνο, outdoor, ελλαδα, time, προβάλλει, αθηνα, καστορια, αραχωβα, καλαβρυτα, συγκεκριμένο, θες, αιώρα, κωτσοβολο, gear, καλοκαιρι, pvc, jbl, design, gadget, usb, smart, gadgets, flight, zip, classic, rfid, cam, νέα, sport, camera, full, λύση, blog, κινηση στους δρομους, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, ηχειο bluetooth, εξτρα, ποδηλατο, αξεσουαρ, γωνιες, θεμα, ιππασια, καθημερινη, κεα, κωτσοβολος, μουσικη, νησι, ομορφια, περιοδος, πηλιο, ρουχα, τζια, φυσικη, ψυγειο, blog, jbl, pvc, rfid, smart, sport, time, zip, αεροπλανο, αυξηση, αιώρα, ακουστικα, ανοιξη, αφθονια, ακτινες, βαλιτσες, βρισκεται, βροχη, δευτερο, δεντρα, δυνατοτητα, ευκολο, ευκολα, εμφάνιση, εποχη, ερευνα, ζησε, ζωης, υπνο, ησυχος, ηχειο, θες, θηκες, θηκη, ιμαντες, καμπινγκ, κανο, καρπενησι, κατασκηνωσεις, κινητο, λειψει, λύση, μαζι σου, μακρια, μαλλια, ματια, μινι, μικρο, μορφη, μπανανα, μπορεις, μονωση, νερο, ξενοδοχειο, προβάλλει, παντα, οικογενεια, ομπρελα, ορειβασια, παμε, πεζοπορια, περιβαλλον, πορτες, ρακετες, ρευμα, ροδες, σεζον, σεσουαρ, σιγουρα, συγκεκριμένο, σωμα, σπιτι, ταξιδια, τιμη, τυπος, υψηλη, φερμουαρ, φυση, φυσικα, φυλλο, φυσικο, φουσκωτα, φοντο, χωμα, χρονος, ψησταρια, ωρες, αιωνες, ασφαλεια, cam, classic, design, δωματιο, ειδη, εξοχικο, flight, full, gadgets, gadget, gear, για σενα, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερα, camera, κοιμασαι, καρδια, κωτσοβολο, outdoor, πηγες, σκηνη, σωστο, usb, θερμοκρασια, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα