H άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγές και ανανέωση του σπιτιού σου

Ο καιρός είναι σύμμαχος σε κάθε σου βήμα, καθώς επιτρέπει να κρατάς ανοιχτές τις πόρτες του σπιτιού σου όταν βάφεις τους τοίχους, χωρίς την παρουσία υγρασίας, ή όταν εκτελείς άλλες εργασίες και σηκώνεται σκόνη.

Όταν το σπίτι είναι παλιό, η ανακαίνιση των πιο σημαντικών χώρων όπως η κουζίνα ή το σαλόνι είναι μια μακροχρόνια επένδυση που προσδίδει έξτρα αξία στην οικία σου και σου εξασφαλίζει μια σαφώς καλύτερη ποιότητα διαβίωσης. Έχε στο νου σου ότι τέτοιες παρεμβάσεις έχουν διάρκεια στον χρόνο και για τον λόγο αυτό δεν

είναι κακό να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για να δημιουργήσεις τον χώρο που ονειρεύεσαι.

Ειδικά όταν πρόκειται για την κουζίνα, πρέπει να σκεφτείς ότι πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού, όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια είτε για φαγητό ή για να επιδοθείτε σε γαστρονομικές “περιπλανήσεις” όλοι μαζί. Για τον λόγο αυτό είναι καλό να επενδύσεις στις κατάλληλες λευκές συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες σου αλλά και στον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για παράδειγμα ο νεροχύτης είναι ένα βασικό στοιχείο της κουζίνας που πέραν της χρηστικότητάς του, διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το στιλ της. Συνήθως, τα μοντέρνα νοικοκυριά επιλέγουν για τον νεροχύτη της κουζίνας τους είτε inox, είτε συνθετικό γρανίτη ως υλικά, ενώ τα πιο κλασικά καταφεύγουν σε άλλες λύσεις όπως ένας νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι. Μία ακόμη επιλογή – λιγότερο δημοφιλής στην Ελλάδα τουλάχιστον – είναι η πορσελάνη, η οποία είναι εξαιρετική με όρους υγιεινής, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβεις υπόψη, εάν σκέφτεσαι να αλλάξεις τον νεροχύτη σου είναι πόσο χώρο χρειάζεσαι και να αναλογιστείς το συνολικό μέγεθος της κουζίνας. Εάν ο χώρος είναι μικρός και εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μικρού νοικοκυριού, τότε ο νεροχύτης με δύο “γούρνες” ίσως να είναι περιττός, καταλαμβάνοντας έξτρα χώρο, ενώ είναι απαραίτητος για μεγαλύτερα νοικοκυριά και οικογένειες.

Οι νεροχύτες σε γενικές γραμμές χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες, όσον αφορά στην τοποθέτησή τους. Πρώτον, οι ένθετοι, ο πιο κλασικός τύπος νεροχύτη που εφαρμόζει πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείται στο ειδικό κενό του. Δεύτερη κατηγορία είναι οι ισόπεδοι όπου το χείλος του νεροχύτη εφάπτεται με τον πάγκο και έχουν το ίδιο ύψος. Ο υποκαθήμενος νεροχύτης από την άλλη, δεν έχει χείλος και βρίσκεται πιο χαμηλά από τον πάγκο, επιτρέποντας τον ευκολότερο καθαρισμό του. Είναι αρκετά μοντέρνος, ωστόσο χρειάζεται πιο σκληρό υλικό για τη στήριξή του, όπως το μασίφ. Τέλος οι επικαθήμενοι, είναι μια πιο κλασική επιλογή, και είναι νεροχύτες που προεξέχουν από τον πάγκο. Και αυτοί, όπως και οι υποκαθήμενοι χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, από σκληρό υλικό πάγκου.

Τούτων λεχθέντων, ο νεροχύτης που θα διαλέξεις θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του δικού σου σπιτιού και φυσικά να πληροί τα κριτήρια της αισθητικής σου. Από οικονομικής άποψης, συμφέρει ένας ανοξείδωτος, ένθετος νεροχύτης που είναι εύκολος στην τοποθέτηση και ανθεκτικός στις γρατζουνιές. Η επιλογή είναι δική σου.

Τέλος υπάρχουν νεροχύτες που διαθέτουν ποδιά, το βοηθητικό εκείνο σημείο που σου επιτρέπει να αποστραγγίσεις τα πιάτα σου. Άλλοι πάλι, είναι πιο μίνιμαλ, χωρίς ποδιά. Για να επιλέξεις ανάμεσα στους δύο, πρέπει να σκεφτείς τον χώρο που διαθέτεις, και το μήκος του πάγκου σου.

Στον Κωτσόβολο θα βρεις τις κατάλληλες λύσεις αλλά και τους κατάλληλους ανθρωπους που θα σου δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές για να διαλέξεις ό,τι χρειάζεσαι.

Εάν επιλέξεις την πιο προσιτή λύση, τότε χρειάζεσαι έναν ένθετο νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι που θα αντέχει στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές. Μια value for money λύση για εσένα και την οικογένειά σου είναι ο Franke Value OLX 620 860x500mm Inox με λεπτές κομψές γραμμές, εξαιρετικά ανθεκτικός τόσο έναντι στη θερμότητα όσο και στο κρύο. Για μικρότερα νοικοκυριά ο Pyramis Space Plus 1B 1D είναι ιδανικός, έχοντας εξαιρετική αντοχή σε ισχυρά οξέα.

Για πιο ιδιαίτερα γούστα, ένας νεροχύτης από γρανίτη θα αλλάξει όλο το στιλ της κουζίνας σου. Πόσο ακόμα όταν έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα όπως ο Franke Antea AZG 621 Metallic Platinum, με τις μεταλλικές γούρνες του, οι οποίες δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στον χώρο της κουζίνας. Ταίριαξέ τον με μια μπαταρία στο ίδιο χρώμα για το τέλειο αποτέλεσμα. Η επεξεργασία Sanitized του νεροχύτη, μειώνει τα βακτήρια και την ανάπτυξη μικροβίων κατά 99%, παρέχοντας προστασία που διαρκεί.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο Pyramis Alazia 79×50 2B Iron Grey, κατασκευασμένος από 80% κρυστάλλους φυσικού γρανίτη και 20% από εξαιρετικής ποιότητας ρητίνες. Το σκούρο γκρι του χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με μοντέρνους πάγκους σε έντονα χρώματα, ή σε μαρμάρινους, για ένα σούπερ “ντιζαϊνάτο” και όμορφα αισθητικά αποτέλεσμα.

Εάν πάλι για σένα προέχει η ευκολία, τότε ένας υποκαθήμενος νεροχύτης θα σε κερδίσει, καθώς είναι αρκετά εύκολος στο καθάρισμα ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι είναι “κρυμμένος” μέσα στον πάγκο, καθώς δεν έχει χείλος. Ο Teka Square 72.40 TG Bright Cream είναι ένας μίνιμαλ, σούπερ μοντέρνος νεροχύτης σε ασυνήθιστο, κρεμ χρώμα, κατασκευασμένος από συνθετικό γρανίτη. Διαθέτει ομοιογενή επιφάνεια που αποτρέπει τη συσσώρευση των βακτηρίων. Όσο για το χρώμα του, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, καθώς έχει μεγάλη αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) η οποία προκαλεί αποχρωματισμό.

Εάν έχεις βάλει στόχο φέτος την άνοιξη να αλλάξεις τα πάντα στην κουζίνα του σπιτιού σου, ξεκίνα από τον νεροχύτη! Θα αλλάξει όλο το ύφος του χώρου και σίγουρα θα δώσει μια νέα νότα φρεσκάδας και καθαριότητας σε αυτόν. Κι επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, εξοπλίσου με μια ανθεκτική και ντιζαϊνάτη μπαταρία που θα συνοδεύσει τον νεροχύτη και διάλεξε τα απαραίτητα αξεσουάρ για άρτια αποτελέσματα.

Και μην ξεχνάς! Οι άνθρωποι του Κωτσόβολου είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις. Επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα του Κωτσόβολου ή περιηγήσου στο kotsovolos.gr για περισσότερες συμβουλές και πλήθος επιλογών.

The post H άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγές και ανανέωση του σπιτιού σου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα