Την έχεις δει sports lover; Καλά κάνεις!

Αν παρακολουθείς από κοντά όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι η επόμενη περίοδος είναι γεμάτη τελικούς και Final Four μεγάλων διοργανώσεων. Λίγο πριν το Euro 2024, την ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου που θα μας κρατήσει συντροφιά για έναν ολόκληρο μήνα με φαντασμαγορικό θέαμα. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις το επόμενο διάστημα και σε ποιες πλατφόρμες/ κανάλια.

Champions League

Ο

τελικός του Champions League, της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης θα διεξαχθεί στο θρυλικό στάδιο Wembley του Λονδίνου το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 με ώρα έναρξης τις 22:00 μ.μ. Αντιμέτωπες θα βρεθούν η Ρεάλ Μαδρίτης των 17 κατακτήσεων 17 (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1962, 1964, 1966, 1981, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2022) και η Μπορούσια Ντόρτμουντ που έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο 2 φορές (1997, 2013).

Ποια ήταν όμως η πορεία των δύο ομάδων μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο τελικό;

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε την προσπάθειά της από τον ΣΤ’ όμιλο, έχοντας ως αντιπάλους την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Μίλαν και τη Νιουκάστλ. Μετά τη σειρά των έξι αγώνων βρέθηκε στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς και πέρασε στη φάση των 16 μαζί με την Παρί.

Στους νοκ άουτ αγώνες απέκλεισε κατά σειρά την Αϊντχόβεν, την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στα ημιτελικά συναντήθηκε για μια ακόμα φορά με την Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, με το ίδιο σκορ, 1 – 0 εντός και εκτός έδρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στον Γ’ όμιλο, μαζί με τη Νάπολι, τη Μπράγκα και την Ουνιόν Βερολίνου. Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, δεν είχε καμία δυσκολία να περάσει στους 16, καθώς συγκέντρωσε το απόλυτο τον βαθμών, δηλαδή 18, με έξι νίκες σε έξι ματς.

Στον τελικό έφτασε αήττητη, αποκλείοντας στη φάση των νοκ άουτ αγώνων κατά σειρά τη Λειψία, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπάγερν Μονάχου. Ο πιο δραματική σειρά ήταν ίσως αυτή των 8, όπου εναντίον της Σίτι προκρίθηκε στα πέναλτι.

Ο τελικός του Champions League θα μεταδοθεί από την Cosmote TV.

Europa League

Ο τελικός του Europa League, της δεύτερης σε αίγλη ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης προηγειται όλων, μιας η σέντρα έγινε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στο στάδιο Aviva του Δουβλίνου, που είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Από τη μία ήταν η Αταλάντα και από την άλλη η πρωταθλήτρια Γερμανίας και αήττητη εδώ και πολλούς μήνες Μπάγερ Λεβερκούζεν με μία κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, αυτή του Κυπέλου ΟΥΕΦΑ (έχει καταργηθεί), το 1988.

Η Αταλάντα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και επικράτησε εύκολα με 3-0 της Λεβερκούζεν με τον τρομερό Αντεμολά Λούκμαν να σημειώνει hat-trick και να χαρίζει το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Η Αταλάντα βρέθηκε αρχικά στον Δ’ όμιλο της διοργάνωσης, όπου είχε να αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τη Στουρμ Γκράτς και τη Ράκοβ Τσεστότσοβα. Αήττητη, με 14 βαθμούς- τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση, και την ακολούθησε η Σπόρτινγκ. Με την πορτογαλική ομάδα- που στο ενδιάμεσο πέρασε από τη φάση των play- offs- αναμετρήθηκε και στη φάση των 16 και την απέκλεισε, όπως έκανε με τη Λίβερπουλ και τη Μαρσέιγ στα προημιτελικά και στα ημιτελικά αντίστοιχα.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έδειξε τα δόντια της στον Η’ όμιλο και πέρασε στους 16 πρώτη και αήττητη με συγκομιδή 18 βαθμών, μετά από έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον όμιλο είχε ως αντιπάλους την Κάραμπαγκ, που τερμάτισε δεύτερη, τη Μόλντε και τη Χάκεν. Παρόμοια η μοίρα της με την Αταλάντα, αφού στους 16 έπαιξε με την Κάραμπαγκ, την οποία απέκλεισε, όπως έκανε στη συνέχεια με τη Γουέστ Χαμ και τη Ρόμα.

Conference League

Είκοσι χρόνια μετά το έπος που έγραψε η Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004, μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα βρίσκεται σε τελικό. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, που μετά από μια εκπληκτική πορεία, με πολλές συγκινήσεις, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023, φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Την Τετάρτη 29 Μαΐου, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, την οποία αναμόρφωσε κυριολεκτικά τους τελευταίους τρεις μήνες ο Βάσκος προπονητής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα διεκδικήσει στην ΟΠΑΠ Arena το τρόπαιο του Conference League εναντίον της Φιορεντίνα, που φτάνει στο τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ελπίζοντας αυτή τη φορά να είναι νικήτρια, μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ το 2023.

Η πορεία του Ολυμπιακού ξεκίνησε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί απέκλεισε τη Γκενκ και στη συνέχεια με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι πέρασε στους ομίλους, με την κλήρωση να τον φέρνει στο Α’ γκρουπ, μαζί με τη Γουέστ Χαμ, τη Φράιμπουργκ και τη Μπάτσκα Τόπολα. Οι επτά βαθμοί που συγκέντρωσε του έδωσαν το εισιτήριο για τα play offs του Conference League, αλλάζοντας έτσι διοργάνωση. Εκεί αντιμετώπισε τη Φερεντσβάρος και με δύο νίκες ευτύχησε να περάσει στους 16. Η συνέχεια αποδείχτηκε αρχικά εξαιρετικά δύσκολη. Στον πρώτο αγώνα εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1 – 4 και ελάχιστοι πίστευαν ότι έχει έστω και αμυδρές ελπίδες πρόκρισης. Όμως στον επαναληπτικό η ομάδα του Πειραιά πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκης ελληνικής ομάδας, με 6 – 1 στην παράταση, περνώντας θριαμβευτικά στα προημιτελικά. Εκεί περίμενε η πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ. Νίκη για τον Ολυμπιακό στον Πειραιά με 3 – 2 και ήττα στην Κωνσταντινούπολη με 1 – 0. Το λόγο πήρε η ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, όπου ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με 3 – 2. Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως μέχρι εδώ μιας και στα ημιτελικά περίμενε η πανίσχυρη Άστον Βίλα, με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στο ενεργητικό της, με δύο νίκες, 4 – 2 στην Αγγλία και 2 – 0 στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει το όνειρο.

Η Φιορεντίνα πέρασε στους ομίλους του Conference League αποκλείοντας στα play off τη Ραπίντ Βιένης. Στο ΣΤ’ όμιλο του θεσμού είχε ως αντιπάλους ομάδες που ως τότε είχε αντιμετωπίσει ή θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός. Ήταν η Φερεντσβάρος, η Γκενκ και η Τσουκαρίτσικι. Αήττητη με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, δηλαδή με 12 βαθμούς πέρασε στη φάση των 16. Στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Μακάμπι Χάιφα, τη Βικτόρια Πλζεν και τη Μπριζ. Η τελευταία είχε βρεθεί στους ημιτελικούς αποκλείοντας στους ο τον ΠΑΟΚ, που είχε επίσης αξιοσημείωτη πορεία.

Ο μεγάλος τελικός μιας ακόμα διοργάνωσης θα μεταδοθεί από την Cosmote TV αλλά και από το MEGA, για να έχουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι την ευκαιρία να υποστηρίξουν την ομάδα της χώρας μας.

Final 4 EuroLeague

Μπορεί στο ποδόσφαιρο οι διακρίσεις των ελληνικών συλλόγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο να είναι σπάνιο φαινόμενο, δεν ισχύει όμως το ίδιο και στο μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με έξι και τρεις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας αντίστοιχα και πολλές περισσότερες συμμετοχές σε Final 4 και τελικούς της διοργάνωσης είναι τα τελευταία 30 χρόνια δυο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Την αξία τους την έδειξαν και φέτος, προσφέροντάς μας τη χαρά να έχουμε μετά από χρόνια δύο ομάδες στο Final 4 της EuroLeague.

Από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαΐου, θα διεξαχθεί το Final 4 της φετινής διοργάνωσης στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παναθηναϊκός AKTOR – Φενέρμπαχτσε 24/5, 19:00

– Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 24/5, 22:00

Οι ηττημένοι θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό δυο ημέρες μετά στις 18.00 και οι νικητές θα διεκδικήσουν το τρόπαια στον μεγάλο τελικό, το τζάμπολ του οποίου είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 το ίδιο βράδυ.

Μετά από την κανονική περίοδο με τη συμμετοχή 18 ομάδων και τη διεξαγωγή 34 αγωνιστικών, οι ομάδες που προκρίθηκαν στα play offs ήταν οι:

Ρεάλ Μαδρίτης 27 – 7 (Νίκες – Ήττες)Παναθηναϊκός 23 – 11Μονακό 23 – 11Μπαρτσελόνα 22 – 12Ολυμπιακός 22 – 12Φενερμπαχτσέ 20 – 14Μακάμπι Τελ Αβίβ 20 – 14Μπασκόνια 18 -16

Στα play offs, η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκες να κάνει περίπατο εναντίον της συμπατριώτισσάς της Μπασκόνια, την οποία σκούπισε με 3 – 0. Όμως οι άλλες τρεις σειρές ήταν θρίλερ και κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα. Παναθηναϊκός –  Μακάμπι 3 – 2, Μονακό –  Φενέρμπαχτσε 3 -2 και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 2 – 3.

Θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις το Final 4 της EuroLeague μέσω των αθλητικών καναλιών της NOVA. Ευχόμαστε καλή τύχη στις ομάδες μας και μακάρι το τρόπαιο να έρθει στη χώρα μας για δέκατη φορά.

Κορυφαίο αθλητικό θέαμα με τον κορυφαίο εξοπλισμό. Μπες στο site ή έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος για να διαλέξεις την υψηλής ανάλυσης τηλεόραση που θα φιλοξενήσει τους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων και συνδύασέ τη με μια ηχόμπαρα που θα μεταφέρει την ατμόσφαιρα του γηπέδου στο σαλόνι σου, για ανεπανάληπτες εμπειρίες από την άνεση του καναπέ σου.

The post Την έχεις δει sports lover; Καλά κάνεις! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
sports, sports, final four, champions league, europa league, euro, league, wembley, ιουνίου, σεν, νοκ, cosmote, europa, μαΐου, ουεφα, ελλαδα, ολυμπιακος, οπαπ, arena, play, πειραιας, ΠΑΟΚ, mega, παναθηναικος, euroleague, συμμετοχή, nova, site, blog, mercedes, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, αξια, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2013, final four 2013, κληρωση, εθνικη, ηττα, θριλερ, κωτσοβολος, κωνσταντινουπολη, μπαρτσελονα, μπασκετ, ονειρο, περιοδος, προγραμμα, ρεαλ, τηλεοραση, τυχη, ωρα, blog, euroleague, mega, αγωνες, αιγλη, ατμοσφαιρα, βιλα, βραδυ, βρισκεται, διαστημα, δοντια, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, εξι, επτα, ιδιο, ισχυει, λιβερπουλ, λειψια, λογο, μαΐου, μηνες, μοιρα, μιλαν, μικρο, μονακο, νικη, νιουκαστλ, νοκ, ομαδα, ουεφα, ποδοσφαιρο, ρεαλ μαδριτης, ρομα, σαββατο, σειρες, σεντρα, σεν, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, φτανει, φιορεντινα, φορα, χαρα, arena, euro, europa, final four, γιορτη, hat, χωρα, ιουνίου, κυριακη, league, ομαδες, play, ρωσικη ρουλετα, site, wembley, ξεκινησε, χοσε
Τυχαία Θέματα