Ο κορονοϊός «αντιγράφει» σειρά του Netfix;

Στην Βρετανία κάνει πάταγο σειρά του Netfix, στην οποία η πορεία ενός φανταστικού ιού μοιάζει με αυτή του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία κάνει πάταγο στο Netfix, μια σειρά στην οποία η πορεία ενός φανταστικού ιού μοιάζει με αυτή του κορονοϊού. Συγκεκριμένα πρόκειται για την κορεατική σειρά «My Secret Terrius» και είναι ατασκοπικό θρίλερ.
Μέχρι στιγμής ήταν μια συγκριτικά άγνωστη σειρά που έκανε πρεμιέρα στην Κορέα τον Νοέμβριο του 2018, ενώ τώρα

σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση του πίνακα θεαματικοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην σειρά ένας κακόβουλος ιός εξαπλώνεται στον κόσμο με παρόμοια χαρακτηριστικά του κορονοϊού, με την μόνη διαφορά ότι έχει θνησιμότητα σε ποσοστό 90%. Το εντυπωσιακό όμως είναι στην περιγραφή του ιού που επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα στο 10ο επεισόδιο. Γιατρός περιγράφει τα γνωρίσματα της ασθένειας με ανατριχιαστική ακρίβεια. Από την επώαση του ιού -14 ημέρες- ως τα συμπτώματά του και την έλλειψη γνωστής θεραπείας. Στο «My Secret Terrius» ο θανατηφόρος ιός αποτελεί τακτική κίνηση στο πλαίσιο ενός επικείμενου βιολογικού πολέμου.

Η κορεάτικη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται από το Netflix δεν συγκαταλέγονταν τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στις επιτυχίες της πλατφόρμας. Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν εκτοξεύσει τις θεαματικότητες, καθώς όλο και περισσότεροι θεατές στρέφονται προς τις θεωρίες συνομωσίας που πλημμυρίζουν το ίντερνετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα