«Remdesivir»: To φάρμακο που χορηγούν οι Έλληνες επιστήμονες σε ασθενείς με κορονοϊό

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας προτείνεται η χρήση του φαρμάκου «Remdesivir». Τι είναι η Ρεμντεσιβίρη. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι προτείνεται η χρήση του φαρμάκου «Remdesivir», σε άτομα που νοσούν από τον κορονοϊο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Αυτή την στιγμή ελέγχεται η χρήση φαρμάκων τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα για τον ιό, με βάση μοντέλα εργαστηριακών πειραμάτων. Προτείνεται η χρήση των σκευασμάτων αυτών και στην πατρίδα μας για ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Σίγουρα κατά σειρά προτεραιότητας τα κύρια φάρμακα, είναι

η ρεμντεσιβίρη (Remdesivir), όταν είναι διαθέσιμη, η χλωροκίνη που είναι διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες στην πατρίδα μας και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Remdesivir» - Ρεμντεσιβίρη

Ελπίδες για την θεραπεία του κορονοϊού δίνει το φάρμακο κατά του Έμπολα, «Remdesivir», αναφέρουν επιστήμονες στη Γερμανία. Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου Σβάμπινγκ, Κλέμενς Βέντνερ, στην οποία διεξάγονται μελέτες, το χαρακτηρίζει «φάρο ελπίδας».

«Σε ορισμένους ασθενείς, έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Το σκεύασμα θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορονοϊού», δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ.

Επιπλέον, η εν λόγω κλινική αποτελεί ένα από τα τρία κέντρα δοκιμών, στα οποία διεξάγεται η αποκαλούμενη «φάση 3 της έρευνας» με 1.000 ασθενείς. Τα άλλα δύο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αμβούργου-Έπεντορφ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Ακόμη, στην Κίνα γίνονται δοκιμές εδώ και μερικές βδομάδες με το φάρμακο «Remdesivir». Παρόλα αυτά, δοκιμές διεξάγονται και με άλλα φάρμακα, όπως το «Kaletra» που είναι κατά του HIV. Ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ όμως δηλώνει πως «είχαν αποτελέσματα μόνο σε μεμονωμένα άτομα, ποτέ σε μεγαλύτερες ομάδες δοκιμών».

Παρόλα αυτά, το πειραματικό αντι-ιικό φάρμακο «remdesivir» δεν έχει πάρει ποτέ άδεια κυκλοφορίας πουθενά στον κόσμο για οποιαδήποτε χρήση. Αρχικά μελετήθηκε για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, αν και η αποτελεσματικότητά του δεν αποδείχθηκε καλή, οι μελέτες απέδειξαν την ασφάλειά του για χρήση σε ανθρώπους.

Επιπλέον, έχει επιδείξει επιτυχημένη δράση σε πειραματόζωα κατά των ιών MERS-CoV και SARS-CoV, οι οποίοι είναι κορονοϊοί και μοιάζουν δομικά με τον SARS-CoV-2. Το πειραματικό αυτό φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί σε μικρό αριθμό προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό και επομένως απαιτούνται περισσότερο εκτεταμένες μελέτες για την αποτελεσματικότητά του.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Remdesivir, Έλληνες,Remdesivir, ellines